The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ВНИМАНИЕ: Фалшиви групи на ВКБ във Фейсбук!

#1
Здравейте всички почитатели на марката Волво, и на онлайн общуването!

Искам да ви предупредя, че с нарастване популярността на клубът ни и публичните групи (в това число - форум, Фейсбук) в които участваме, са се появили групи-фалшификати, които носят същото име като нашите оригинални такива. Ето примери:

Оригиналните Фейсбук групи на ВКБ:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.facebook.com/groups/193481013995317/">https://www.facebook.com/groups/193481013995317/</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.facebook.com/groups/1460850227546946/requests/?notif_t=group_r2j">https://www.facebook.com/groups/1460850 ... =group_r2j</a><!-- m -->

Фалшива (неоторизирана от УС на ВКБ) група на ВКБ:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.facebook.com/groups/487222878116033/">https://www.facebook.com/groups/487222878116033/</a><!-- m -->


Интернет пространството ни дава мястото и възмосността всеки да може да пише и прави почти всичко, каквото желае. Като всички тези дейности се пазят от авторски права.
С това предупреждение, екипът на ВКБ ви уведомява, че всячески се опитва да защитава авторските права на любимият ни (и единствен официален в България) фен клуб на марката за автомобили Волво, като уведомява своевременно органите на държавата, бранещи авторските права в нашата родина.
И също така екипът на ВКБ иска да ви насърчи да не оставате безгласни и безучастни към подобен вид фалшификати, а да уведомявате всички нас (УС, Модератори, Администратори, Клубни членове, форумни потребители, гости на форума...), за да запазим "местенцето" си едно единствено и уникално, а не раздърпано в безброй посоки.

И още нещо - когато дадено "име" набира популярност, фалшификатите по негов адрес са неизбежни. Затова - вероятно и за напред ще виждаме фалшификати и опити за уронване престижа и името на "Волво клуб България", минимално заради конкуренцията. За съжаление не можем да се застраховаме от подобно нещо, но можем да се борим с фалшификатите, като ги разобличаваме. И точно това е идеята на тази тема.

Благодаря на всички, които остават небезучастни в общата кауза - да развиваме и пазим името на "Волво клуб България".

Поздрави, успешен ден и успешна седмица!
Явор Янков
(ex) 2013 - 2017/ Volvo XC70, D5, 2007
(ex) 2016 - 2018/ Audi A4 1.8T Quattro, 1999
2011 - present/ Volvo S80, 2.0T, 1999
2017 - present/ Audi A8 4.2 Quattro, 2005
2017 - present/ Mini One, 2017
2020 - present/ Volvo V70 AWD, D5, 2005
Reply

#2
Аз като гледам, групата е създадена от Андро, ама какви са му целите, едингоспод знае, който го желае може да го попита!!!
<!-- m --><a class="postlink" href="http://ivailovgrad.com/" onclick="window.open(this.href);return false;">http://ivailovgrad.com/</a><!-- m -->
ASS, GAS OR GRAS - NOBODY DRIVES FOR FREE
VOLVO 850 2,0 20V 143HP - Ръбчо
VOLVO 940 D24TIC 122HP - Red Devill
VOLVO 480 B18FT   120HP - Жабчо
Reply

#3
Мисля, че новото име удовлетворява всички и можем да приключим темата.
[Image: ab224549.gif]
Reply

#4
Мисля че няма никакъв проблем да има безброй групи където и да е ,стига те да не злоупотребяват с името на марката!В крайна сметка,всеки може да си избере компанията в която да дискутира за въжделенията си !Желая успех на всички ,за които ВОЛВО е свещена дума!Също така,желая да разбера за какви АВТОРСКИ ПРАВА се споменава ????,,Единственото ,, местенце,, се превърна в скучна хроника и добре че Кире се появява от нейде ,за да развесели компанията,че иначе ще започнем да дремем !Къде са иновациите ,къде са ,,Проектите на Мевдо,, къде е и как се изпълнява ,,план-графика ,,??? Във почти всеки автомобилен форум има тема за винетките ---тук май сме съгласни да ни е.ът!
Когато в един кошер майката остарее и започне да снася увредени яйца,пчелите започват да се роят!Ето ви отговора на резюмето на темата !
Не знам дали сте чували за това, но учените са създали малки гъсочета, които вярват, че един самолет е тяхната майка. Човешките същества ще вярват все повече във всевъзможни неща, които не са верни и това е ОК.
Кърт Вонегът

[Image: ab269060.gif]
Reply

#5
miro343 Wrote:Мисля че няма никакъв проблем да има безброй групи където и да е ,стига те да не злоупотребяват с името на марката!В крайна сметка,всеки може да си избере компанията в която да дискутира за въжделенията си !Желая успех на всички ,за които ВОЛВО е свещена дума!Също така,желая да разбера за какви АВТОРСКИ ПРАВА се споменава ????,,Единственото ,, местенце,, се превърна в скучна хроника и добре че Кире се появява от нейде ,за да развесели компанията,че иначе ще започнем да дремем !Къде са иновациите ,къде са ,,Проектите на Мевдо,, къде е и как се изпълнява ,,план-графика ,,??? Във почти всеки автомобилен форум има тема за винетките ---тук май сме съгласни да ни е.ът!
Когато в един кошер майката остарее и започне да снася увредени яйца,пчелите започват да се роят!Ето ви отговора на резюмето на темата !

Този форум, никога не е бил "биткаджийски" а и не виждам как ще гътнем винетките ако тук в някакви теми надуваме мускули - по добре е като се виждаме на срещите, че ще е по звучно. Smile
Този форум винаги съм го ползвал за споделяне на проблем, търсене на помощ и приятелство - за сега нямам дефицит на моите необходимости.
Що се отнася до роенето - да нормално е, зависи кой какво търси в него - като гледам новия кошер едва ли ще изкара медна пита, но УСПЕХ!
The Easy Driver
MOSKVICH 426 combi - 1968 - ex
SEAT TOLEDO/1.6 m.i - 1993 - ex
VOLVO S40/1.8 i - 1996 - ex
VOLVO V70 D5 - 2003 - ex
VOLVO S80 V8 - 2006 - now
Reply

#6
miro343 Wrote:Мисля че няма никакъв проблем да има безброй групи където и да е ,стига те да не злоупотребяват с името на марката!В крайна сметка,всеки може да си избере компанията в която да дискутира за въжделенията си !Желая успех на всички ,за които ВОЛВО е свещена дума!Също така,желая да разбера за какви АВТОРСКИ ПРАВА се споменава ????,,Единственото ,, местенце,, се превърна в скучна хроника и добре че Кире се появява от нейде ,за да развесели компанията,че иначе ще започнем да дремем !Къде са иновациите ,къде са ,,Проектите на Мевдо,, къде е и как се изпълнява ,,план-графика ,,??? Във почти всеки автомобилен форум има тема за винетките ---тук май сме съгласни да ни е.ът!
Когато в един кошер майката остарее и започне да снася увредени яйца,пчелите започват да се роят!Ето ви отговора на резюмето на темата !
Здравей, Миро!

Обичам дискусиите, защото в тях се ражда истината. Затова ще ти отговоря по два начина:

1. От позицията ми на Председател на ВКБ:
Абсолютно няма никакъв проблем за безброй многото групи. И не знам кой би могъл да забрани това, за което говориш - а именно всеки да избира компанията си, в която да "общува".
Тук става въпрос за нещо друго - както съм написал в първият пост, целта е да съберем "енергията" на едно място, а не да я пръсваме по различни знайни и незнайни теми в огромното интернет пространство. С една дума - да "централизираме" всички тези емоции, свързващи ни с любимата марка. По принцип, форумът е "главното действащо лице" за това, но заради удобството на Фейсбук, много хора го предпочитат за общуване. И точно заради това, администраторите на форума, заедно с Кире са направили "оригиналната" група на ВКБ във фейсбук, с идеята - пак емоциите и впечатленията да са централизирани, но в по-удобния за някои Фейсбук. И тази група към сегашният момент има над 1600 участници, което говори, че групата е минала първият етап от развитието си и сега вече гради "име".
И тук идва въпросът с авторските права - и по-точно, това, което ни касае в случая - контролът върху злоупотребата. Няма как екипът на ВКБ да следи и знае за всяка тема в огромният Фейсбук, носеща името "Волво клуб България", което от своя страна е потенциален риск за злоупотреба при възникнал скандал. А тази злоупотреба директно се асоциира с юридическото лице "Волво клуб България", което има своята отговорност пред държавата и трети лица.
На кратко - при злоупотреба или по-точно при невъзможността да се контролират всички знайни и незнайни за екипът групи носещи името "Волво клуб България" рискуваме да се разделим с любимият ни клуб. А едно от правата и задълженията на УС е да не позволяват подобни неща да се случват. И точно затова написах тази тема, за да припомня и покажа групата на ВКБ във Фейсбук, в която се следи внимателно за злоупотреби.

2. От позицията ми на Клубен член на ВКБ:
Щом съм член на този клуб, аз съм избрал и приел да го развивам. И по-точно да допринасям за неговата интересност, пъстрост, модерност и всички там подобни думички, правещи клубът модерен и атрактивен. Най-малкото, което мога да направя за тази "кауза" е да споделям мненията си на централизираните и обявени за това места.
Иначе никой не може да ме спре да си направя каквито и където теми пожелая...та дори и форум/и.
Целта е важна всъщност...а моята е да дам всичко, което мога и имам на точно този клуб, в точно този форум! Защото това е най-малкото, което дължа на хората преди мен, коти са го създали в точно този му вид.

Относно винетките - аз нямам нищо против решението за цената.
Нямам против не защото ми е много или малко, а защото с разликата в цената ще се запълнят "дупки" в бюджета, които ако не се запълнят от винетки - ще се запълнят от нещо друго - в това число цените на данъците, лишение от социални придобивки на военни и полицаи, акцизи...и какво ли още не. Възможности много. Затова - нямам нищо против да се пълни въпросната "дупка" от винетките...но това е дискусия за точно тази тема: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=39645&p=268940#p268940">viewtopic.php?f=16&t=39645&p=268940#p268940</a><!-- l -->
Специално за теб, Миро Smile

Поздрави на всички и приятна събота!
И нека сме единни в забавленията си ;-)
Явор
(ex) 2013 - 2017/ Volvo XC70, D5, 2007
(ex) 2016 - 2018/ Audi A4 1.8T Quattro, 1999
2011 - present/ Volvo S80, 2.0T, 1999
2017 - present/ Audi A8 4.2 Quattro, 2005
2017 - present/ Mini One, 2017
2020 - present/ Volvo V70 AWD, D5, 2005
Reply

#7
Yankov Wrote:
miro343 Wrote:Мисля че няма никакъв проблем да има безброй групи където и да е ,стига те да не злоупотребяват с името на марката!В крайна сметка,всеки може да си избере компанията в която да дискутира за въжделенията си !Желая успех на всички ,за които ВОЛВО е свещена дума!Също така,желая да разбера за какви АВТОРСКИ ПРАВА се споменава ????,,Единственото ,, местенце,, се превърна в скучна хроника и добре че Кире се появява от нейде ,за да развесели компанията,че иначе ще започнем да дремем !Къде са иновациите ,къде са ,,Проектите на Мевдо,, къде е и как се изпълнява ,,план-графика ,,??? Във почти всеки автомобилен форум има тема за винетките ---тук май сме съгласни да ни е.ът!
Когато в един кошер майката остарее и започне да снася увредени яйца,пчелите започват да се роят!Ето ви отговора на резюмето на темата !
Здравей, Миро!

Обичам дискусиите, защото в тях се ражда истината. Затова ще ти отговоря по два начина:

1. От позицията ми на Председател на ВКБ:
Абсолютно няма никакъв проблем за безброй многото групи. И не знам кой би могъл да забрани това, за което говориш - а именно всеки да избира компанията си, в която да "общува".
Тук става въпрос за нещо друго - както съм написал в първият пост, целта е да съберем "енергията" на едно място, а не да я пръсваме по различни знайни и незнайни теми в огромното интернет пространство. С една дума - да "централизираме" всички тези емоции, свързващи ни с любимата марка. По принцип, форумът е "главното действащо лице" за това, но заради удобството на Фейсбук, много хора го предпочитат за общуване. И точно заради това, администраторите на форума, заедно с Кире са направили "оригиналната" група на ВКБ във фейсбук, с идеята - пак емоциите и впечатленията да са централизирани, но в по-удобния за някои Фейсбук. И тази група към сегашният момент има над 1600 участници, което говори, че групата е минала първият етап от развитието си и сега вече гради "име".
И тук идва въпросът с авторските права - и по-точно, това, което ни касае в случая - контролът върху злоупотребата. Няма как екипът на ВКБ да следи и знае за всяка тема в огромният Фейсбук, носеща името "Волво клуб България", което от своя страна е потенциален риск за злоупотреба при възникнал скандал. А тази злоупотреба директно се асоциира с юридическото лице "Волво клуб България", което има своята отговорност пред държавата и трети лица.
На кратко - при злоупотреба или по-точно при невъзможността да се контролират всички знайни и незнайни за екипът групи носещи името "Волво клуб България" рискуваме да се разделим с любимият ни клуб. А едно от правата и задълженията на УС е да не позволяват подобни неща да се случват. И точно затова написах тази тема, за да припомня и покажа групата на ВКБ във Фейсбук, в която се следи внимателно за злоупотреби.

2. От позицията ми на Клубен член на ВКБ:
Щом съм член на този клуб, аз съм избрал и приел да го развивам. И по-точно да допринасям за неговата интересност, пъстрост, модерност и всички там подобни думички, правещи клубът модерен и атрактивен. Най-малкото, което мога да направя за тази "кауза" е да споделям мненията си на централизираните и обявени за това места.
Иначе никой не може да ме спре да си направя каквито и където теми пожелая...та дори и форум/и.
Целта е важна всъщност...а моята е да дам всичко, което мога и имам на точно този клуб, в точно този форум! Защото това е най-малкото, което дължа на хората преди мен, коти са го създали в точно този му вид.

Относно винетките - аз нямам нищо против решението за цената.
Нямам против не защото ми е много или малко, а защото с разликата в цената ще се запълнят "дупки" в бюджета, които ако не се запълнят от винетки - ще се запълнят от нещо друго - в това число цените на данъците, лишение от социални придобивки на военни и полицаи, акцизи...и какво ли още не. Възможности много. Затова - нямам нищо против да се пълни въпросната "дупка" от винетките...но това е дискусия за точно тази тема: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=39645&p=268940#p268940">viewtopic.php?f=16&t=39645&p=268940#p268940</a><!-- l -->
Специално за теб, Миро Smile

Поздрави на всички и приятна събота!
И нека сме единни в забавленията си ;-)
Явор
Моята цел беше същата -Цитирам те ! /ДА СЪБЕРЕМ ЦЯЛАТА ЕНЕРГИЯ ТУК! -не у фейса ,Но никой не искаше да чуе ,и ме линчувахте ,за Което съм ви Жестоко ОБИДЕН!
460
Reply

#8
ico850 Wrote:Аз като гледам, групата е създадена от Андро, ама какви са му целите, едингоспод знае, който го желае може да го попита!!!

Целите ли ? какви бяха - раздвоение на клуба , Но на мен ВСИЧКИТЕ МИ СКОЧИХТЕ-а на другата група -Никой ! Целите ми бяха да върна доброто в истинския форум ,толкова е лесно за разбиране !Тук е мястото на клубните членове -не у Фейса !
460
Reply

#9
miro343 Wrote:Мисля че няма никакъв проблем да има безброй групи където и да е ,стига те да не злоупотребяват с името на марката!В крайна сметка,всеки може да си избере компанията в която да дискутира за въжделенията си !Желая успех на всички ,за които ВОЛВО е свещена дума!Също така,желая да разбера за какви АВТОРСКИ ПРАВА се споменава ????,,Единственото ,, местенце,, се превърна в скучна хроника и добре че Кире се появява от нейде ,за да развесели компанията,че иначе ще започнем да дремем !Къде са иновациите ,къде са ,,Проектите на Мевдо,, къде е и как се изпълнява ,,план-графика ,,??? Във почти всеки автомобилен форум има тема за винетките ---тук май сме съгласни да ни е.ът!
Когато в един кошер майката остарее и започне да снася увредени яйца,пчелите започват да се роят!Ето ви отговора на резюмето на темата !
ТИ ВИНАГИ СИ БИЛ МЪЖКО МОМЧЕ,Миро ! И един истински ФЕН ,от самото учредяване на клуба !!
460
Reply

#10
andro440 Wrote:
ico850 Wrote:Аз като гледам, групата е създадена от Андро, ама какви са му целите, едингоспод знае, който го желае може да го попита!!!

Целите ли ? какви бяха - раздвоение на клуба , Но на мен ВСИЧКИТЕ МИ СКОЧИХТЕ-а на другата група -Никой ! Целите ми бяха да върна доброто в истинския форум ,толкова е лесно за разбиране !Тук е мястото на клубните членове -не у Фейса !

Тук е мястото и на феновете като мен, които не са членове на ВКБ с платен членски внос. Мен така и не ми позволяват да виждам дори какво се пише в тази прословута "оригинална" група във Фейсбук. Защо ли ?!?! Аз си знам защо! Защото, когато имам да казвам нещо, го казвам направо, а не да злословя зад гърба на човека. Мисля, че когато нещата се казват в прав текст, е възможно да се стигне до констуктивен позитивен изход от създалата се конфузна ситуация.

Жалко, че не всички разбират, че разрешаването на проблемите е в комуникацията, а не в заобикаляне или премълчаване на проблема. Тази комуникация не трябва да бъде двупосочна в телефонен разговор - "скрита за останалите" клубари.
Може би това се прави (макар че не е точно издържано по съдъжание) стъпвайки и уповавайки се на - Чл. 38. от устава на ВКБ , а именно - (1) /Изм. с Реш. на ОС от 09.01.10г./ Заседанието е редовно, ако на него присъстват повече от половината от членовете на управителния съвет. За присъстващо се счита лицето, с което има двустранна телефонна връзка или друга връзка, гарантираща установяването на самоличността му и позволяваща участието му в обсъждането и вземането на решения, което се удостоверява в протокола от председателствуващия заседанието.
Този чл. 38 ал.1 на УС на ВКБ се отнася до много по - важно решение.


Но единственото нещо важно за мен е :
Въпреки опитите на много хора да потушат страстта ми към Волво, тя няма да умре, защото искрата запалена от "andro440" няма как да бъде потушена ей така. Няма да престана да съм любител на марката! Няма да престана да споделям, че най - хубавата марка коли е ВОЛВО.
А на тези, които не им харесва, моето мнение и виждане ще кажа ( както го правя ) само едно:
- Всеки, които уважава себе си и е заинтересован за безопасността на семейството и близките си - кара не каква да е кола, а - Волво!
Ако не сме на едно мнение за последното - то явно не пиша в правилният форум и не споделяме една страст.
psychologist
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)