The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с клапите на парното .. ПОМОЩ

#1
Здравейте имам проблем с клапите на парното .. не работят рецирколацията , дясната температура и клапата за размразяване (към предното стъкло) . Позициите горе доло и в средата и лявата температура (на шофьора) работят без проблем. Сменял съм моторчетата и управлението и ефект няма дори и с новото управление пак е същия проблемът. Сензорът който седи зад управлението е чист има нещо в плафона което прилича също на температурен сензор.  Моля помогнете  Shy
Reply

#2
И следва баналния въпрос - модел и година на производство на колата...
Reply

#3
Опаа... съжалявам ? S60 2005г. Феис 2.4 D5 163к.с.
Reply

#4
Здравейте, ще открадна темата на колегата, за което се извинявам, но и моя проблем е свързан с клапите и управлението на климатроника. Колата е Volvo V50 2.0D 136к.с 200г. Проблема е следния.

Преди няколко дена ми направи впечатление, че понякога трудно обръща от топло към студено и обратно. Като тръгвах за работа колата беше настроена на 24-25 градуса, реших да пусна на "Low" и А/C, но въздуха който излизаше не беше ледено студен, а лека хладен. Понеже бях на работа оставих колата за след това. Като тръгвах от работа при запалване на колата клапите взеха да се движат и да се наместват и вече почна да си духа ледено студен въздух (както трябва да си е). На следващия ден ми го направи същия номер. Този път обаче забелязах, че и въздуха не излиза от зададената му позиция. Смених всичките позиции, но си духаше само от едно място. Всичко остнало като копчето за A/C и defroster-a си работят, врътките за усилване и намаляне на струята също. Като цяло само позицията на клапите и врътката за топло и студено не работеха. След известно време се оправи пак от самосебе си и всичко работи без проблеми. След няколко дена пак така , този път чукнах с ръка леко "Водопада - Управлението на климатика" и клапите започнаха да се наместват отново, след което всичко си заработи както трябва. Пръсках буксата отзад ( която влиза управлението) с контактен спрей , но без резултат. Когато си иска спира, когато си иска тръгва. Нещата който съм сменял скоро свързани с климатика са радиатор на парното. След смяната се чува едно балбукане от към таблото, питах хората дали е проблем, казаха че не било, щом не загрявала колата.

(06-11-2021, 12:37 PM)uglyface Wrote: Колата е Volvo V50 2.0D 136к.с 2008г. 
Reply

#5
Проблема при мен се оказа в CCM модула, така наречения "водопад".
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)