Волво Клуб - България

Full Version: Крушки за касетофона - SC-805
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте!
Днес разглобих касетофона с цел смяна на крушки. Някой знае ли къде в София мога да намеря такива, ще ми спести много време и разходки по магазините ..
Мерси предварително!
12V - 60mA (0.8W). Конрад Електроникс - ул.Хан Аспарух 7 може би.
В Конрад няма, днес минах от там.
Или поне ги няма в едно с конзолката .. ей сега смъкнах само крушките. Нещата отиват към закупуване само на крушки и монтирането им на старите конзолки.
Радиото светна най-накрая! Ще кажа само, че в Конрад такива крушки няма. На Симеон намерих едно магазинче, като свиеш от Ботев, от дясната страна се пада - четвъртото или петото, там продават такива. Малко по-дълги са (с около 1 мм някъде) ама станаха.
rdx1968 Wrote:Радиото светна най-накрая! Ще кажа само, че в Конрад такива крушки няма. На Симеон намерих едно магазинче, като свиеш от Ботев, от дясната страна се пада - четвъртото или петото, там продават такива. Малко по-дълги са (с около 1 мм някъде) ама станаха.
След като са малко по-дълги - те са и малко по-мощни! Което означава, че новите ти крушки ще греят повече и има реална опасност да се стопи пластмасата около тях!... Такива крушки като оригиналните има голям шанс да намериш на ул. "Поп Богомил". Като се движиш от Халите в посока Лъвов мост, последната пряка е Богомил. Завиваш надясно по нея и на 10-15 метра има два магазина за радио части. Подминаваш първия /малък/ магазин и след няколко метра има голям, препълнен с всякакви стоки за радиотехника друг магазин! Влизаш вътре и показваш оригиналната изгоряла крушка и ще ти предложат... Макар и късно да пиша, по-добре си сложи по-маломощни крушки, за да не стане беля с лицевия панел на радиото. Успех!!! :thumbleft:

ПП - Може да видиш и на ул. "Жданов" - под колоните - горе на втория етаж... 8)
Мерси за информацията колега!
Ще ида да потърся крушки за таблото тези дни, защото и там имам няколко изгорели. Относно радиото, дано не стане проблемация - че нямам нерви да ги сменявам отново тези крушки.