The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Онлайн магазин

#1
Да открия този подфорум с един полезен адрес:
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.partsforvolvosonline.com">www.partsforvolvosonline.com</a><!-- w -->
Това е английски сайт за онлайн тьрговия. Продават части за Сааб и Волво, като адреса за Сааб е: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.partsforsaabs.com">www.partsforsaabs.com</a><!-- w -->
Цените им може да се каже, че в повечето случай са чувствително по ниски от тези в Бьлгария. Проблем е оскьпяването на доставката при по-тежки колети . Покупката става с кредитна или дебитна карта( в сайта са изброени) Аз използвам Виза -Електрон. Частите идват за около седмица като проблеми с неизпращането им или кражба на пари няма. От нашия форум доста хора пазаруват и всичко се получава на адреса. При порьчка се маха 17.5% английското ДДС и ако пакета е до 100 евро( мисля че беше евро а не долари :roll: ) се получава направо в пощенския клон, който сте посочили при регистрацията в сайта.Ако е над тази сума вече се заплаща нашето ДДС, както и мито около 5%.
Дано сьм бил полезен :wink:
Reply

#2
На мен поне повече от полезен. Май се оказва, че трябва да сменям датчик на дроселна клапа, а познай кой единствено го внася (говоря за читав).


VOLVO e религия!
Reply

#3
Quote:познай кой единствено го внася (говоря за читав).
Една фирма с инициали M-Пф. :mrgreen: И са ти казали някоя "жестока" цена предполагам :wink: Докато карах волвото сьм опирал няколко пьти до тях и се е случвало да ми увисва ченето така, че както сьм прав до бюрото на служителя се удря в него :lol: Пример : цена на хидравлична рейка за 460 цялата за около 5000лв. (с кормилния прьт) Или мигач за 185 лв. :roll:
Reply

#4
На това мога само да кажа че е наистина полезна информация.
Пример: Дрънннннн Мото пфое добър ден - имате ли задна броня за с40 98г - да има една на склад за 900лв без боядисването...........................................................................
край на цитата
VOLVO S40 1998 100kW (140к.с.) 5 MANUAL 183Nm минало
VOLVO S60 D5 2006 136kW (185к.с.) 6 MANUAL 400Nm минало
VOLVO XC60 2013 158kW (215к.с.) 6 AUTOMATIC 440Nm настояще
VOLVO бъдещето е неизвестно...
Reply

#5
Пак добре е че бързо са те ГРЪМНАЛИ.
Щото аз няколко пъти съм търсел на място или по телефонааааа и става едно неразбиране и неясноти и накрая ме взривяват с 4740лв. за кормилна рейка без накрайници или 20 мин на телефона им слушам музиката при прието обаждане и казват:
- Изчакайте малко че тука има много клиенти.
ЩО ТАК си мисля аз. И накрая затвориха бе да проверят!!
Основател на ВКБ с членска карта 00008.
Бивш член на УС. Volvo S80 D5 2003.
Reply

#6
Да дам още малко разяснения :wink: В дясно точно под: Special offers се намираTongueFS Quotations , там можете след като сте вьвели номер на рама и двигaтел(за някой части) да направите запитване за неща който ги няма в каталога на сайта .Значи дори и да я няма някоя част в каталога могат да я доставят, единственно трябва да знаете как точно се нарича на английски. Пробвaл сьм сьс Сааб версията на сайта и веднага отговарят ,каталожен номер ,цена и можете да потвьрдите покупката от и-мейла им.
Reply

#7
Както ви е светнал колегата HURRYCANE (Viking) сайта е много полезен.
Пътеката към България вече е утъпкана. Пичовете Саймън и Пол (нямат нищо общо със Пол Саймън от Саймън&Гарфънкъл) са точни до краен предел. В началото България я нямаше като дестинация за доставки,но вече е въведена в шипинг калкулатора. Очевидно калкулатора и някои форми от сайта са общи с <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.partsforsaabs.co.uk">www.partsforsaabs.co.uk</a><!-- w --> ... което обяснява и защо е сбъркано PFS quotations (във вашия случай трябва да е PFV quotations).
Не забравяйте да се регистрирате - ако сте логнати ще виждате цените без VAT (17,5%),които са валидни за България.
Ако поръчвате част над J30 тука ще ви я обмитят.

А относно Мото-Пфое...акаво да ви кажа...до скоро имах 3 форда (напоследък остана само един,ама той е Нисан с емблеми на Форд) и трябва да ви кажа,че хем трябва да ги мразите - хем да ги обичате.
Да ги мразите:
- щото са кожодери
- щото са придатък на немските швестери
- щото се мислят за голямата работа

Да ги обичате:
- щото имате оторизиран сервиз през всеки 100 км (ние от СААБ си имаме само един в София)
- щото цените им макар и високи са нищожни в сравнение с тези на СААБ - давам примери:
--------------------------------------------------------
- Ало,Боби (приемчика) Имате ли анти крило за СААБ 9-5,бе?
- О,Стояне...ей сега ще ти го проверя за цена!
- ОК - чакам....
- Ааа...
- ...!?...ко,бе?!
- 1200 лева!?!?
- КВОООО?? Тва с боядисване,монтаж и основен ремонт на колата ли?
- Не,бе...само крилото в кашон!
- ХАХАХАХАА (истерично)
- ХАХАХаХАаааа...абе ко да ти кажа...някои хора са луди!
---------------------------------------------------------
- Ало,Боби...как сте,бе...абе имате ли задния тампон на двигателя за 9-5?
- Имаме го...чакай само да ти дам цена...ауууу...1000 лева!!!
- точно 1000 ли,бе...ех как са го сметнали па....
- Не,бе...излъгах те - сори!
- Оххх...знаех си - не ме стряскай така!
- 980 кинта е!
- Стига беееее...само тампона...да не си чукнал цялото магаре със всичките тампони!?
- Не,бе...само тоя задния дето има едно стоманено въженце...нали той??
- Ъхъ...ма 1000 кинта за една гума,дето е голяма колкото 2-те ми **** не давам!
- Ми не те виня...да ти кажа и аз не бих ги дал.
-----------------------------------------------------------
- Ало,Бобка...как сме...ааа...а така! ...абе мисля да си врътна един фейс лифтинг на 9-5цата,че намерих на тънко 2 нови ксенонови фара заедно с крушките и компютрите за самоинивелацията,пък те не стават на старата броня...я виж кви кинти са новите броня,маска (3-те части), горната и долната греда (radiator member и front member).
- Ей сега...момент...начи едната греда е 1400 кинта,другата е 700 и бронята е 1700 кинта. решетките май бяха 300 кинта - тях допълнително ще ги проверя. Ама сега като се замисля тя тая броня ще иска и други халогени - твойте нема станат...да ги погледна ли и тях?
- НЕ! - МЕРСИ!
- Хахахах...и аз тъй си помислих!
- Хахаха...карай - свиканх вече! Айде ще се видим като наминавам към София!
-----------------------------------------------------

Ето ви 3 примера защо Мото-пфое не са чак толкова черни.
Тези 3 примера част от всички...които са поне 20.
Единственото хубаво при нас беше сервиза - момчетата бяха много точни,разбираха си от работата и сред тях се чувствахме като сред приятели (всъщност повечето наистина са ни такива).
Това обаче скоро ще се промени. Преди поне след "лошата новина" се смеехме с приятели,а скоро и на нас ще ни затварят телефона разни новоизлюпени специалисти или кисели какички с голямо самочувствие (щото духали на регионалния мениджър примерно).

Затова - пазарете си от братска Англия. Там уважават шведските автомобили и частите са много евтини. Другото място където са евтини (всъщност най-евтини) частите за Волво и СААБ са щатите...но от там няма пазарене. Там проблема е,че няма да ви приемат картите (ако ще и Виза-Голд да са) - от тука цената вече вдигна с 30 Евро за SWIFT или Western Union. Америчка е далеко,а там обичат да работят с FedEx,UPS,DHL и други "тояги". Ако се разминете със 100$ за транспорт - царе сте!
Америчка не е в еропейския съюз - митото е дебело колкото ДДС-то горе-долу и ще ви го начислят,понеже никой не слага там т.нар. "евро текст" на фактурите дори и нещата да са с произход ЕС. Начи към всичките разходи плюс цената на частта прибавете едно 30-40% за държавната хазна -> вече сте подминали цената на мото-пфое.
Това,дето го търсите се казва Великобритания.
Там не се печели от частите в един сервиз,а от труда. Като пример мога да ви кажа,че един оригинален филтър (оригиналното му е само надписа,де - тва всички го знаем) - демек от скъпите е между 3.50 и 5 паунда (грубо между 10 и 14 лева). Смяната на маслото и горепосочения филтър обаче е 40 паунда (грубо около 120 кинта).
Това последното ви го казвам само по една причина - да не земе някой да завижда на Англичаните за ниските цени на частите...и тяхната не е лесна!
...ама не мога да ги мисля и тях сега.

ПС: 'баси и дългия пост...пак ще ме номинират за "Пулицър"
Reply

#8
VoodoRush Wrote:...пак ще ме номинират за "Пулицър"

Определено!

Относно цените - един клубар - Сашо беше звънял в Мото-Пфое за да пита за задна броня за S40 '98. От там казали 900 лв.без боядисване. Цените са е*и му майката.
Volvo S40 1998 1.8
Volvo 940 1996 2.0T
Opel Astra 2007 CDTI
Renault Megane 2010 dCi


ex - Volvo S60 2001 2.4
[Image: garagephp.jpg]
Reply

#9
Да не говорим за някой и друг агрегат като кормилна уредба от 4748лв. без накрайниците и незнам си какво.
Или тампон за двигатела от 415лв. който го купуват от Ска-Тех където е 319лв.
Или от Манията един бр. халоген стар Бош дето вече стъклото няма гланц е 80лв, при положение че може и да му свалят крушката както един от наще купи стоп от тях и крушките започнаха да свалят от пазарения стоп.
Основател на ВКБ с членска карта 00008.
Бивш член на УС. Volvo S80 D5 2003.
Reply

#10
Някой иска ли да пробваме сайта, аз бих взел едни чистачки, примерно.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)