Публикации: 1,570
Теми: 39
Член от: Jan 2006
Given 2 thank(s) in 2 post(s)
На този линк
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.chs.bg/catalog_volvo.pdf">http://www.chs.bg/catalog_volvo.pdf</a><!-- m -->
съм качил каталог на волво на Scan-Techс Sweden с артикулни и партномера, снимки и схеми на много части. има за всички модели по години. видях и години от порядъка на 1975 . доста прегледна и добре подредена таблица13Мб pdf файл почти 300 страници. Неко го видят и сааб-арите щото накрая има таблица над която пише Replacement parts for SAAB and VOLVO cars. аз съм проверил само за термостата дето смених преди време и партномера съвпада, както и проверих в онлайн магазина и там съвпада, и от вадис 2001 също
ПП Теглете на когото му е полезно защото както се вижда от линка ползвам страницата на фирмата но не мога да го държа дълго там. Ако изчезне ми пишете и ще го пращам по мейл на интересуващите се
***ВНИМАНИЕ***
Линкът ще е активен до понеделник (13.02.2006г.). След това ще можете да сваляте файла от
тук. Паролата за архивите е "volvobg".
Ако сте извън България и искате да свалите файла, можете да ми пратите ЛС и да направим връзка.
VOLVO S40 1998 100kW (140к.с.) 5 MANUAL 183Nm минало
VOLVO S60 D5 2006 136kW (185к.с.) 6 MANUAL 400Nm минало
VOLVO XC60 2013 158kW (215к.с.) 6 AUTOMATIC 440Nm настояще
VOLVO бъдещето е неизвестно...
Публикации: 1,206
Теми: 34
Given 1 thank(s) in 1 post(s)
СРАХОТНООООООО!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Orion - High Performance Car Audio
Публикации: 27
Теми: 0
Given 0 thank(s) in 0 post(s)
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.scantechrussia.ru/page1_1.html">http://www.scantechrussia.ru/page1_1.html</a><!-- m -->
PS: нали знаете къде им се намира магазина в София?
на линка написан от VoodoRush като се отвори на каталог и цени излиза същия каталог ( на външен вид без да се задълбочавам ) но разбит по позиции. а иначе на тези българските скантех въобще не им работят препратките от каталога и като реших да сравня има ли нещо общо освен еднаквите имена ( това за българия не критерий за еднаквост на фирмите ?!?) ги отсвирих като различни ама то не било така явно.
добре сега да попитам : това всичкото значи ли че може да ползваме услугите на българската фирма ска нтех българия оод дето в партньори са изредили на първо мясно scan tech sweden а в контакт липсва въобще адрес на фирмата ( то само един магазин не може ) а има само схема и няколко телефона - т авапроса е може ли да им се има вяра за качество и добри цени.
ПП ефри740 ги е сложил на първо място в списъка си.
Публикации: 27
Теми: 0
Може.
Тия в България са наистина официален представител на Скантех-Швеция - лично писах до офиса в Швеция за да се уверя преди около година.
За качеството - до сега каквото съм взел си е като оригиналните части (ама не споря,де...то винаги има начин да се издънят),но съм чувал,че тампоните им не са на същото ниво като баш-оригиналните.
В интерес на истината Скантех са доставчик на афтърмаркет части,а не производител. Например вземам ремък в кутия на СканТех - вътре има ремък Оптибелт (германски). Не беше лош никак,но другия път ще си взема оригиналния (производство на Хътчинсън) защото е по-мек а този при рязко изрязване в критични обороти просвирва за момент.
както и да е...тва са глупости...частите са си качествени.
Сега за цените вече е друго. Не мога да ви гарантирам,че са много ниски.
По-ниски са от тия в сервизите,но ето ви един пример:
заден тампон за двигател на СААБ 9-5 B205/235
- официален сервиз : 1000 лв (в момента може и да е около 700 защото има намаление)
- магазин за части в Швеция (и там връзки намерих) : 400 Евро
- НЕоригинален от Скантех-България : 580 лв
- НЕоригинален от Скантех USA : 98$
С 2 думи,пичове:
Всеки ще ви врътка както си иска с цените на частите...ако си свалите гащите.
Аз пък ви предлагам алтернатива - правете си по една кредитна карта и си хуквайте по сайтове за части,E-bay и каквото там намерите.
Аз така правя...на инат.
При все това се пригответе рано или късно да напълните някоя гуша,щото ако търсите някоя дефицитна част и нямате минимум 2 седмици време да я чакате или пък ако търсите едрогабаритни части - пак ще опрете до нашите родни кожодери и фирмените сервизи.
Т'ва е положенито...ама не се натъжавайте много - поне ви остава гордостта че карате автомобили за индивидуалисти и чешити.
Публикации: 541
Теми: 25
Да в Сканхтех са по евтини частите, но винаги е хубаво да проверявате и в Мотопфое. Аз се изумих когато за тампон на скоростната кутия от Мотопфое ми казаха 130 лв., а от Скантех 198лв. Помолих ги хубаво да проверят и партномер от Вадиса им дадох, но уви по-скъп си беше. Така че винаги проверявайте на няколко места.
VoodoRush искам да те помолия за пример с поръчки като цени на части и транспорт защото термостата ми дето дадох 60лв на МФ ( никаде не намерих другаде пн 271664 ) а в онлайн магазина ( адреса на сааб-ара викинг )ми се връзва 15 лв колко ще ми струва с транспорт. Светни ни като имаш опит за какво има смисъл и за какво не. термостата е малък и лек, а ако си бях поръчал броня? абе дай някакви примери с твой чаркове.
Аз наистина съм навит и сигурно ще пробвам с нещо.