The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Инжекцион на коя фирма?

#1
Бихте ли ми препоръчали инжекцион на коя фирма да сложа колата е Волво В40 77 Kw ,БРЦ добри ли са ?
Губи ли се мощност при каране на газ?
Reply

#2
БРЦ и Ланди са класика в жанра.
Reply

#3
Fobos и Bardolini са най-монтираните уредби в БГ заради ниските си цени и безпроблемната си работа, според мен засега те са класиката в жанра, електрониката е българска а всичко друго е италианско, имат гарантирана поддръжка за години напред ( производителите са тук в БГ), всички части са на достъпни цени и гаранцията е две години ( прехваленото BRC дава гаранция от 18 месеца), съотношението цена-качество, както и цена на поддръжка във времето са в полза на нашенските системи.

Иначе и аз препоръчвам Renco, BRC и Bi gaz на всеки който може да си ги позволи като цена, това са са най-качествените марки на нашия пазар ( и по света ), особено наложително е да се ползват при по-сложни коли ( определени модели с високи изисквания към сместа), където евтините системи неуспяват да се справят и няма смисъл да се опитва. :wink:
Сервиз за монтаж на газов инжекцион.
Reply

#4
С риск за анатемосване, бих предложил холандската система - Vialle LPi. Но е много скъпа и не е рентабилно да се монтира на стара кола, която струва почти колкото самата система. Но е най-доброто на пазара с оглед на надежност (по документи и дават 200-250 хил. км. безпроблемна работа), мощност (даже теоретично има прираст от 5%), икономия на гориво, независимост от атмосферните условия (положителни и отрицателни температури) и надморската височина. Основната характеристика на системата е, че работи в течна фаза, т.е. инжекторите пръскат газта в течно състояние, което пък има положителен ефект при пълненето на горивната камера и спрямо всмукателните клапани - охлажда ги. За целта в бутилката с LPG има монтирана специално проектирана помпа. Освен това цялата електроника по управлението на двигателя се извършва от компютъра на колата (не се извършва никакво "лъжене"), като газовия компютър реализира само спиране на бензиновите инжектори, управлението на газовите инжектори и скоростта на въртене на помпата в бутилката според налягането на газта при инжекторите. Вземат се под внимание всички параметри - температура, ламбда сонда, обороти, дроселова клапа и т.н.
Единствения недостатък на системата е непоносимостта и към некачествена газ, която е "традиционна" на нашия пазар. Тя води до бързото изваждане от строя на помпата в бутилката. Поради тази причина а и високата цена за българския пазар тази система, доколкото знам не се предлага за монтиране.
Моята цел не бе да правя реклама, а просто да ви запозная накратко с най-добрата система за алтернативно горивоспоред мен. Естествено в живота "най-доброто" винаги си има своята цена. Smile
1. Volvo S40, 1.8, Manual, 115 к.c., MY 1998, Vialle LPi
2. Volvo V50, 2.4 D5, Auto, 180 к.с., MY 2007
3. Volvo XC70, 3.2, AWD, Auto, 238 к.с., MY 2009
Reply

#5
Да така е, голям проблем се явява некачествената ни газ, помпите на тези системи струват към 800-900 лева и дефектират много бързо в нашите условия, освен това произваодителя не им дава гаранция ако се ползват у нас, затова тук са известни и масово се ползват по-глупавите и дуракоустойчиви системи с изпарена газ.

Почти на цената на помпа за Виале у нас може да се монтира цяла инжекционна система за изпарена газ, с двугодишна гаранция която ще важи независимо какво ще ви налеят заедно с пропан-бутана, и дори при пълно запушване с боклуци и откза на системата, можете да разчитате че в сервиза ще "отпушат " и почистят цялата газова апаратура ( почистване и калибровка на рейка, почистване на филтри и клапани, продухване на тръби със сгъстен въздух), и всичко това за смешни пари, като след тази профилактика няма да имате никакви грижи и сиатемата е като нова. :wink:
Сервиз за монтаж на газов инжекцион.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)