The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipage



Волво Клуб - България
Тъпа бюрокрация...!!! - Printable Version

+- Волво Клуб - България (https://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Forum: Общ форум (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: На лафче (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Thread: Тъпа бюрокрация...!!! (/showthread.php?tid=131)

Pages: 1 2 3


Тъпа бюрокрация...!!! - crazy_dude - 02-06-2006

Днес отидох за шести път до КАТ, през последните шест месеца да си взема наказателното постановление от акт, който ми съставиха преди половин година. Най-накрая беше пристигнало. След като "служителката" намери постановлението, забелязала, че глобата, която ми определили не отговаряла на тази, която трябва да платя, била по-малка.
Започна да звъни по телефини и да проучва защо ми била такава глобата. Както и да е, чаках я най-малко половин час, поправи ми глобата с 30лв нагоре.
Подписах се на постановлението и когато тръгна да ми връща талона го скъса при откачането (закачен е с телбод за постановлението), трябвало да го сменя!!
Започнах да ходя по други гишета, за молба, след това до деловодството за някакъв печат да плащам на касата и пак да се върна при нея. След като се върнах при нея, след час и половина, тя ми трясна гишето и ми каза, че излизала обедна почивка.

Отидох там в 13:30ч. ,а си тръгнах в 16:30ч. направо бях бесен!! :x :x :x


- Efri 850 - 02-06-2006

Затова аз избягвам да си давам талона си когато имам проблеми с "ония" - щото така чаках си талона и решението 9 месеца - ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ВРЪЗВАМ НА БЮРОКРАЦИЯТА ИМ.

п.п.- винаги има начин да се оправят нещата бързо 8)


- sasho_s40 - 02-06-2006

преди 5 години трябваше да чакам 6 м да ми дойде талона от....пазарджик- 110км - 22км/година - 1.8 км/месец - 60м/ден - 2.5 м/час
през това време всяко спиране от кат беше съпроводено с обяснението що нямам сестра като видят че карам с акт.
това с защипания с телбод талон си е номер -после си личи ако се загледаш колко пъти е дупчен ( почти като едно време с розовите талони ) демек колко акта горе долу си имал. натам се сещаите за темата на разгорорите - и сега какво ще правим ако ти напишем акт???


- Kespanok 460 - 02-06-2006

Efri 740 Wrote:п.п.- винаги има начин да се оправят нещата бързо 8)

Абсолютно,"ТЕ" винаги казват - "Пусни ги в скута ми(ако е в колата)и да те няма :wink: А като си сменях талона ЛУД станах еи :twisted: но това не ми се обяснява(в добро настроение съм).

ПП:За минаване на червено(бързах да си направя техническия) и за без технически преглед(1 година :lol: ) 10тунката така оправи нещата че чак и вратата ми затвориха 8)


- merck_440_1.8mi - 02-06-2006

Като сме тръгнали да се обясняваме за талони и актове дайте малко инфо какво да правя аз - сестра ми във Варна каза че идвали 2-ма полоцаи да ми носят акт със снимка как минавам на червено тук в Сф. Имало ме на снимката,но не каза дали се вижда светофарът,не обърнала внимание,казала им че съм в Сф и че не ми знае точния адрес в Студентски Smile Аз правя всички глупости характерни за софийския шефер, но на червено не минавам, ей така отвътре нещо не ми позволява. Дали е възможно да са ме хванали как минавам на жълто и камерата да ме е снимала в края на кръстовището на червено? Какво се прави ако просто съм минал през дясната лента най отпред и са ме снимали как съм се поизнесъл малко напред? Не ми е проблем да си платя акта, отдавна не ме притеснява като ме спрат с такъв вместо талона, но пък съм убеден че на червено не минавам.
А и никога не съм давал пари на полицай,мисля и за напред така да правя,само веднъж бях с колата на тъщата( няма да се повтори Smile ) и при акция светлини мен ме спират и ... как ще оправим сега нещата - ще пишем или ще оправим проблема на място - аз за късмет имах само 3х2лв в портфейла, почвам да ги вадя и казвам "ако стигнат" ,при което полицая се уби да се смее и каза че при акция светлини трябвало да си купя крушка на място от ОМВ-то на 50м и да я монтирам преди да ме пуснат Smile Голям смях падна.
На мен най големия ми проблем ми е че трябва да дам 70-80лв за газ да си взема талона от Варна и то за 20лв акт,а иначе съм забелязал че винаги като ме спрат тук и напишат акт,там все 20лв ми пишат Smile


- Efri 850 - 02-06-2006

Относно това дето са те снимали.
Така бяха ме снимали и мен точно пред Гат в София - как на червено навлизам в кръстовището!!!
Ходи оспори видеозаписа- любителския че не е така.
Че на червено минах го знае лентата - ама аз до последно негледам светофара!!
Как да им обясниш че и да спреш ще спра на сред кръстовището.
Писах жалби и т.н. - Но никой не ми обърна внимание.
Няма значение.
От този момент ме обхвана ярост към тях и ИМ СКЪСАХ ЗА 3 ГОДИНИ НЕРВИТЕ ИМ НА УЛИЧНИТЕ ПСЕТА. Защо 3год. - Защото тогава ти възтановяват автоматично отнетите точки.
Сега съм спокоен. Доволен от възмездието. Сега се опитвам да спазвам ЗеДеПе - с много усилие - което е невъзможно с такъв автомобил на пътя.

п.п.-не се оставях да ми пишат актове или неспирах!!
п.п.п.п.- В Пловдив ги осъдих, Но пак ми излезе разходите колкото глобата 105лв. та и малко отгоре - халогените за мъгла ми светели 100лв + 5лв. за колан. А че бяха пиянииии --- беше цяла одисея тогава. Така че в Пловдив има голяма корубция го видяхме 5 човека


- Garfield - 02-07-2006

Ехеее, Ефри, не само 5, не само......... :lol: :lol: :lol:


- crazy_dude - 02-07-2006

Efri 740 Wrote:Но пак ми излезе разходите колкото глобата 105лв. та и малко отгоре - халогените за мъгла ми светели 100лв + 5лв. за колан.

С мен постоянно се заяждат за халогените, няколко пъти са ми писали и актове за тях, но аз продължавам да не ги изключвам.SmileWink


- sasho_s40 - 02-07-2006

merck_440_1.8mi това дали се вижда шофьора на снимката или не е без значение щом я има колата и номера. или собственика е винивен или упълномощен друг шофьор щом колата не е обявена за открадната. та ако друг не си признае си виновен ти - системата е измислена винаги да има някой виновен -нали глоба ще се плаща.
аз не разбрах какъв е този проблем ако ми светят халогените та се заяждат за тях. я някой да ме светне . халогените ми не могат да се включат без да са пуснати и фаровете, а аз по принцип си карам на фарове и каро се стъмни пускам и халогените. такажете каква е интригата с тия халогени


- gadnia_metal - 02-07-2006

Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
(2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато видимостта е намалена под 50 метра

просто и ясно казано, по усмотрение на ченгето времето никога не е мъгливо. :evil: :evil: :evil: