Волво Клуб - България
V50 дневни светлини - Версия за принтиране

+- Волво Клуб - България (http://volvoclub-bg.com/forum)
+-- Форум: Volvo cars (http://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Форум: Серии S/V/Cxx на Volvo (http://volvoclub-bg.com/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Тема: V50 дневни светлини (/showthread.php?tid=26175)V50 дневни светлини - bg_bombeto - 01-05-2020

Здравейте!
Въпросът ми е дали ако си взема модула за включване на фаровете от Волво 2010г. например, сана който има режим дневни светлини и го сложа на моето дали ще заработи. Моето е 2009г. Но си и ам сензора за светлина и според мен ще стане. Освен ако няма някой друг допълнителен модул, който да ги управлява. Ако някой знае нещо по въпроса да драсне!
Благодаря!


RE: V50 дневни светлини - bg_bombeto - 02-01-2020

Някой нещо?


RE: V50 дневни светлини - veselin111 - 02-03-2020

Здравей, аз съм с V50 , 2010г. и нямам дневни светлини, затова не знам точно какъв модул е необходим и къде са дневните светлини. При мен, както и на останалите модели, като се остави копчето на включени къси светлини, при запалване и гасене на двигателя, късите светлини светват или угасват, не въртя копчето постоянно.


RE: V50 дневни светлини - NuclearWinter - 02-06-2020

Въпрос: често срещам автомобили, на които задните светлили (габарити) никакви ги няма. Дали Модул_дневни_светлини включва само предните светлини и не включва задните въобще?!?
П.П. Скоро карах зад доста ново Алуди Кю7 на което задните светлици бяха като дискотека в Студентски град. По някаква хатична схема се включваха ту от ляво, ту от дясно една след друга габарити, мигачи, стопове. Само когато водача използваше педала на спирачката коректно светеше третата стоп-светлина и това ми помагаше да не се забия в него. Много тъпо!


RE: V50 дневни светлини - bg_bombeto - 02-06-2020

На Волво като моето и не само след 2011г се предлагат като опция дневни светлини. Те са разположени на мястото на халогените и са Led. Вътре разликата е в конзолата за включване на фаровете като има добавена най - в дясно позиция със символ А. Тогава през деня си работят дневните светлини, а когато се стръмни или влезеш в тунел халогените изгасват и светват късите светлини. Това искам да направя и аз с моята кошница, която е 2009г. В чужди форуми четох, че освен смяната на халогените с лед и смяната на конзолата с такава от модел след 2011 с такава екстра трябва и посещение в сервиз за смяна на софтуера с такъв от модел след 2011г