The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo V50 2.0d 2008 придърпва

#1
Здравейте, от скоро колата леко на моменти едва осезаемо придърпва и създава лека вибрация на място на свободна и при движение с около 1800 до 2000 оборота, най-осезаемо го прави на пета скорост. Колата е с ръчна скоростна кутия. Пали без проблем, даже ми се струва, че сутрин въпросното придърпване го няма, появява се когато загрее. Не губи мощност, няма промяна в разхода на гориво. ДПФ е премахнат преди 2 години. Някаква идея каква може да бъде причината?
Volvo V50 2.0D 2008
Reply

#2
Здравей, колега аз имам същия проблем, боря се с него вече повече от година. Проблема може да се реши или много бързо или много дълго да го търсиш, като цяло може да има много причини за проблема. Започни например с диагностика с VIDA DICE след това със смяна на нафтов филтър, провери си вакумните маркучи да нямаш някой протрит/скъсан, провери дали работят коректно клапаните управляващи вакумите, общо са 3 на брой. Провери дали ти работят коректно Актуатора ( управлява турбото чрез вакум ) и датчика който е прикрепен за него. Възможно е да е от клапана за високо налягане който е на самата помпа ( нафтовата) за високо налягане. Също така може да е лоша връзка на кабелите на всички тези клапани който ти изброих, можеш да си вземеш електроконтактен спрей и да ги почистиш и напръскаш всички букси, не е изключено да имаш прекъснат кабел който да прави хлабава връзка. Преди седмица сменях филтъра на купето и видях, че на пиновете на буксата на педала беше започнало да се образува оксидация почистих я и напръсках със спрей. Така, че проблема може да се крие на всякъде и може да го откриеш от раз или да го търсиш дълго време. Успех!!!
Reply

#3
Благодаря за отговора! Днес ходих на диагностика и излезе грешка C3010. Сега ще търся повече информация относно грешката, за да намеря и решение. Моля ако някой от форума има представа за какво става въпрос да помогне.
Volvo V50 2.0D 2008
Reply

#4
имах същия проблем с придърпването около 1800 оборота оправи се след смяна на подгряващи свещи имаше една изгоряла ,те работели и след като запали поне това ми каза майстора
Reply

#5
Здравейте,имам същия проблем все едно някой те дръпва леко назад и те пуска,1.6дизел е мотора,за сега сто проверил всички клапани които управляват турбото обаче нищо.Наистина ли може да е от някоя свещ каква връзка има тя с вървежа на колата,нали служи само за добро за запалване зимата.
Reply

#6
Здравейте,имам същия проблем меду 1500-1800 оборота колата забива и след това се оправя приемам идеи
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)