Волво Клуб - България

Full Version: Volvo V40 (малко въпроси към запознатите)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Здравейте колеги, в момента съм пред голяма дилема точно на какъв автомобил да се спра. На полуфинала останаха два Volvo V40 и Mitsubishi Galant. Да видим кой ще надделее на финала Smile
Прегледах форума и засега съм се спрял на модела от 2000г. с двигателя 1.8 - 122к.с. Днес правих оглед на кола от 2001г. на която продавачът от автокъщата въпреки че беше писал 115к.с. , като го попитах дали е сигурен в конете каза че не е. Търсих вин декодери не можах да намеря подробни но на един излиза че е 122к.с., мога ли да му имам доверие.
И въобще от 2000г. произвеждат ли се двигатели с 115к.с. Липсваше декоративния пластмасов капак, който се поставя над двигателя и предполагам някакъв маркуч... запознатите да кажат за какво иде реч и дали е фатално вижда се на снимката в задния край има отвор с диаметър на око колкото колекторните тръби.
http://www.cars.bg/u288384
Имам още въпроси, но първо ще съм благодарен някой запознат да ми отговори на тези, за да е по-прегледна темата.
Има двигател 1,8 GDI на Митцубиши, за който е писано доволно много в този форум. По-гъвкав но по-капризен от към поддръжка - може би е с него не съм много сигурен.
Що се отнася до екстериора дали е зрителна измама относно задните интериорни светлини - изглеждат ми от малките,за разлика от предната броня.
А и търговеца поне от кумова срама да беше върнал първата цифра на километража на две а не на 1 че така много боде очите Big Grin Big Grin Big Grin
Форума предполага препоръка на VOLVO.Мотора е на VOLVO и е 122 к.с.Като гледам снимката наистина липсва една декоративна пластмаса.За маркуча не мога да кажа.За VIN-а имаше тема някъде,ако не в МП.Има автомобили 2000г. със старите фарове.Успех!
Не е зрителна измама - предната броня е от новите, задната е от старите. Отпред също са сложени и кристални фарове и от по-новата емблема (със синьо). Интериора обаче е от преди средата на 2000-та година. Невъзможно е да е произведена 2001. По принцип слагането на предна броня от 2000+ на 2000- е проблемно без смяна на калниците, та аз имам сериозни съмнения около този автомобил.
Сега се загледах.Вярно че броните са от различни години!
bell Wrote:Има двигател 1,8 GDI на Митцубиши, за който е писано доволно много в този форум. По-гъвкав но по-капризен от към поддръжка - може би е с него не съм много сигурен.
Що се отнася до екстериора дали е зрителна измама относно задните интериорни светлини - изглеждат ми от малките,за разлика от предната броня.
А и търговеца поне от кумова срама да беше върнал първата цифра на километража на две а не на 1 че така много боде очите Big Grin Big Grin Big Grin


Добре де как да съм сигурен в двигателя, по какви отличителни белези да позная кой е?

За светлените не съм запознат нека и другите колеги да споделят какво мислят.

А за километража напълно нереално, само като видиш колана на шофьора ти става ясно. Но все пак към колко километра се захабяват примерно волана, полукожения салон или коланите точно при този модел на Волво. Миналия ден гледах едно доста запазено волво с пълна сервизна книжка (естествено може да е фалшива) но беше на 180000км и кожата на шофьорската седалка беше започнала да се къса, леко протриване на волана, но колана беше ок мисля. Имам чувството, че просто кожата в облицовката не е на достатъчно добро ниво пестили са материал, но не съм запознат вие кажете какво мислите по какво най-често разпознавате километража точно на този модел на Волво.
Ето го вин номера колеги YV1VW14F3YF515947
Аз проверих тук http://volvo.herma.org/index.php?stranka=vinen
Годината на производство излиза че е 2000г. А по-документи е 2001г. дата на първа регистрация.
Амиии то и стоповете ми приличат на старите Big Grin Ама снимките на задника са малко гадни. Вътре си е от преди фейслифта. Липващият маркуч е гофриран, алуминизиран и осигурява топъл въздух към филтърната кутия....струва няколко лева. Аз не виждам да липсва капак на мотора.... проста тази не е с големите капаци.

Колега, лично аз не бих си купил кола, за която продавача казва че не знае с какъв мотор е и на която предницата е от по-новите, а задницата и интериора е от старите Wink Винаги има вариант, просто предишният собственик да е решил че иска колата му да изглежда по нова и да е сменил частите (и аз съм се замислял)....но дригият вариант (който е по-вероятен)е доста стресиращ....

А сега се загледах, че моторът е на Волво...не е GDI... На моторите на Мицибиши, изпускателният и смукателният колектор са разменени Wink
Един добър съвет:Тази кола нещо не е съвсем у ред.Ориентирай се за нещо по-добро.Ако ли пък държиш на нея закарай я в МП, или при твой човек който разбира от VOLVO да не береш ядове.
В МП Ст.Загора няма да могат да му помогнат в никакъв случай-там волво не обслужват и съответно нямат софтуер за диагностика. Най-много да ти доставят някоя част и то по поръчка. Доста странно изглежда лоста за скоростите-хем е с ринг за задна, хем е от по-новите/, лично аз за първи път виждам такъв и нещо не виждам бутона за трип компютъра. Задната броня със сигурност не е оригиналната, дай си сам отговор на въпроса "защо?". Ние може да сме пристрастни към марката, но не можем да те въвеждаме в заблуждение-каквото виждаме, това ти казваме. Успех в намирането на "твоя" автомобил!

П.П. Километрите със сигурност не са толкова- Г А Р А Н Ц И Я!!! Сложи още 100к. и може да се приближиш към истината.

П.П.П. Пиши откъде си. Благодаря.
Pages: 1 2 3 4 5