The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Кои гуми бихте препоръчали

#41
Cavalera Wrote:А аз си мисля, че в определена страна се произвеждат за определен пазар със съответната ценова политика и от там предполагам, че има не малка разлика в качеството. Не ми се вярва нещо произвеждано за немския пазар да е със същото качество, като същото нещо произвеждано за българския.

Незнам, това можем само да го гадаем, но цените на гумите тук и в Германия са по-евтини от България, което би следвало да означава, че в България влиза само качествена гума. Smile Дори и тази ценова разлика да се дължи на по-малкия пазар в БГ, то качеството не би следвало да е
по- ниско!
Volvo For life!
Reply

#42
Здравейте ! :roll: Днес докато преусмислях темата и реших да видя made in КОЙ ми е производител .....се оказа ,че на гумите ми пише 7+7 словения
Тъй че,благодарение на дебата тук :mrgreen: се осъзнах с какви гуми карам.....за което БЛАГОДАРЯ на дебатиращите !
Не знам дали сте чували за това, но учените са създали малки гъсочета, които вярват, че един самолет е тяхната майка. Човешките същества ще вярват все повече във всевъзможни неща, които не са верни и това е ОК.
Кърт Вонегът

[Image: ab269060.gif]
Reply

#43
miro343 Wrote:Здравейте ! :roll: Днес докато преусмислях темата и реших да видя made in КОЙ ми е производител .....се оказа ,че на гумите ми пише 7+7 словения
Тъй че,благодарение на дебата тук :mrgreen: се осъзнах с какви гуми карам.....за което БЛАГОДАРЯ на дебатиращите !
Според мен няма значение страната. Всеки производител покрива определени стандарти за качество, където и да се намира. Едва ли Гудиър, Мишлен, Континентал или Бриджстоун биха си позволили някакви разлики в качеството! Заводите им са сертифицирани по ISO навсякъде по света. Иначе Гудиър трябва да се произвеждат само в САЩ или Бриджстоун само в Япония.... Представяте ли си на какви цени ще се продават в Европа?! Невъзможно е да нямат изнесено производство, което не означава задължително по-ниско качество.
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992
Reply

#44
Колеги, след някой и друг месец ще трябва да сменявам всесезонните гуми, та ми е интересно какви летни/всесезонни гуми бихте препоръчали?

Не държа на някакви супер, мега, гига яко представящи се на сухо и мокро.Така или иначе изключително рядко карам колата на ръба на възможностите й.
Много обаче държа на комфорт!
Държа гумите да са тихи(най-вече), да се върти леко волана с тях и по възможност да спомагат за по-добра возия на колата.Ако издържат и по-дълго на износване(60-100к) или пък спестяват по някой долар откъм гориво ще е добре дошло, като вариант.
Бившите ми всесезонки на Мишлен бяха катастрофа и общо взето само откъм износване бяха добри.По отношение на комфорта обаче бяха много зле.Много шумни в сравнение със зимните и волана се въртеше по-тежко с тях.

Ако препоръчате нещо европейско, японско или корейско ще съм ви благодарен.
Размерът, който слагам на колата е препоръчания от Волво - 205/55/16.
Volvo V70 2002 Bi-Fuel

Volvo S80 2008 T6 AWD

Ex: Volvo V50 2005 2,4i
Reply

#45
За летни гуми препоръчвам Bridgestone Turanza ER300 или Continental SportContact 5 (в момента на служебната кола съм с Conti SC 3), има ги в твоя размер. Всесезонни не мога да кажа, но по принцип знам че не ги препоръчват.
Относно шум/комфорт/разход, още няма гума, която да покрива всички параметри накуп. Или поне аз не знам такава. Ако е икономична и по-малко износваема, ще е твърда (за по-малко съпротивление), следователно шумна. И обратното, по-меките и комфортни гуми се износват по-лесно и вдигат разхода (според мен не е толкова много, че да се забележи осезателно, повечето са някакви "литературни" данни от списания)... Така, че с едно от изискванията трябва да се съобразиш. Също е много важно, особено за летните гуми, да имат висок ресурс спрямо аквапланинг!
Аз лично бих предпочел гума, която е комфортна и има добър спирачен път на каквато и да е настилка, без възможност за аквапланинг, т.е. по-мека гума с хубава шарка (в смисъл не за красота, а за изтласкване на вода), дори да не е икономична и да се износва по-лесно... Това е. Всъщност темата е безкрайна, но това е част от моето мнение по въпроса. А специално от Bridgestone Turanza ER300 и Continental SportContact 3 съм много доволен! Успех!
TO DARE IS TO DO

Volvo XC90, D5 240 hp, R-Design, Polestar, 04.2017
Volvo 960, 2.9i 204 hp, GLE, AT, 10.1992
Reply

#46
Колеги, имате ли опит с някои от тези модели гуми и как са най-вече откъм ниво на шум и комфорт:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Pirelli&tireModel=Cinturato+P7+All+Season+Plus">http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... eason+Plus</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Continental&tireModel=PureContact+with+EcoPlus+Technology">http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... Technology</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Bridgestone&tireModel=Turanza+Serenity+Plus">http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... enity+Plus</a><!-- m -->

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp?tireMake=Yokohama&tireModel=AVID+Ascend+%28H-+or+V-Speed+Rated%29">http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... d+Rated%29</a><!-- m -->

Лично аз, определено клоня към всесезонните на Пирели с добавка Plus към модела.Четейки ревютата, тази гума се явява нещо като универсална за всяка настилка, дори и за зима Confusedhock: Изобщо нямам намерение да ги използвам зимно време, т.к. зимата тук е страшна и си трябват зимни гуми, но изключително добрите отзиви и високите оценки от потребителите - средна 9,25/10, както и високите оценки от тестовете определено впечатляват.Оценки за комфорт и ниво на шум 9,6 и 9,3 от максималните 10 няма как да ги пренебрегна, при положение че най-много на това държа!Отделно по почти всички други критерии има оценки над 9, като тази за устойчивост на аквапланинг е 9,6/10.

Другата гума, която ми се нрави определено е тази на Континентал - много близка по показатели до модела на Пирели, а средната оценка на потребителите е 8,78/10.

Последните две са по-скоро компромисен вариант, но ще се радвам да прочета вашето мнение и за тях, ако някой има опит.
Volvo V70 2002 Bi-Fuel

Volvo S80 2008 T6 AWD

Ex: Volvo V50 2005 2,4i
Reply

#47
<!-- m --><a class="postlink" href="http://live.michelinmedia.com/content/view/michelin-tire-unveiling-naias-2014">http://live.michelinmedia.com/content/v ... naias-2014</a><!-- m -->
(ex) 2013 - 2017/ Volvo XC70, D5, 2007
(ex) 2016 - 2018/ Audi A4 1.8T Quattro, 1999
2011 - present/ Volvo S80, 2.0T, 1999
2017 - present/ Audi A8 4.2 Quattro, 2005
2017 - present/ Mini One, 2017
2020 - present/ Volvo V70 AWD, D5, 2005
Reply

#48
След снеговалежа тези дни мога да изкажа мнение за гумите. Останах изключително изненадан от Kleber. Очаквах, като една по-евтина гума да се затруднява на лед и сняг, но напротив, справят се добре. За момента съм много доволен от тях, ще видим другия сезон как ще бъдат.
Reply

#49
DGruev Wrote:След снеговалежа тези дни мога да изкажа мнение за гумите. Останах изключително изненадан от Kleber. Очаквах, като една по-евтина гума да се затруднява на лед и сняг, но напротив, справят се добре. За момента съм много доволен от тях, ще видим другия сезон как ще бъдат.

Както един хасковски гумаджия ме увери при последното ми посещение на родината: "А те Клебера и Мишелина задминаха вече!" :lol:
Volvo For life!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)