The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Харесват ми V40 кажете ми нещо за тях.

#1
Здравейте.
Нов съм тук.До месец карах фиат крома 2.5тди 95г.,ударих я лошо /секаха ми питя/ и я бракувах.Оглеждам сега за комби дизел и попаднах на Волво В40 1.9тди.Кажете ми как са,че съм се навил.Харесвам мъркащ мотор и карам винаги в ограниченито.Незнам дали е верно казаха ми,че на по-новите слагали мотори на Рено.За старите Волва знам,че са вечни коли.Още като малък найвен хлапак кат ми покажеха волво по-големите казваха,че пишело по мотора им "НЕ МЕ ПИПАЙ ШЕ ТЕ НАДЖИВЕЯ"

Искам да разбера как им е подръжката,разход на гориво- + ,части,консумативи,здравина аве каквото ми е нужно като информация за бъдещ драйвар на волво.Ще се поровя междувременно докато ми драснете.Много ще съм благодарен.


Да ве извинявай те мислех да драсно от каде съм ма забрайх,толкоз съм превъзбуден към мисълта ми.От Търговище съм стува ми се че нема колега регистриран от тук.Инак има ги тез комбита.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп.
Reply

#2
Здравей. Каквото и да ти кажем тук сме пристрастни и можем да изкривим в някаква степен мнението ти. Лично аз ти препоръчвам да седнеш в някое V40 и сам да прецениш.Това може да стане най-лесно на някоя от ежемесечните срещи на клуба. V40 ги водят "спортно комби", каквото и да значи това :wink: Big Grin . Дизеловите двигатели 1,9 са на рено, но са страшно здрави, икономични и надеждни. Аз карам 1,8 бензин и нека някои от колегите с дизел да изкажат мнението си за двигателя. Возията е стегната и твърда, но на завоите колата е адски стабилна. Това е от мен засега. Поздрави и успех в избора ти.

П.П. Пиши в профила си от кой град си :wink: Big Grin .
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#3
Да извинявайте поправих го още в 1 мнение.От Търговище съм.
Като подръжка как са тези коли.И друго,видех всичките В40 и чак след тва се сетих да погледна дали имат релси,греди или как го наричат по-дължина на тавана.Което ше ми требва /права мебели,за плочите само/ ,и видех на 1на от колите има на повечето запамети в компа немаше.Питането ми е следното ако нема такива греди м/е ли да се сложи такива смисъл има ли каде да се закрепат,заводски захват.Кромата бе хечбек голяма и кат имаше парче по големо от 160см. го слагах на тавана намерих си такива стойки с колан и е ок.Другото задните седлките нали се сгъват кат на всеко комби.

Лека вечер за сега.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп.
Reply

#4
vin_d Wrote:Питането ми е следното ако нема такива греди м/е ли да се сложи такива смисъл има ли каде да се закрепат,заводски захват.
Да има.

vin_d Wrote:задните седлките нали се сгъват кат на всеко комби.
Да сгъват се и се получава място около 180х90см(ограничението на широчината е от колонките на задните амортисьори, над тях е около 130), а и предната пасажерска също може да се ляга напред и се получава свободно място от жабката до задния капак около 250х60см.

За поддръжката зависи на каква кола ще попаднеш...
Reply

#5
Разгледай тази тема за малко повече информация около модела Wink

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=10961" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=8&t=10961</a><!-- l -->

Като поддръжка - средна за класа си. Не бих казал, че е много скъпа. Имай предвид, че е както споменаха спортно комби - а именно: малко по-твърда возия, по-малък и лек автомобил Wink Щом ще я ползваш за работа може наистина да отидеш на някоя среща и да седнеш в една таква и едно В70 за сравнение.
Reply

#6
V40 и V70 са различни класове автомобили и съответно с различна цена. Щом колата ще се ползва за работа не е лошо да се видят и комбита като 850, 7-ма и 9-та серия на марката :wink: . Отново поздрави.
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#7
аве колеги не е само за работа,колата е повече да карам фемелито и да ода до работа на почивка,хижа а мебелите са часно кога има,малко суша настана.Искам малко по-арна кола.Имали колега от Търговище.

Cavalera колега като си запознат с размерите драсни габаритите на комбито дължина.
И колко е данака за тез комбита 1.9тди Пък и кви коне са че гледам пишат различни цифри.
И друго ме притесни попаднах на 2ве обяви на дизелов агрегат с пукнати глави,тва да не им е слабо место,да не са сколони към прегряване тез мотори на Рено,тез 90кс. да не са слабички за тва комби,инак ускрява ли бързо.И какво ще ми кажете да гледам в едно волво.


Благодаря ви мн.за мненията.



И ми се иска да зема комби от форума тук.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп.
Reply

#8
дизеловите В40ки до 2000 година са с два двигателя 90 и 95 к.с. след 2000 са комън рейли и са съответно 102 и 115к.с.
Разликата в цените е значителна до 2000 и след това, а и данъка също - под 100 к.с. има 50% намаление заради катализатора, а над 100 няма.
За хижа, ще трябва да ходиш по асфалт - проходимоста им не е много добра - нисички са.

габаритите: дължина 4480 mm, широчина 1720 mm, височина 1410 mm
Reply

#9
Комби 940 е решението за теб колега, прочети из нета какво пише за 9хх серия и премисли и този вариант. Да не говорим че цената на тези модели е почти нищожна в момента, стига да попаднеш на добре гледано и поддържано. Това е мое мнение все пак, какво ще решиш си е твоя работа. Успех.
1983 Volvo 244, B200E - carb., manual M46, 121hp., 158Nm.- Аврора
1999 Volvo S80, B5204T4, manual M56, 180hp., 240Nm - Албиноса
R.I.P. Холандецо
Неам нерви,за тва карам Волво! :-)
Reply

#10
искам да разбера как са тез дизел.мотори,че съм доста навит на В40 1.9тди ма малко ме притеснява видяното и чутото,че цепели глави.Видях 2ве само в мобилето с таз диагноза.Пак зависи от собствениците.И цената ми е учудваща 3-4-5000лв.
Моля кажете ми още нещо.Искам да съм от различните хубави коли в малкия ни град не за газария за здравина,икономия и возия.Тук кромите беха малко и мойта бе м/е би една от 6те.
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и ти обясняват колко си тъп.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)