The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Раздатка v70 AWD 2001

#3
kamikadzzze Wrote:Здравейте,
Закупих си Volvo v70 AWD 2001, 147kw и веднага след като я регистрирах разбрах колко много съм сбъркал. На 50-60км/ч започва да вие. Установихме, че причината е раздатката (включва се задното явно при тази скорост), има и проблем със намалянето на скоростта - след като е започнала да вие, и се намали със спирачка, на около 15км/ч се чува тропане (хрущене) от заданта част. Според мен и в задния мост има повреда и хрущенето са някакъв вид прескачане на зъбци или нещо такова. Свалихме кардана, но сега вие през цялото време (може би не усеща никакво съпротивление и решава, че задните колела са във въздуха и вкючва задното веднага, дали?). Хрущене вече няма. Та въпроса ми е: колата може ли да се кара така? Знам, че е неприятно и вероятно не много полезно за раздатката да вие така през цялото време, но пръснах доста пари за колата, а ми се струва че дори да оправим някакси раздатката веднага ще изкочи и задния мост като необходимост за ремонт, а за там вече нямам средства. Има ли начин да се смени раздатката с това което е на обикновените v70 - каквото и да е то, и да стане само с предно предаване? Изобщо всякаква информация по въпроса би била от полза, дали на xc70, xc60, xc90 радатките са същите (или ако зависи от годините - примено до 2007-ма?), дали познавате някой с ударена кола, но здрава раздатка или пък имате познания дали може да се кара с това "виене" - моля споделете!
Не би трябвало да има проблем да си я караш без кардан,само с предно.Един колега от Русе му беше прецакана муфата и цяло лято си караше без кардан.
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)