Волво Клуб - България

Full Version: s40, '97 - парното/охлаждането не духа
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Проблема е следния, перката която тласка въздух към купето не прави нищо. В каквато и да е позиция на ключовете за градуси на климатроника и на перката. Нито на автомат, нито на макс, нито на топло, нито на студено.
Като се запали колата започват да мигат лампичките на бутоните за климатика и за затаваряне на "вътрешния кръг" на въздухопотока на купето!?
Що за дявол е това?

Колата не прегрява, от въдуховодите като долепи човек ръка усеща лекичко топъл въздух - не може да се каже, че духа ами просто конвекцията го тласка.

!? Идеи?

________________________________

Разгледах сайтовете на английски и в тях се говори или че мотора на вентилатора получава много ток и дава грешка или че е кофти сензор?

Идеи за елеметарна проверка кое е или директно на майстор - и ако знаете някой за Плд.
С VAG-COM OBD кабел (<!-- m --><a class="postlink" href="http://programatoribg.com/vagcom/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;">http://programatoribg.com/vagcom/index.htm</a><!-- m -->) и Vol-FCR (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ilexa.co.uk/content/category/2/2/19" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.ilexa.co.uk/content/category/2/2/19</a><!-- m -->) ще можеш да прочетеш каква е грешката.

По добре да започнеш с диагностика защото има прекалено много датчици, който може да причинят проблема.
Еми в такъв случай си търсим човек за РС диагностика за гр. Пловдив.
Ако не се лъжа имаше една подобна тема,ставаше въпрос за едно кондензаторче ,модулът на който се намира беше някъде под жабката.
В краката на седящия отдясно, под жабката се намира тоя кондензатор. Той отговаря за моторчето на парното. Излезе ли от строя, моторчето не иска да се върти.
ok, момчетата от Бошсервиз рекоха модула на климатика, че ще да е.

Търсих в скантех, не мода да намеря в каталога такова нещо. Дайте идея? Или само 2ра ръка? Ориентировъчно цена поне.
milenhr - колега прав беше! :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Пробваха с конролен модул, нищо. Пробвахме кондензатора и воала, работи.

Ако може модераторите да допълнят в заглавието, че имаме решение на проблема - да знаят и др. колеги от форума.

Общо 60лв с труда искаха момчетата.
Много пари ми се струват 60 лева. Тоя кондензатор струва 2-3 лева. Само да ти разпоят стария и да запоят новия ми се струва голямо дране на кожи.