The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Питане относно Гражданска отговорност.

#1
Здравейте колгеи!
Имам едно питане. Преди месец и половина изтече застраховката "Гражданска отговорност" на едната кола, но поради някои гадни обстоятелства, нямах възможност да изкарам скоро нова застраховка. Вчера ме спипаха полицаите в 3 посред нощ и ми писаха акт, че нямам задължителната застраховка. Взеха ми талона и свидетелството за регистрация на колата като сложиха стикер: Спрян от движение - КАТ. Искам да попитам дали знаете каква е глобата и как ще ми върнат талона и свидетелството - срещу каква сума? Ако не се лъжа глобата за това, че нямам Гражданска отговорност е 50 лв и май това е единствената глоба, която ми налага държавата. Или има и други? Моля за помощ.
I ROLL
VOLVO 740 2.0 163 h.p. B200ET 1985

#2
Не искам да те плаша, но май ще е доста повече от 50лв... виж тук... Cry
Vovlo V40 2001 1.9Di 115Hp

#3
Знаех си, че държавата ни е кожодерска. Благодаря за информацията. Ще намерим решение на проблема. Smile
I ROLL
VOLVO 740 2.0 163 h.p. B200ET 1985

#4
n0_m0r3_pa1n Wrote:Знаех си, че държавата ни е кожодерска. Благодаря за информацията. Ще намерим решение на проблема. Smile


Не ти е виновна държавата, а ти си си виновен. Че си е кожодерска, кожодерска си е. Но си има и правила :!: Ако беше малка глобата всички щяхме да караме без гражданска. Затова се нарича "Задължителна застраховка Гражданска отговорност".

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Здраве да е!
Volvo S40 1.9TD 98'

#5
А като е задължителна, някой да ми е оправил пътя? Пълня джобовете на разни мутри дето с тези мои 150 лв чукат 3 проститутки за вечер и все едно парите не са съществували. А аз продължавам да си разбивам колата по дупките от метеоритен дъжд с дълбочина 70 сантиметра. Ела да видиш тук какви локви има..дето като влезнеш трябва някой да те дръпне, за да излезнеш. И да дам примера от днес. Пред мен 2 коли. Ауди Кю4 или там квото да е (беше яката джипка с номер четири шестици) и отпред 1 опел. Аудито изпреварва опела на лек завой и изведнъж виждам полицейската кола отпред. Полицая излиза, изчаква аудито да мине и маха на опела да спре. Благодаря за прочита. А относно застраховката. Ще споделя какво направих след като ми минат всичките мъки. Здраве да е!
I ROLL
VOLVO 740 2.0 163 h.p. B200ET 1985

#6
Прав си за всичко писано горе, но правиш ли разлика между гражданска отговорност и винетка(данъци). Big Grin
Здраве да е!
Volvo S40 1.9TD 98'

#7
Колегата явно се изказва неподготвен, но като попрочете тук там по нещо ще влезе в час :wink:

#8
Като имате желание да изявявате мнение с цел заяждане - няма проблем. Аз само попитах нещо, на което получих отговор с първото мнение. Щом си мислите, че застрахователните компании не са собственост на тези, които ни управляват...
А иначе се оправих. Няма да казвам как. Който се интересува, да попита. Smile А който иска да продължава заяждането - по-добре на ЛС.
I ROLL
VOLVO 740 2.0 163 h.p. B200ET 1985

#9
n0_m0r3_pa1n Wrote:Като имате желание да изявявате мнение с цел заяждане - няма проблем. Аз само попитах нещо, на което получих отговор с първото мнение. Щом си мислите, че застрахователните компании не са собственост на тези, които ни управляват...
А иначе се оправих. Няма да казвам как. Който се интересува, да попита. Smile А който иска да продължава заяждането - по-добре на ЛС.


Ами "оправил си се" по втория начин, как - или с подкуп или със "свои хора" и двта начина са доста осъдителни и нередни и именно за това държавата е на този хал - всички проблеми и нередности идват от мисленето на българина!

#10
Аман от философи. Щом мислиш така, добре. Аз казах, който желае може да пита на ЛС. Не е по нито един от 2-та начина най-малкото, защото са незаконни...Но важното е да има разбирачи..амин..
I ROLL
VOLVO 740 2.0 163 h.p. B200ET 1985



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)