Волво Клуб - България

Full Version: Струва ли си да се обжалва акт за ПТП
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Оня ден жената използвала намалението докато бях в чужбина и взела Волвото да се шматка по Женския пазар. Намерила место на Симеон която е еднопосочна, сложила аварийките и на задна прави заход да се вкара в синята зона която е от лявата част на улицата. Някакъв бързак-зорлия след нея не я доизчакал и решил че ще мине между нея и тротоара ама се одрали калник в калник и вдигнал голяма патърдия КАТ и т.н.
Куките като видяли жената че е шофирала директно си похортували със собствениците на баварката с много еднакви цифри на номера и ние сме се озовали с Акт.
Та въпросът ми е има ли смисъл сега да се възразява или да изчакаме евентуалното наказателно постановление??
Аз доколкото знам трябва да се напише още в самия акт, че иска да обжалва и още тогава да напише съответните причини за обжалване накратко. След това мисля, че в тридневен срок трябва да представи своето възражение в писмен вид в КАТ. Поне аз така направих, но при мен беше в общината. След това се чака кажи речи 1 месец за отговор. Според мен обжалвай. След като не е виновна, защо тя да поема чуждата вина...
n0_m0r3_pa1n Wrote:Аз доколкото знам трябва да се напише още в самия акт, че иска да обжалва и още тогава да напише съответните причини за обжалване накратко. След това мисля, че в тридневен срок трябва да представи своето възражение в писмен вид в КАТ. Поне аз така направих, но при мен беше в общината. След това се чака кажи речи 1 месец за отговор. Според мен обжалвай. След като не е виновна, защо тя да поема чуждата вина...

Обжалване се прави ,след като излезе наказателно постановление.Ако сумата в наказателното постановление е до 50 лв.,обжалване не е възможно.В акта може да допишеш ,че имаш възражение относно описаната в него ситуация.(в самият акт обжалване не се прави)
Извинявам се тогава, че съм объркал..
Аз си спомням, че когато обжалвах написах още в самия акт имаше поле за възражение. След това в тридневен срок представих възражението в общината с копието на акта и от там нататък просто чаках... Но може би, защото моят беше свързан с паркиране и актът беше към общината..
Разбира се че трябва да обжалваш.Няма да се оставяш да си правят каквото си искат тяхната м.....ца.Мене ми изплющяха един акт през декември 2009г. Обжалвах и все още си карам с наказателното постановление.
По въпроса с обжалването : - след като получиш наказателното постановление можеш да го обжалваш в седем дневен срок от връчването му , чрез наказващия орган пред РАЙОНЕН СЪД. Жалбата се подава в два екземпляра.
Трябва да ти дадат листче с фходящия номер на жалбата с която са го завели и си го прикрепяш към наказателното.И почва голямото приключение.Ако успеят да го вкарат бързо в съда имаш право да отидеш и да си изкажеш твоята гледна точка и да се обосновеш защо обжалваш.А ако не отидеш те ще разгледат жалбата ще вземат решение и ще бъдеш уведомен за него.
Иначе казано просто е , но аз вече чакам близо една година и развитие няма Smile Smile Smile .
Да не забравяш да ходиш да ти бият печати на наказателното че имаш право да караш, важат за един месец те ти пишат там от коя до коя дата. На мен се отказаха вече да ми бият :lol: :lol: :lol:
Хайде със здраве ::beer::
n0_m0r3_pa1n Wrote:Извинявам се тогава, че съм объркал..
Аз си спомням, че когато обжалвах написах още в самия акт имаше поле за възражение. След това в тридневен срок представих възражението в общината с копието на акта и от там нататък просто чаках... Но може би, защото моят беше свързан с паркиране и актът беше към общината..

Така и направихме, жената си остави възраженията по този акт в законоустановения срок Big Grin Тъпото е че единствения свидетел е бил в колата на баварския юнак ..... но няма да го оставя в така. Аз нали все нямам доверие в способностите на жената и си помислих че тя е виновна, но след като видях акта и т.н. и се извиних 8)
Каква е давността на наказателното ? Че го чакам вече 1 месец, а май са възможни 6 месеца ?
n0_m0r3_pa1n Wrote:Каква е давността на наказателното ? Че го чакам вече 1 месец, а май са възможни 6 месеца ?

Да, Жоре напълно е възможно, на баща ми някъде около 6 месец му го връчиха. :roll: Дори мисля че има и опция да ходиш да ти дозаверяват акта в КАТ докато ти излезе наказателното постановление. :?
не опция, за задължение. Валидността на акта е 1 месец, а за наказателното постановление няма срок кога да излезе
Наказателното постановление трябва да бъде издадено и връчено до 12 месеца от датата на издаването на акта /не помня по кой член на ЗАНН беше, но може да си го провериш/. Ако го издадат и връчат след изтичането на тези 12 месеца, могат да се снимат с него. Имах подобен случай - направиха ми акт преди 3 години в Боровец през Януари, заверявах си го 12 месеца прилежно в КАТ, а наказателното се получи чак в края на Февруари слудващата година - върнаха ми талона без последствия.
Pages: 1 2