The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined array key 0 - Line: 1640 - File: showthread.php PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php 1640 errorHandler->error_callback
/showthread.php 915 buildtree
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Try Slow Down or Shift Up при V8*

#1
Мараба пичуви,

Одеве се возих с приятел и викам ский как реве осмака, брат. Бях на Цариградско с около 70-80км/ч и прилепих педала. Нямам идея колко предавки върна, но оборотомера се озова на около 5500, че може и отгоре малко (явно кутията не сметна добре на коя предавка да мине). Смени предавката една на горе и колата се осветка леко.. "Try Slow Down or Shift Up" и триъгълник. В първият момент не се усетих, викам.. баахти, тва да не е 1000кс, че тръгна да боксува със 100. Прочетох съобщението и върнАх газта. Маркирах го като "read" и след малко я тествах пак. В работата и вървенето на мотора/колата никаква промяна или проблем. Съобщението си изчезна само след около 1-2 минутки. Единствено не помня дали я тествах повторно преди или след като изчезна съобщението. Оставих моят приятел в тях и я припомпах още няколко пъти да видя как ще се държи, никакви драми. Това което ми направи впечатление е че кутията върна предавка в "ебати" оборотите. Дет се вика загубите от смяната на една предавка повече са по-големи отколкото ако смени на по-висока предавка ама е в малко по-ниски обороти. Та.. четейки съобщението и това че я върна в ебати предавката ме накара да мисля, че е някакво защитно предупреждение... породено от не знам какво обаче.

Прибрах се и порових в нета и след няколко линка попаднах на тема в swedespeed-a специално за V8.. и има дооста колеги които са получавали съобщението само и единствено след като са смачкали газта. Естествено не е влизал инжинер от Волво който да обясни естеството на предупреждението.. но явно нещо не сработва за някви милисекунди като хората (съвсем примерно TPSа) и триангъла светва. Не съм я чел с VIDA или Delphi.. момчетата от темата са го правили и не са намирали никакви грешки в ECUто.

Ще видим как ще се държи следващите дни.. ще я тествам периодично :mrgreen:

* отнася се за V8 в заглавието, защото това е моторът при който в различни купета се появява грешката при смачкване на газта и масово без последствия. Попаднах на теми за появя на грешката и при други двигатели без да е настъпвана колата, по-малки бензини, май и при дизели, ала-бала.. при спокойно каране, бам warning!. В някои бензинови случаи е ставало въпрос за misfiring -> бобина.

Та така.. не че има много V8ци, ама колеги, ако сте с V8, играете си с газта и съобщението излезе, без първоначална паника. Не е задължително да има проблем с колата. Както казах, в повечето случаи (по-точно във всички които прочетох за V8) така и не изниква счупена част. Естествено, аз или вие може да сме от ония без късмет и нещо да е "гръмнало".. :roll:
4.4.. there is no replacement for displacement!
Reply



Messages In This Thread

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)