The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Много майстори-много различни мнения.От къде да започна???

#1
Здравейте отново колеги,

Доста майтори обиколих относно тракането в двигателя и получавам различни съвети за ремонти или въобще да не пипам мотора-това било нормално?!?!
1. МП Плевен: Гледаха, слушаха(с махнат капак на двигателя)-"ОК, карай, тези мотори са така."
2. Още трима майстори в Плевен гледаха и слушаха: Най-вероятно хидр.повдигачи
3. В " В Плюс 3"сервиз София: Съмнения за хидравлични повдигачи и кобилици.А може би и разпределителните валове са поизносени, а защо не и някой клапан....Когато се отвори, ще се разбере със сигурност.
4. Гърция(понеже сега съм тук):
4.1. Един сервиз, в който работят предимно волва(но и други марки): Да не се притеснявам, така да карам. Не било метален звук от хидр.повдигачи. Първо инжекторите да се почисят,тестват и евентуално отремонтират.После ще видим. Майстора ми показа и няколко разглобени мотора, единият беше D5 и там обясни за повдигачите.....
4.2. Друг майстор: Слуша, опипа горивопроводите, които влизат в инжекторите(дюзите) и каза категорично- Сваляне, профилактика или ремонт на дюзи. Даже ми каза и аз да ги пипна, за да усетя как тракат(чукат). Трябва да кажа,че много се усеща с пръсти,но има разлика в силата на тракане на всичките 5 тръби. Най-силно беше на 1 и 2 цилиндри. И при него имаше разглобени двигатели(казвам това за разглобените двигатели, за да не си мислите, че съм ходил при аматьори, доста коли имат за ремонт)
4.3. Още един доверен майстор на един мой познат.И той каза, че не са повдигачи. Тракането е от неправилното изгаряне на впръсканото гориво.Не се запалва и изгаря едновременно, а в няколко различни точки и в различно време-от там и това чукане.Може би и детонации се получават. Отново ремонт на дюзите! Този майстор поне 30 години работи коли-Мерцедес и др. реномирани марки.Също така е работил много години в Хюндай и доста от тази марка имаше при него. Казах му за съмненията за хидр.повдигачи, а той отвърна ,че най-лесно може да отвори двигателя и да ми вземе парите, като смени всички тия работи, но няма гаранция, че тракането ще изчезне.Затова да започна с дюзите първо.
4.5. След това отидох при при най-добрия дюзаджия. Той пък послуша тракането, отвори капачката за наливане на масло, а от там излизаше хубав дим и се чуваше този бълбукащ вакумен звук(ще видите в линковете по-долу). Каза, че по-скоро има механичен проблем в мотора, но ще направим дюзите първо.

В понеделник отивам за последна диагностика във Волво, дано оцелят/отгатнат от първият път гърците.
Не ми се искаше да се вкарвам във филми с гърците. Бях планувал скоро да се върна в БГ за да ремонтирам, но ми се развалиха плановете.Може и на по-късен етап да дойда, но се страхувам да не стане нещо с мотора,както ме предупреждаваха колеги в предишните ми постове.
Тотално съм объркан.Според мен това са повдигачите.Но от друга страна не ми се иска да подценявам и майсторите.Решил съм да започна с дюзите.За почистване на 5-те искат 150 Евро-нормална ли е тази цена в сравнение с БГ? Каза още дюзаджията, че нови БОШ били по 50-60 Евро-малко се съмнявам, може и грешно да съм разбрал.В нета намерих Бош за 180 Евро/бр. нови. Намерих също така в БГ рециклирани, калибровани, кодирани за 800лв комплекта 5 броя, Бош-нормална ли е тази цена?Заслужава ли си да ги купувам, ако моите са негодни?
За дюзите се съмнявам, че не са в ред. Колата се набира като самолет,плавно работи мотора, без сътресения и предърпвания, стрелката за температурата не мърда от средата, разхода е мн.добър-средно 6,5-7 на сто извънградско със скорост 110-120. Градското ми е към 8-9.Засичам до пълен резервоар.
На следващите 2 линка в тубата съм записал тракането/шума на двигателя.
https://www.youtube.com/watch?v=lsC2bZckLNA
https://www.youtube.com/watch?v=3_XZ3yTOXEc
Ако някой може да предположи от какво е? Приемам всякакви съвети/критики също. Ако се окаже, че не е от дюзите, тогава разглабям главата и сменям повдигачи с кобилици и клапани ще проверя.Какви марки ще ми препоръчате да купя?
Гледах също много клипове в туба със същият шум и се оказа, че именно повдигачите са проблема.
Благодаря предварително.
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)