The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Бензин в нафтата

#1
Здр на бензиностанция в родопите са ми сипали 3л бензин замълчал си бензиджията и аз не съм погледнал какво сипва като изрично му казах дизел до горе,тръгнах от бензиностанцията и след5км колата се стана като коледна елха авариен режим и червен триъгълник на таблото.Автoмобила е волво  xc90 d5 185bhp може ли съвет благодаря предварително пазя касовата бележка.
Reply

#2
Здравей, колега като за начало караш колата в сервиз за да се източи всичкото гориво от резервоара и тръбопроводите и цялата горивна система. Предполагам, че след като се прочисти системата и се смени горивния филтър няма да имаш проблеми. Успех!!!
Reply

#3
Благодаря утре ще го правя това на диагностика показва и датчик на дпф провалиха ми почивката лошото е ,че с 3 деца на пътя едното от които е бебе ,внимавайте на бензиностанция "к..." между пампорово и чепеларе доста често често се случвало поне от сервиза в който е колата
Reply

#4
От сервиза казват ли дали бензиностанцията поема разходите по ремонта? А на ДПФ-а има три сензора: един за диференциално налягане и два за температура. Колега, отстоявай си правата. Добре е да се провери състоянието на маслото в мотора и да се смени.
V70 2,4T AWD 
Reply

#5
Поема вината виновния на въпросния човек е редовна практика, поне за сега я поемат
Reply

#6
Задължително смяна на масло на мотора, Ако колата е започнала да прави регенерация на DPF-а най вероятно е влязло бензин в маслото.
Като приключите всичко - смяна на горивен филтър, почистване на горивната система, масло и маслен филтър на мотора, задължително пуснете една регенерация на ДПФ-а.
Би трябвало да оправи нещата с дпф-а.
Reply

#7
Здр тук в гората няма от къде да взема масло дали мога да се прибера в софия и тогава да го сменя ,майстора се чуди от къде да източи горивото .
Reply

#8
при 73 литра резервоар на XC90 тези 3 литра бензин не са ли пренебрежимо малко... сипи 300 грама двутактово масло в резервоаеа и би трябвало да нямаш проблем

Sent using Tapatalk
бай Вълчо си харчи, но като за "малка ГАЗ-ка" не е толкова страшно, а и ти пълни душата на MAX ...до тук толкова - цък >> [Image: 942505.png]
V8 is the Soundtrack of my Life !!!
Reply

#9
(08-10-2020, 08:27 AM)ivobivo Wrote: при 73 литра резервоар на XC90 тези 3 литра бензин не са ли пренебрежимо малко... сипи 300 грама двутактово масло в резервоаеа и би трябвало да нямаш проблем

Sent using Tapatalk

И да затлачи DPF-a окончателно... Резервоара е 68 литра.
Reply

#10
Сипано е вече 1л странното е ,че свети червен триъгълник и показва само датчик температурен на дпф и нищо друго
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
2 Guest(s)