The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ел. стъкла питане.

#1
Значи от известно време не ми работеше десния заден прозорец и днес отказа и левия не можах да го вдигна,след прилагане на едновременно сила за вдигане и натискане на копчето се вдигна и реших че може и другия да тръгне просто де е затормозен нещо,и натискам копчето с длан бутам на долу и тръгна.Аз силно зарадван от този успех го раздвижих малко на горе на долу и пак отказа и сега вече никак не мога да го вдигна.И питането е следното кое е по вероятно машинката да е дала фира,но защо едновременно и на двата задни прозореца или е по вероятно да е модула за вдигане на прозорците дето ми го сложиха с алармата :?:
Reply

#2
Според мен е по-вероятно е моторчетата да са причината или по-точно - четки и/или и зацапани колектори на моторчетата... не дават добър контакт и като бутнеш процореца, ти по механичен път се опитваш да завъртиш моторчето, тогава някъде се наместят и направят контакт та проработи моторчето. Поне така си го обяснявам аз ...
Иначе няма логика да е в модула за вдигане и сваляне, защото на него няма как по механичен път, чрез бутане на прозореца да му повлияеш и той да тръгне, освен ако има лоша връзка някъде, но пък и на двата едновременно е малко вероятно...
Vovlo V40 2001 1.9Di 115Hp
Reply

#3
Колега, ако не ти е работел единият прозорец известно време вероятността да се разволи и вторият след известно време си е реална.
Отностно модула за вдигане на прозорците той изключва по голям ток на машинките с други думи ако те заяждат, то той им спира захранването преди прозореца да е мръднал. Така ги предпазва от изгаряне, а освен това трябва да има и допълнителен предпазител във веригата на тоя модул и след твоята интервенция е възможно същия да е изгорял, и за това да неискат да мръднат вече.
Моя съвет е ходи при алармаджиите които са слагали алармата и те ще ти кажат в кое точно е проблема.
Reply

#4
Имаш ли второ копче,има в предвид че има по едно на вратата и отделно на централната конзола до шофьора,идеята ми е да провериш дали не е от копчето защото аз имах такъв проблем,копчето на вратата неработеше и съответно след разглабяне и почистване на клемите се оправи.
V40 2000г. 95кс Габрово
Reply

#5
При мен беше същият проблем в бутона на вратата , свалих го почистих го натегнах му малко пластинката че не даваше добър контакт и всичко се оправи. Та не е лошо първо да погледнеш бутоните включително и на централната конзола. ::beer::
Reply

#6
Пробвах и с бутона от централната конзола и с тоя на вратата,при натискане на копчето само надоло се чува че моторчето тръгва но няма каде повече на доло а при опит за вдигане нищо не става.Иначе го вдигнах прозореца ръчно четките са префектни нямам идея какво е .
Reply

#7
Това ми прилича като на замърсени контакти на прекъсвачите в централната конзола. Имай впредвид че ако има проблем с централната конзола (абе колко е централна като е на вратата е отделен въпрос) та ако има проблем там и бутона на вратата няма да работи, защото са така направени че ако едновременно се натискат бутоните от централната конзола и от някоя врата се изпълнява това дето ти си натиснал (или нищо не се изпълнява).
Reply

#8
Само не можах да разбера дали си разтворил бутоните. От твоя последен коментар виждам че напрежение до бутона има и на едната страна той сработва а на другата не , което ме навежда на мисълта че на другата страна бутона не дава контакт. Ако искаш да се увериш дали е от него вземи бутон от някоя от предните врати ( работещ ) замести го с този който не работи и ще видиш дали има ефект Smile ::beer::
Reply

#9
Ми ще пробвм не е лоша идеята но в ден който не вали ,защото ръчното вдигане е голямо приключемие :? А относно бутона не мога да рискувам да си свая прозореца че после вдигането ми е 2 часа със асистенция от още един човек.
Reply

#10
Като писах за моя бутон на задната врата забравих да спомена че само смъкваше без да дига.
V40 2000г. 95кс Габрово
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)