The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key "dateline" - Line: 1000 - File: inc/functions_post.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/inc/functions_post.php 1000 errorHandler->error_callback
/inc/functions_post.php 834 get_post_attachments
/showthread.php 1121 build_postbit
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Табло-смяна мили в км?

#1
Здравейте колеги!
Може ли да се сменят показанията на таблото от мили в км,както и другите показатели?Става вапрос за волво С40 97-ма бензин.
Къде в Варна може да се направи това?


Attached Files Thumbnail(s)
   
Volvo s40-97-2.0-16v-140hp
Reply

#2
Питай Здравко850 дали може да ти помогне.
VOLVO V40 2.0/96г. ГИ LOVATO
MITSUBISHI COLT V 1.3/99г.
Когато съдбата ти обърне гръб, не се отчайвай - изчакай я да се наведе!
Reply

#3
Кои други показатели? Това табло което си приложил със снимка показва до колкото виждам и в мили и в километри, сигурно е от англичанка, но какво от това? Дали може да се смени само циферблата с такъв от друго табло е интересен въпрос, на който не мога да ти отговоря. Това което ти е казал Ицето е правилното място където да попиташ Wink
V90 97 200hp
S60 AWD 15 249hp
144 70 82hp
--------------------
     EX
V70AWD 97 193hp
S80 07 200hp
S70 97 140hp
V40 96 115hp
940 95 155hp
S80 06 170hp
940 95 122hp
Reply

#4
Още не е монтирано на колата за това питам за показателите примерно за разхода да не го показва само в галони а да се показва в литри и т.н.
А има ли някъква разлика на табло с уреди от дясна дирекция от лява?Искам да го сложа заради инфо центъра.


Писал съм на колегата,чакам отговор Wink
Volvo s40-97-2.0-16v-140hp
Reply

#5
Освен в показанията мили и галони друга разлика в таблата няма. Съмнявам се да може да стане от анг. мерни единици в европейски, но нищо не пречи да се опита. Успех в начинанието и сподели, ако успеете.
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#6
Quote:Преди да се захвана с по горе описания със снимки от мен "ъпгрейд" четох много , но така и не намерих отговори на всичките си въпроси относно:видовете табла ,видовете копчета и "ще стане ли копче от кола еди каква си на кола еди каква си " за това реших да изчакам докато намеря това което искам от кола с година на производство същата ,като моята,така че да нямам проблеми в последствие. Сега когато пиша това вече два месеца и половина след "ъпгрейда" нямам абсолютно никакви проблеми с инфо центъра и много му се радвам.Ако ще бъде полезно на тези които искат да направят същото,ще споделя опита ми от прочетеното преди това и като обобщение по темата мога да споделя с вас следното, което разбира се може всеки да допълни ,ако смята че не е изчерпателно или не вярно : На коли до 98 г. се слагат и двата вида табла< с кръгов, тип часовник инфо център и с дисплей под стрелките за температура и бензин> и копче като това от снимките < с чертички >. Дизеловите автомобили нямат инфо център!Автомобили с ляв волан могат да ползват части за операцията , само от автомобили с ляв волан !След 98-ма година копчето е с друг номер и чертичките се променят на точки както и се появяват и бутоните SET и RESET в комбинация заедно и поотделно, които служат за нулиране на разни неща като : сервизен интервал,показанията за средна скорост,среден разход на гориво и трипметъра. За колите след 00 година ,нещата загрубяват и без помоща на МП не можете да направите сами "ъпгрейда" В общи линии това е което си спомням от тогава изчетеното по темата.Та за това ако не искате да ви светят разни лампи или да не ви работят разни стрелки , просто търсете части от същата година кола като вашата. Не че не е решение махането на лампата , но все пак като знаеш,че аджеба там нещо не работи както трябва мен лично това ме побърква и винаги ме чопли отвътре.Успех на всички с начинанието.

Това е цитат от колегата baipetko, който е писал опътването за монтаж на инфо център.
Volvo S40 T4, B4194 T (16V), 240 hp
Reply

#7
За да не отварям нова тема ще пиша тук. Монтирах си инфо центар , температурата на маслото , двигател и вьншна температура са в градуси но среден разход и моментен са в галони. Случаино как може да се сменят да показват в литри.
Reply

#8
И аз не мисля, че ще го накарате да подава данни в метрична система, освен ако не се подмени таблото с континентално! това според мен, би било и най-удачния вариянт!
Volvo For life!
Reply

#9
JMI Wrote:И аз не мисля, че ще го накарате да подава данни в метрична система, освен ако не се подмени таблото с континентално! това според мен, би било и най-удачния вариянт!
Да, дори при Р2 платформата не става да се препрограмира тази част на DIM-а ... иска си табло произведено за сътоветния пазар, както и по години.
BG VOLVO Member #00409
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)