The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Покупка на XC40 - Т4 или D4

#29
Не мога да се "замисля" над нещо което е чиста, физика, химия и накрая математика... или с други думи казано, аз не съм технолог и не зная производственият процес и колко точно се замърсява ниво от едното, нито от другото, за да го приравня и сметна. Замислям като цяло не е правилната дума.

Но за сметка на това съм чел не една или две статии, колко много мръсно е производството на батериите. На всички такива.. от такива за Нокиа до такива за Тесла. А в една от статиите дори бяха сравнили, че газовете които се отделят при производството на батерия/батерии за 1 Тесла се приравнени на тези отделени от бензинов двигател за около 50 год. Много ясно, че 50 години такси не са като 50 години катафалка. Очевидно е взета няква усреднена стойност. И със сигурност 50 години са малко преувеличени. И все пак една батерия ще издържи ли 20 години, камо ли 50, усреднена експлоатация? Успех! А тия батерии после как ще се рециклират? Extra green? Успех! А процеса за производство на тока нужен за зареждането на батериите как се добива? Ultra green? Успех! Нали знаеш колко вредно за планетата е производството на ток?

Ясно, че в градовете е ад. Не случайно се повдигна темата за забраната на производство на дизели. И не случайно има рестрикции и такси, за да караш автомобил в някои големи европейски градове. И ако електричките допринесат градовете да бъдат по-чисти (категорично), това изобщо, ама изобщо не означава, че ще допринесат планетата да бъде по-чиста. Даже напротив...

Прекалено агресивно влизаш в темата за човек който явно има тесен мироглед...


П.П. Далеч не отричам електричките. Напротив.. грешници сме всички ние които се возим на возила по-големи от Форд Фиеста 1.0 сутрин, на път за работа. Обаче нещата изобщо не са такива, както се опитваш да ги напишеш.
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)