Волво Клуб - България

Full Version: Индикация на табло V40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Привет на всички.От няколко дена съм в размисли при включени къси светлини има ли отделна индикация на таблото,защото при мен нищо не свети,само когато съм на дълги ми свети индикация в син цвят :roll: И другото което ме мъчи е не светеше ли крушка долу някъде при педалите при отворена врата на автомобили,че и там ми е тъмница.Не са съществени проблемите ми,но ме човъркат,а pdf-a който имам за описание на индикациите по таблото е с много лошо качество и трудно се чете.Колата е В40 1998г.
В краката свети при отворена шофьорска врата, да. Може да ти е изгоряла крушката.

Какво имаш предвид под "индикация на таблото" - самото осветление на таблото или специална лампа, която да ти показва че караш на фарове? При мен такава индикация няма. То аз нямам и избор, понеже фаровете ми се пускат с паленето на двигателя Big Grin
При запалени къси светлини свети зелена лампа /диод може би/ на самия превключвател на фаровете в ляво. На таблото нищо не свети.
Дааа,благодаря за отговорите - явно лампичката при педалите е изгоряла,а относно таблото все ми се струваше че имаше специална сигнализация(диод),даже ми се струва че беше зелена,но явно се бъркам
Абе и аз се чудя ,но моята е В70,как през деня да рзбирам че съм с включени фарове-имам само една синя лампа за дългите,нямам диод на ключа....идеи ?
Няма, аз за последно съм виждал такава лампа на Москвич. Дръж ключа на включено и нямаш грижи - фаровете светят на контакт и загасват като загасиш колата.
joro74 Wrote:Няма, аз за последно съм виждал такава лампа на Москвич. Дръж ключа на включено и нямаш грижи - фаровете светят на контакт и загасват като загасиш колата.

Моите правят същото и когато фаровете са на "0" (изключено). А такава лампа аз последно съм виждал на сравнително нов Ситроен.
tanatos123 Wrote:Абе и аз се чудя ,но моята е В70,как през деня да рзбирам че съм с включени фарове-имам само една синя лампа за дългите,нямам диод на ключа....идеи ?


има диод на ключето... поне на по-новата
Моите правят същото и когато фаровете са на "0" (изключено). А такава лампа аз последно съм виждал на сравнително нов Ситроен.[/quote]


Това е екстра - нарича се дневни фарове, когато си на 0 не можеш да включиш дълги - можеш само да пресветваш. Може да се изключи.

1-завъртате ключа в положение "габарити"
2-давате на контакт (както преди да запалите)
3-задържате лоста на мигачите все едно давате на светкавице
4-докато сте пуснали светкавицата завъртате контактния ключ в положение 0(за клюа за палене става въпрос)
Ммм, не става. Явно в Холандия всички С/В40 са направени така, че изобщо да не можеш да си изключиш светлините. На брат ми С40 е купена от там и сме пробвали сигурно сто пъти гореописания начин за изключване на тая "екстра". Не става.
Pages: 1 2