Волво Клуб - България

Full Version: Запалка на В40
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги.Някой може ли да ми каже как да си сваля основата на запалката, понеже не работи и искам да видя какъв е проблема.Колата е 2001г.Предварително ви благодаря.
Проверил ли си бушона, преди да тръгнеш да я сваляш? Вероятността да има проблем при самата запалка е доста по-малка от тази да е изгорял предпазител.
С едно уредче провери за напрежение директно в основата на запалката,може да се окаже ,че там всичко е наред ,а проблема да е патрончето/изгорял негревател/така ще си спестиш ненужно разглобяване ,нерви и време. :roll:
Не е нагревател в самата основа няма ток понеже включвам едно мр3 към запалката и не работи
От днес запалката не работи и при мен - къде е пустото бушонче да го проверя като за начало?? Първо спря запалката а после и лампичката на пепелника .....
Моето беше в отделението долу при ръчката за отваряне на предния капак. 90% от неработещите запалки на 40ките са от бушона Big Grin
И при мен беше изгоряло. Незнам при вас колеги как е, но при мен на габарит не светеха предните фарове. След смяната на въпросното бушонче всико си е ОК. Оказа се, че накъсява в основата на запалката.
Ето тема, където е разисквана запалката. А съм и пуснал и снимки на панела с бушоните. За запалката е на долния ред, предпоследният от дясно. 15 ампера. На капака пише LIGHT /виж снимките в темата/. Отговаря също и вдигането и свалянето на ел. фаровете, както и за светлината за заден ход.

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?t=13650&p=120165#p120165" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?t=13650&p=120165#p120165</a><!-- l -->