The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$archive_pages - Line: 2 - File: printthread.php(287) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/printthread.php(287) : eval()'d code 2 errorHandler->error_callback
/printthread.php 287 eval
/printthread.php 117 printthread_multipage



Волво Клуб - България
Въпросът за гостите на клуба - Printable Version

+- Волво Клуб - България (https://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Forum: Общ форум (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: На лафче (https://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=25)
+--- Thread: Въпросът за гостите на клуба (/showthread.php?tid=489)

Pages: 1 2


Въпросът за гостите на клуба - s0me0ne - 05-28-2006

По повод нарастналият брой на посетителите на форума и по предложение на един сисадмин (хехе) пускам анкетата с цел да достигнем до крайно решение. Дали наистина гостите на клуба да имат право да пишат из форума или само да могат да го четат. Моето мнение (ако случайно ви интересува) е, че сега е добре предвид, че не е имало изцепки, въпреки, че никога не е късно.

Също задължителната регистрация е нож с две остриета. Защо? Защото:
+ който забрави да се логне ще му изисква логин информацията преди да се публикува мнението - така няма да има "аз писах горе, ама забравих да се логна".
- базата данни ще се препълни излишно с фалшиви регистрации - това не е никак добре.

Вие преценете.

Анкетата ще е активна 10 дни. След това гласуването приключва и каквото е решението - това ще се наложи като система.


- хамлет - 05-28-2006

Според мен, клуба започна да става доста известен. Много хора почнаха да идват и няма да е зле да започнем искане за регистрация за да може да се пишат мнения, така няма да има анонимни нападки (а и те ще почнат скоро мисля).
Колкото до фалшивите регистрации винаги може да се включат още изисквания, като преглед от админ, задължителни полета и пр. така че няма за какво да се притесняваме от фалшиви регистрации.


- Nikson - 05-28-2006

Хей - не се подвеждаите. Не виждам смисъл в повече задължителни неща, аз лично мразя задължителните регистрации - дразнят ме. Ако ми хареса някои сайт или форум - чак тогава се регистрирам. Не виждам какво толкова ви притеснява някое некоректно мнение или реклама - все пак си има администратори - вярвайте повече в тях - ако пък стане нетърпимо - то ще стане ясно и то първо от тях.


- VolvoFan - 05-29-2006

Nikson Wrote:Хей - не се подвеждаите. Не виждам смисъл в повече задължителни неща, аз лично мразя задължителните регистрации - дразнят ме. Ако ми хареса някои сайт или форум - чак тогава се регистрирам. Не виждам какво толкова ви притеснява някое некоректно мнение или реклама - все пак си има администратори - вярвайте повече в тях - ако пък стане нетърпимо - то ще стане ясно и то първо от тях.

Ами всъщност те са администраторите Big Grin Според мен е безмислено при положение, че в момента нещата са ОК да се променят. От друга страна не мисля, че ако изискването за регистрация ще пречи на някой. Лесно е и едва ще спре човек, който е сериозен. Ако пък някой чак толкова го мързи или се затруднява да попълни 10 полета в една форма и да ги събмитне, аз ще го направя вместо него Big Grin

Идеята ме е, че и каквото и да се реши това няма много да промени сегашното положение на нещата така, че правете каквото решите


- sasho_s40 - 05-29-2006

този въпрос беше обсъждан още при създаването на този форум. на всички им е ясно че все някога ще има някакви ограничения. една регистрация не изисква някакви усилия или специални умения и не мога да кажа че е някакво ограничение. като чета по други форуми намирам постоянно тоя пост е изтрит заради обидни квалификации, оня пост е изтрит заради латиница и т.н. трябва ли да стигаме до такива крайности или е по-добре да си уважаваме другарчето. винаги са ме дразнели нападките и обидите скрити зад анонимността. който иска да спори нека да спори зад името си. досега подигравките са били винаги и само от анонимни гости-добре е ча са единични случаи но ако остане както досега те ще се увеличат и отново ще се върнем на тази тема. въпроса е не дали , а кога.


- sss - 05-29-2006

Според мен положението е добре в момента - най-"големият" проблем е като се напише нещо на латиница, но това почти не се случва.
А ако се появи някой деградивен елемент, винаги се намира някой да го сложи на мястото му, така че нещата не са излезли извън контрол.

Аз съм да остане по-либералния режим, щото ми е писнало от бюрокрация - имаше един виц - "Донесете бележка, че работите на стълба!" Big Grin

Но дори да се реши нещо друго няма проблем!


- Efri 850 - 05-29-2006

С регистрация да бъдат.
Ако не е влизал от 5месеца - да му се прати съобщение до 1 мес. да влезе и после - гумата.

Към всички.
Кажете ми къде в днешно време без регистрация може да пишете в някой форум!?

п.п.п -та да влеза там и да начукам безмислиници!!


- dimo - 05-29-2006

Съгласен съм с Ефри, да се регистрират и да участват във форума. Ако не участва да си ходи. И аз нямам много време особено напоследък, но ако получа съобщение :lol: е ще измисля да напиша нещо. А за тези с нападки и обиди, то какво да ги наказваш като ги е наказал Господ Big Grin


- vlado740 - 05-30-2006

Аз също смятам, че трябва да има регистрация за писане във форума. Когато някой се присъединява към някаква среда е прието да се представи. Вероятно в интернет пространството има много форуми в който е по-добре да си анонимен но мисля, че нашият няма причина да е от тях. Също така смятам, че е добре ако някой не е посещавал /подчертавам ПОСЕЩАВАЛ защото не всички пишат/ форума в продължение на 2 месеца да бъде изтрит. Така ще се знае приблизително, броят на реално присъстващите в клуба. Много се надявам , че след тези два месеца от 250 няма да станем 50-100.


Re: Въпросът за гостите на клуба - castor - 05-30-2006

съмуан:
Quote:...
- базата данни ще се препълни излишно с фалшиви регистрации - това не е никак добре
...

Това съвсем не е задължително, обаче има нещо, което трябва да се направи, ако се сложи регистрацията така: да се сложи нещо от т.нар. "captcha" скриптове, които се карат ва въвеждат буквите и цифрите от една картинка, за да се избегнат множеството автоматични регистрации с цел спам. Вече бях свидетел какво става в един друг форум, преди да се сложи това (основно спам за порно сайтове и разни други бози).

Да ви кажа и как беше в онзи форум - може да ви дойде идея, макар че там нещата бяха специфични, защото беше с академична насоченост. Всеки можеше да се регистрира (дори без ограничение в началото), обаче само членовете на една група (в която не си по подразбиране след регистрация ) могат да четат и пишат. Другите си стоят на главната страница и нищо не виждат. Прави се гласуване за това дали човекът е сериозен и ако се одобри (с единодушие) се допуска "вътре". После се направи и регистрация с ограничение и също така публична секция за гости, така че който се интересува, ама не чак толкова все пак да може да пита нещо.

Та друга идея, която може да се обмисли е да се направи определена част от форума затворена за определена група хора само, напр. (като се регистрира клуба) за членове, където ще се обсъжат вътрешни въпроси, а останалата част за посетители или не-членове.

Има над какво да се мисли Wink