The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Покупка Волво ХС70.

#2
Здравей, колега!
Относно покупката ти на кола от марката Волво, мога да  ти кажа, че няма да съжаляваш. Дори и да съм от близо година с тази марка автомобил мога да ти кажа, че съм доста приятно изненадан и мисля да не се разделям с нея.
Прочетох ти и двата поста и ако не греша ти искаш да си купиш кола с по - малко разходи по нея. Не съм спец или майстор, но не мисля, че ХЦ 70 ще има по - лека подръжка от V моделите. Все пак говорим за кола, която е с 4 x 4 версия. Аз съм с ХЦ 90 2005 г. 2,4 D5 163 коня автомат, същия вариант на мотор и кутия който си пробвал. До колкото съм запознат, една от разликите при евентуален ремонт, не дай си боже, на скоростната кутия точно заради двойното предаване се оскъпява драстично. Ще ти дам пример - преди няколко дни се видях с моя майстор и той ми каза, че ще сменя кутия на братовчед му, който кара V 70 който я е намерил втора употрева за 700 лв. И аз му викам, ей то е без пари, а той се смее и вика не се успокоявай, при теб върви евентуален ремонт към 3000 лв именно защото си 4 x 4 и трудно се намира евтина втора употреба. Също така тук имаш и повече системи, който обслужваш и подържаш, които дай боже да не се налага да се ремонтират. Така че лично мое мнение ако не съм останъл с погрешно впечатление от това което ти търсиш е  по - удачния ти вариант е V 70 което е на нивото на ХЦ 70.
Относно проблема с климатика на въпросното волво което си гледал. Не им вярвай изобщо на джамбазите. Може и въобще да не е работил. Ако не включва компресора вариантите са много за проблем. Ако включва и наистина усешаш леко охлаждане може да има теч който е за отстраняване и иска допълване или просто никога не е профилактиран и само иска доливане заради дългите години експлоатация.
Другото за мотора който е 185 коня. Там има вихрови клапи като при БМВ, който могат да направят огромни щети ако не са в добро състояние. Ако си човек, който си държи на колата това означава, че са си един консуматив. Трябва или да ги подновиш или да ги отстраниш за да си нямаш ядове в бъдеще.
Извини ме за дългия пост но дано съм ти бил полезен. Успех с търсенето.
Reply



Messages In This Thread
RE: Покупка Волво ХС70. - by loc_dog - 04-28-2020, 06:41 PM
RE: Покупка Волво ХС70. - by ogo - 04-29-2020, 08:10 AM
RE: Покупка Волво ХС70. - by iago - 04-29-2020, 02:43 PM

Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)