Волво Клуб - България

Full Version: Странен проблем !!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте. Имам малък проблем и незнам как да го реша. Когато дам на контакт и след това запаля си е всичко ок, но когато реша да я изгася изниква и проблема - не гасне двигателя, а само таблото и за да го накарам да изгасне трябва да си поиграя 10тина пъти с контактния ключ, че да го накарам да изгасне. Проверил съм всички букси и кабели след като разглобих пластасите под таблото и са си наред. Колата е v40 1.9 td 1998г. Мерси предварително.
Клапана за спиране на нафтата изпуска. Номер 11 на картинката. Предствлява електромагнит, който запушва горивопровода когато няма ток. Ако изкубеш кабела му докато работи и двигателя загасне - проблема е в релето което управлява клапана. Ако не загасне - самия клапан е издухал - трябва нов.
Дизела има клапан за горивото,щом му откачиш захранването трябва да гасне,
ако като махнеш сигнала ,колата работи значи са смяна е клапана .
Ако е наред последния ,виж измери като върнеш контактния ключ има ли + на кабела му,ако е така започни да махаш
всички всички ел,контактори (релета ,касетофон,погледни динамото )
Аз бих заложил че ако проблема е електрически ,то е или реле което залепва или се насочи към последният ел.ремонт правен на колата ти ,там нещо може да са объркали
Успех
Въпросният клапан се управлява директно от фабричния имобилайзер. Ако някой си е играл там ще палиш и гасиш с ЦК ключе от таблото.