Волво Клуб - България

Full Version: Проблем с 460 GLE 95 г.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте ,значи по малкия ми брат каза че оборотите са били малко ниски и решил да завърти регулировачния винт за да се оправи .Обаче толкова много го завъртял на някъде си че сега оборотите са още по малки и като я засичах сега ми гори с 2 литра повече бензин от колкото миналия път .Искам да попитам някой знае ли е това проблема че гори толкова много и на къде трябва да завъртя регулировачния винт ,за да си дойде всичко на мястото .
Благодаря предварително .
sport84 Wrote:Здравейте ,значи по малкия ми брат каза че оборотите са били малко ниски и решил да завърти регулировачния винт за да се оправи .Обаче толкова много го завъртял на някъде си че сега оборотите са още по малки и като я засичах сега ми гори с 2 литра повече бензин от колкото миналия път .Искам да попитам някой знае ли е това проблема че гори толкова много и на къде трябва да завъртя регулировачния винт ,за да си дойде всичко на мястото .
Благодаря предварително .
Когато завиваш винта (по часовниковата стрелка) отваряш дросела и се вдигат оборотите. и аналогично при обрано въртене я затваряш. Важното е след всяко въртене да я изфорсираш веднъж- двапъти и да я изчакаш да се стабилизира.
На компа му трябва малко време да свикне с новата смес.
Дали от това ти се е вдигнал разхода и то с два литра - незнам. По логичното е на отворена клапа и по високи обороти да ти се вдига разхода.
Хубаво е тези настройки да се правят на добре загрял двигател, и след това ако има нужда с четвър оборот на винта да се вдигнат оборотите при студен, ако има нестабилна работа на празен ход. (има вероятност моторчето на празен ход да не успее да осигури необходимото количество въздух за подържане на оборите при студен двигател.)

И последно: Ако не знаеш какво правиш по добре не прави нищо! При мен някой от незнание разменил буксите на два датчика и изгорил компа. По лошото е че след него никой не можа да разбере какво е направил... е почти никой..... Big Grin