Волво Клуб - България
капаче за пръскачки - Версия за принтиране

+- Волво Клуб - България (https://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Форум: Общ форум (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Форум: На лафче (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+---- Форум: Волво аксесоари (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=51)
+---- Тема: капаче за пръскачки (/showthread.php?tid=24835)капаче за пръскачки - shady_follower - 03-06-2018

Здравейте колеги, появи ми се следният проблем, както си карах, пръскачките за предното стъкло спряха да работят. Оказа се, че капачето отдолу на едната пръскачка е паднало и при желание да си изчистя стъклото, течността се излива отдолу, при двигателя. Потърсих такова капаче в два различни магазина за автомчасти - в единия ме гледаха все едно им говоря на китайски, а в другия, след проверка, ми казаха, че такова нещо няма от къде да се поръча и трябвало да "дебна" по автоморгите. Тъй като колата е 2007 (c30, 1,6D) не вярвам да ги има много по моргите. Прилагам снимки на двете пръскачки отдолу, за да се види точно какво липсва на едната. Ако някой от вас е имал такъв проблем или има предложения за решението му (разлучното от да го намотам с изолирбанд Smile ), ще съм ви много благодарен!

Желая на всички хубав ден!


Re: капаче за пръскачки - pamporov - 03-06-2018

Нещо подобно не би ли свършило работа:

[Изображение: 5288da18dfc9.jpg]


Re: капаче за пръскачки - shady_follower - 03-06-2018

Не знам, по-скоро не...Ако ще пробвам нещо различно от капачето, което липсва, ще трябва да премеря диаметъра на отвора. Тогава идва въпроса как се стеснява навътре. Резервният ми план е да изрежа нещо гумено в такава форма и да го облепя с изолирбанд.


Re: капаче за пръскачки - pamporov - 03-06-2018

Това не е ли обикновен тройник? Защо ще се мъчиш да правиш тапа, такива тройници има с различни диаметри в магазините за аквариумни принадлежности. Още повече че този е спукан!


Re: капаче за пръскачки - shady_follower - 03-07-2018

Не го бях погледнал така, фокусирах се върху липсващата част. Smile Благодаря за идеята! Ще видя какво мога да намеря да сменя целия тройник.


Re: капаче за пръскачки - stvri - 03-07-2018

Това освен тройник е и невъзвратен клапан , можеш да си поръчаш от мотопфое или да си намериш в някоя морга не е задължително да е от С30.


Re: капаче за пръскачки - bg_tiger1978 - 03-07-2018

Трипътен и двупътен клапан. В магазини за автоаксесоари се продават за стотинки.
В Мото Пфое в момента няма. Във Варна се продава в магазин Гарван, дали имам във вашият град не знам, но всеки от този тип би го имал, само капаче няма да намериш.Re: капаче за пръскачки - pamporov - 03-07-2018

И да намери капаче, сигурно е имало пружинка и още нещо, което е изпаднало.


Re: капаче за пръскачки - shady_follower - 03-10-2018

Здравейте, благодаря за помощта. Не е капаче, а клапан, както обясни единият колега по-горе. Реших проблема с тройник за фиат (или друга италианска, не запомних). Не е Т-образен, а У-образен и рамената са малко по-дебели от оригинала, но свърши работа.