Волво Клуб - България
Инструмент за зацепване на валове - Printable Version

+- Волво Клуб - България (https://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Forum: Volvo cars (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Серии S/V/Cxx на Volvo (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Thread: Инструмент за зацепване на валове (/showthread.php?tid=27064)



Инструмент за зацепване на валове - korny - 10-13-2023

Здравейте колеги ,
Търся да наема инструмент за фиксиране на разпределителните валове на бензиновите мотори .Става дума за S60 2.4 170кс b5244s ,но до колко знам инструментът става и на други разновидности .Сменявам семеринг зад авансатора на смукателния вал,даже имам съмнения ,че и самият авансатор може да е част от теча на масло ,но първо ще пробвам само със семеринг.Ако някой колега от Сф има такъв инструмент бих желал да го наема за 1 ден.
Поздрави ! 





 



   


RE: Инструмент за зацепване на валове - yuckuJackD - 10-16-2023

Тегаво е с този инструмент. Бях си направил (наречи го самоделен) и последния на който съм го дал (дори не помня кой беше) явно не ми го е върнал.
Прилагам снимка на самоделката.
Обърни внимание на схемата - единия вал (изпускателен) е под а другия (всмукателен) над водоравната линия.
Разглобил си, можеш и сам да измериш, но по спомен е 4мм и малко "цепката".
Не е правилно да те съветвам да си правиш сам инструмент, но когато човек има глава на раменете си следва да няма проблеми. Факта, че осъзнаваш необходимостта от инструмента говори достатъчно Smile
УСПЕХ

п.п. На пазара има фашлшиви!!! При тях цепката е в средата и за двата вала. Ако някой се отзове, много внимателно провери да не би да ти дава от тях!


RE: Инструмент за зацепване на валове - korny - 10-17-2023

Благодаря за информацията !Направих самоделка,наложи се да я усиля защото започна да поддава при стягането на болта на авансатора.Ръководех се от клипчета как се настройва авансатора преди да се положи ангренажа,уж всичкж си е на белези двигателя стартира вдига около 2 хиляди оборота ,работи равномерно и след 5-7 секунди обобротите падат,прекъсва ,глъхне и гасне.Днес ще я прочета да видя кво е записала.Според мен нещо бъркам със зацепването на авансатора.


RE: Инструмент за зацепване на валове - Tisho - 10-17-2023

Дроселовата клапа ако е магнети-умрели и се е скапала, това поведение на мотора е напълно нормално.


RE: Инструмент за зацепване на валове - korny - 11-04-2023

Зацепих наново мотора със специализиран инструмент за Волво ,но видях че съм отчупил едно тънко 'зъбче'  на импулсното колело за сензора на разпределителния вал . Намерих това колело от друг 2.4 бензин но нямат нищо общо и са с различни номера(може би защото моето е за Америка) .Номерът му 8622469


RE: Инструмент за зацепване на валове - encho_g - 11-07-2023

(10-17-2023, 06:58 AM)korny Wrote: Благодаря за информацията !Направих самоделка,наложи се да я усиля защото започна да поддава при стягането на болта на авансатора.Ръководех се от клипчета как се настройва авансатора преди да се положи ангренажа,уж всичкж си е на белези двигателя стартира вдига около 2 хиляди оборота ,работи равномерно и след 5-7 секунди обобротите падат,прекъсва ,глъхне и гасне.Днес ще я прочета да видя кво е записала.Според мен нещо бъркам със зацепването на авансатора.

   Малко встрани от темата     


Здравейте колеги, от 1 година карам S60 t5  бензин 245к.с . 2015 г, колата е внос от USA  вървеше страхотно , сложих газово Prins, нямам проблеми вс него, въпроса е в друго .
Преди около месец отидох в Мото пфое Бургас за да ми сменят ангренажа и пистов ремък.След като я взех от там колата не вървеше както преди, трудно и бавно ускорява ,звука и е друг няма тази динамичност направо е като скопена.
Върнах я пак да гледат центровката уж всичко било наред белезите съвпадали но промяна няма, при ремонта ми спукаха някъква тръба на радиатора та се наложи и нея да сменят.Вчера я взех от сервиза им като ми обясниха да я покарам малко да видим ше има ли промяна , но промяна няма , имам чуство ,че колата работи със закъснение кото им обясних и на тях но няма реакцияоттяхна страна .Тъй като имам гаранция на ремонта 1 г. другата цедмица пак смятам да я закарам да видят дали ще измислят нещо.
Моля ако някой е имал подобен случай или знае нещо по въпроса да предаде знанието си за да мога да си карам колата с кеф а не като куц кон.Благодаря предварително и чака мнения.