This forum uses cookies
This forum makes use of cookies to store your login information if you are registered, and your last visit if you are not. Cookies are small text documents stored on your computer; the cookies set by this forum can only be used on this website and pose no security risk. Cookies on this forum also track the specific topics you have read and when you last read them. Please confirm whether you accept or reject these cookies being set.

A cookie will be stored in your browser regardless of choice to prevent you being asked this question again. You will be able to change your cookie settings at any time using the link in the footer.

Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем със зареждането !
Колеги имам проблем с алтернатора вероятно не зарежда , защото когато откача някоя клема на акумулатора двигателя гасне , но имам също някакъв проблем с таболото , най-вероятно не прави хубав контакт или незнам защото никой уред на таблото не ми работи само свети , та въпроса ми е възможно ли е от таблото да е дало късо и да е заминал алтернатора или просто от старост вече не зарежда ?
Цитирай
Thanks given by:
На мен така ми се случи на Волво С40. Както си карах и таблото светна все едно, че е загаснала колата, помислих че има проблем с таблото. После уредите спряха да работят оборотомер, мигачи. Разбрах, че е от алтернатора когато загасих колата и радиото се усили само. Най вероятно тока не му е стигал. Сменихме четки и някакво колекторче на алтернатора и се оправи проблема с таблото Wink
Цитирай
Thanks given by:
По скоро проблема идва от таблото.
Преди години имах проблем с таблото на 940 от 90год. , карах колата малко без него и акумулатора падна.
Стана ми интересно и се зачетох - не си спомням хубаво но алтернатора получава обратна връзка от таблото, ако този сигнал липсва не зарежда.
Ето ти малко инфо:
http://www.volvoclub.org.uk/faq/ElectricalStarting.html
http://www.volvoclub.org.uk/faq/Electric...ments.html
Най-вероятно става въпрос за студени спойки - има много информация в нета.
Ето ти и ел. схеми:
http://www.volvowiringdiagrams.com/
1.Volvo 940, 1991, 2.0 turbo, B200FT, Estate
2.Volvo V70, 2002, 2.4 turbo, D5244T
3.Volvo S80, 2004, 2.4 turbo, D5244T
Цитирай
Thanks given by:
Според мен става дума първо за проблемен алтернатор !
Ако го проверите с външно възбуждане и измерване на зареждането на изходната шпилка показващо над 13,8 V , тогава търсете на друго място - табло/лампа за зареждане/, лоши връзки и прочие...
Volvo 940 Estate 1994 D24TIC 122hp
Цитирай
Thanks given by:
Колега , проблема е оправен от доста време и се оказа , че наистина таблото дава обратна информация към алтернатора , за да зарежда , а в моя случай аз имах сериозен проблем с таблото , защото една от основните платки беше счупена и бяха прекъснати всички лентови пътища ... Но след като платката се залепи и лентовите пътища се запоиха , когато сложих таблото всичко тръгна на секундата , за да бъда сигурен , че алтернатора зарежда просто запалих двигателя откачих едната клема от акумулатора и двигателя продължи да работи , което е сигурен признак , че алтернатора работи .
Цитирай
Thanks given by:

Отваряне на:

Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)