Волво Клуб - България

Full Version: проблем с мотора губи мощност
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Здравейте колеги,
Карам volvo s 40 2.0 16 v 1996 преди около година купих колата и както всяка кола смених всички консомативи, но след това се получи, че колата губи мощност и се спъва накратко изопщо не варви за неините 140 коня .Наново проверих всичко но беше наред. Казаха ми че имало някакво регулиране на един от валовете.Въпроса ми е имали такова нещо и как става? Благодаря предварително.
1996 няма, става въпрос за двигатели с променливо отваряне на клапаните - след 1998. Пробвай със смяна на кабелите на свещите и провери дали си с правилните свещи - VOLVO или NGK BKR6ETUC с 3 полюса. Ако не си с такива - сменяй.
направих го още като сложих газова пак неще
според един от майсторите кадето ходих ми каза че на моя двигател някой от частите кадето ги дават по каталог не стават и той се самнява да не е сменян така 4е много вероятно да е по нов от купето.
Колега, моля пиши грамотно, не използвай цифрови заместители на букви и използвай препинателни знаци, както и главни букви в началото на изреченията си.
Има значение дали мотора е B4204S или B4204SM... оттам и разлики. Затова пазарувай свещи и кабели от МП (и без това тяхната оферта е най-добра в момента на пазара)
УСПЕХ

п.п. Препиши номера на двигателя и го напиши тук за да видим какъв е точно. И още нещо, кажи си рамата за да сравним дали на тази рама съответства на мотора според номера му. Ако не желаеш да споделяш публично подобна информация пиши ми ЛС, довечра ще имам време да направя проверката.
ок,нямаш проблем
Ясно ,разбирам те но нали това казвам ,че са сменени свещите още като купих газовата
Сменени са според данните дадени от теб за рамата, но ако действтелно мотора е сменян и не е същия, значи са ти дали други свещи и други кабели, това исках да кажа. Сорри за объркването.

п.п. Прочете ли горния ми послепис?
А на бензин спъната ли е? Топъл-студен двигател? Климатик, без климатик... при какви обстоятелства. Този мотор силата му е след 3500 оборота, все пак е двувалка...

Като модератор: Добави си подпис със съдържание данните за автомобила ти: "volvo S40 2.0 16v 1996" и си напиши Населеното място (в профила) на кирилица.
Pages: 1 2 3 4 5