Волво Клуб - България

Full Version: Парното ми изчезна(спря да духа топло)
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Здравейте колеги парното ми изчезна(спря да духа топло)преди 1 месец някаде баш посред зима правис ремонт надуваше ми антифриза от казанчето и палнеше едини цилиндър с антифриз свалях главата изпилих я смених си гарнитурата смених си и семерингите на коляновия вал,че пускаше масалце и после я сглобихме и си помислих че парното ще се оправи обезваздушавахме я няколко пъти загравя си нормално,но недуха топло духа хладко и следващата стъпка която мисля да направя е да разглобя таблото и да видя дали радиаторчето на парното не е запушено нещо.Ако някой е имал проблем като моя нека пише.Благодаря Smile
Явно от боклуците ти се запушило, радиаторчето, за съжаление, ще се видиш в едно малко приключение да го свалиш и да го прочистиш, (сваля се цялото табло) някъде из форумите, имаше тема как се прочиства с мистър мускул ВОДОПРОВОДЧИК, потърси и успех в начинанието :wink:
bg_tiger1978 Wrote:Явно от боклуците ти се запушило, радиаторчето, за съжаление, ще се видиш в едно малко приключение да го свалиш и да го прочистиш, (сваля се цялото табло) някъде из форумите, имаше тема как се прочиства с мистър мускул ВОДОПРОВОДЧИК, потърси и успех в начинанието :wink:
Да знам че се смаква цялото табло за съжаление на мене и заради това неми се хваща да го правя но трябва Smile ще погледна и темата за секи случай Smile
Ти като обезвъздушава сложи ли врътката на парното на червено, демек на топло? Ако не си го сторил, в тръбите остава въздух, който не може да се изведе през системата лесно. Има и пробка за обезвъздушаване. Тя е една червена, под стъклото пред шофьора. Намира се върху единия от маркучите, водещи към парното.
Иначе колата сега как е? "Духа" ли още в антифриза? Нормално ли загрява? Има ли прекомерно покачване на температурата?
milenhr Wrote:Ти като обезвъздушава сложи ли врътката на парното на червено, демек на топло? Ако не си го сторил, в тръбите остава въздух, който не може да се изведе през системата лесно. Има и пробка за обезвъздушаване. Тя е една червена, под стъклото пред шофьора. Намира се върху единия от маркучите, водещи към парното.
Иначе колата сега как е? "Духа" ли още в антифриза? Нормално ли загрява? Има ли прекомерно покачване на температурата?
Като я обезвъздушавахме бях пуснал парното на топло да духа точно от тази червената пропка го направихме на маркучето кадето се намира иначе загравя нормално седи си в средата стрелката за температурата обаче неще да духа топло иначе вече антифриза след ремонта него духа седи си там до кадето съм налял дайе му доливах малко викам да не е паднало нивото и от това да не духа но не е само в радиаторчето се съмнявам Smile
Ако парното е спряло да духа топло отведнъж, проблема ти не е в радиаторчето. Ако беше запушено, това щеше да стане постепенно. Можеш да извадиш все пак маркучите, влизащи откъм двигателния отсек в купето. И да продухаш системата с течаща вода. Това май беше патент на колегата ЯШО, също с В40, 1,9ТД Ако при промивката пропуска водата без проблем, радиаторчето ти не е проблемно. Някъде другаде ще трябва да го търсиш. Както ти казах, най- вероятно всичко е свързано с останал въздух в системата. Тоест , обезвъздушаване.
milenhr Wrote:Ако парното е спряло да духа топло отведнъж, проблема ти не е в радиаторчето. Ако беше запушено, това щеше да стане постепенно. Можеш да извадиш все пак маркучите, влизащи откъм двигателния отсек в купето. И да продухаш системата с течаща вода. Това май беше патент на колегата ЯШО, също с В40, 1,9ТД Ако при промивката пропуска водата без проблем, радиаторчето ти не е проблемно. Някъде другаде ще трябва да го търсиш. Както ти казах, най- вероятно всичко е свързано с останал въздух в системата. Тоест , обезвъздушаване.
Ами ще проверя благодаря ти Smile