Волво Клуб - България

Full Version: Датчик за външна температура.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
memomuevlu Wrote:Привет колеги. Скоро баща ми си купи С40 1999 г. Та въпроса ми е някой знае ли къде се намира датчика за външната температура? Проблема е там, че на компа дава -40 градуса, а климатроника си прави каквото иска освен да духа студено. То това за сега не е проблем нали сме зима ама лятото :roll:

Ако някоъ се сблъсквал с подобен проблем моля да помогне. Благодаря предварително.

Колегата подел темата говори за S40 99г. Отговора ми от горния пост бе насочен към него.Сори за недоразумението.
Термистор от друга кола втора употреба не е добро решение. Този тип резистори имат склонност към стареене и промяна на параметрите с времето. Тоест вероятността да се налети на работещ по същия начин термистор ако се вземе втора употреба е доста голяма.

Замяна с друг терморезистор - да може, обаче как ще го изолирате от външните условия, като същевременно се запази точността на мерене която ни интересува. Това е трудната задача в случая.
Най добре си е ОЕМ ама с тези цени...
Да повдигна малко при мен екранчето където е за вн температура не работи. Някой ако има информация за кабелите нека сподели. Благоваря
Това екранче мисля работи само с инфо център.Моето също не работи така си я взех.
По темата, при мен също има висящ кабел с букса до клаксона. До скоро си мислех че това е кабел за липсваща сирена от фабрична аларма. Аларма по всичко личи че няма.Тук разбирам че ми липсва и датчик за външна температура, но необходим ли е при положение че няма инфо център и климатроника според мен си работи добре?
Pages: 1 2 3