The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Волво 850 не загрява.

#1
Зравеите,имам странен проблем с колата модел 850 2.0 95г.От около 2 години не загрява до нормална температура ,или ако загрее  ,е за кратък период и след това пак се охлажда.Смених термостата с нов  преди  около 2г. за модела ,на 91градуса.Отново същото, смених го на скоро но няма подобрение.Колата я имам от 10г.Когато я взех имаше подобен проблем,не загряваше когато стана по хладно есента,смених термостата и всичко беше наред към 8г.Даите съветкакво да правя?Да търся ли трети термостат примерно от МП ,поне да знам че е истински.Може ли да е нещо друго?Имам и друго Волво C70,2001г,мога да пробвам да ги развъртя термостатите.
Reply

#2
И при мен го има този ефект. След смяната на първия термостат, с който си държеше 89-92 градуса, започна да държи 80-84. След това съм сменял два пъти термостата(последния от МП) - без промяна. Започвам да си мисля, че може разликата да е следствие от термодатчика, отчитащ температурата и се каня да го сменям, ама колата си върви нормално и си я карам така над 10 г.
Volvo V40 2.0, 140 h.p. 1996, ГИ PowerJet
Reply

#3
Да си призная и при моето 850 е подобен проблема. но си мислих че е от допълнително поставеното метан газово. следя темата откъде ще изкочи заека.
Човек е толкова голям колкото големи са и мечтите му !
Не е важно колко години си живял а колко са били моментите когато ти е спирал дъха !
Reply

#4
Взех още един термостат,berh,и моята кола е с газова,слагана преди 10 г,горе долу по това време смених и за първи път термостат,защото доиде есента.От тогава 8 г не съм имал имал проблеми.Сега и парното не топли както трябва,а и двата радиатора съм ги сменял.Ще видя кога ще сменя термостата ,че колата е на село,и ще докладвам.
Reply

#5
Смених термостата отново, но нямаше ефект,показанието на таблото са под средат,на място вдига до нормална температура,и когато е в движение пада.Парно има,просто водача бе отворил клапата за пресен  въздух.Мисля си че е датчик за температура.
Reply

#6
Датчика ако е прецакан то и на място няма да отчита вярно.
ex XC90
Reply

#7
Проблемът беше в датчика за температурата, който се намира на тялото на термостата,след смяна стрелката на таблото застана на средата.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)