The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo ще произвежда само електрически автомобили и хибриди

#4
Spurs Wrote:Това с хибридите и електрическите автомобили така може да се окаже един голям балон и манипулация, че свят да ни се извие...
Винаги съм се чудел на еуфорията предизвикана като се заговори за коли на ток!
И съм задавал следните въпроси:
1. Каква е цената на производство на батериите за хибриди и електрически коли? И не само абсолютната в пари, но и тази за околната среда! Точно шведски учени са изчислили, че за производството на комплект батерии за Нисан се отделят толкова вредни газове, колкот ако същата кола се шофира на бензин за 10 години! Само за производството!
2. Ако масово се премине на електрически автомобили, от къде ще дойде необходимия ток за да се зареждат? АЕЦ - по-екологично ли е и по-безопасно ли е, ами какво става с отработеното гориво? Съответно и броя им трябва да се увеличи... Солари? Маса плодородна земя и сега е заета от солари, които също се оказаха една голяма далавера, която съществува само заради измислените еко норми и извора на свежи парички за просветените. Още колко земя трябва да се затрие за да се увеличи производството?! ТЕЦ? По-чисто и безопасно ли е горенето на въглища и мазут за производство на ток?! Глупости...
3. След като се изчерпи живота на батериите, как точно ще се съхраняват, унищожават или рециклират?! Нали и затози процес ще иде маса вода и ще се отделят не по-малко количество вредни газове! И ако си представим масовостта на ел. автомобили и хибриди в бъдеще, значи милиони тонове батерии ще трябва да се обработват...
4. Оставям настрана отоплението на автомобила през зимата на -15-20 градуса как ще се получава, ама това е бял кахър...
Така че, огъването на колена като се спомене ток и хибрид за кола може и да се спести! Ама промиването на мозъци, рекламата, парите и пропагандата вече са мнооого напред за да могат да бъдат спрени. И нали си представяте как който и публично да повдигне подобни въпроси ще бъде линчуван от "природозащитниците", за които и изграждането на магистрала "Струма" и спасяването на маса човешки живот е прашинка в сравнение с "еко проблемите" които ще предизвика!
Лично аз съм умерен скептик по отношение на ток и жици (хибриди) при автомобилите!
Лек ден на всички!
Колега, петролното лоби няма лесно да пусне този толкова доходоносен кокал Wink Подобни платени статии, колкото искаш.

На мен лично ми стана смешно това, което си написал за отоплението на колата през зимата.Моя колежка има ел. автомобил и наред с други малки или големи благинки от това да си собственик на ел. автомобил, точно отоплението е една от най-приятните екстри.Тя си пуска отоплението от.....телефона Idea 10 минути преди да се качи в колата си, вкл. отоплението през приложението и докато стигне до нея, вътре вече е 20-на градуса.На всичкото отгоре, отоплението/климатика можеш да го включиш на теория и от друг континент.
Кой автомобил с ДВГ го може това и колко от тези автомобили ще ти затоплят колата до 20-на градуса за 10 минути при посочената от теб температура на въздуха?

Колкото и да не им се иска на някои кръгове, електрическите автомобили са бъдещето.Колелото вече се завъртя!За щастие ги има Тесла и китайците Wink
А ти можеш да се помислиш какво е замърсяването от производството на масла, филтри, части за ДВГ и т.н. и т.н.Знам, че лобитата им не искат да го правиш, но ей така за разнообразие го направи, ако искаш.
А замислял ли си се над факта, че повече няма да ти се налага да ходиш на бензиностанция, ако имаш напълно ел. автомобил?Но това не е всичко.Най-хубавото е, че ако имаш къща ще можеш да си зареждаш колата у дома Tongue Сметни колко време ще спестяваш от това Idea За парите да не пишем!

Лек ден и на теб, колега!
Volvo V70 2002 Bi-Fuel

Volvo S80 2008 T6 AWD

Ex: Volvo V50 2005 2,4i
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)