The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем с осветлението на салона!

#1
Проблема е, че не свети осветлението на салона, с изключение на лампата в краката. Проверих всички предпазители, но ... Всички уреди си работят, радиото работи, запалка, лампата в жабката и т.н.
Вече си мисля, че е някой куплунг, изкочил от вибрациите. - v40, 1.8, 1998 - Не знам защо не ми излиза подписа.
Reply

#2
Ами от някое копче за пасажер и водач светва ли нещо които са на тавана.
Reply

#3
Часовника и показанието за километрите светят ли постоянно? Ако не - проблема е в предпазител който е в кутията в купето (не си спомням, кой точно беше). Другият вариант е да имаш повреда в копчето на осветлението над огледалото....или да седи на изключено :mrgreen:
[Image: main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=27919]
Volvo V40 2.0 1998
Reply

#4
Вътрешното осветление е на отделен бушон само за него в кутията при двигателя. За съжаление са го оградили с някакви пластмасови простотии и смяната му е приключение.

Трик за смяна - 2 или 3 бушона са хванати заедно на пластмасова планка - вадят се заедно.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#5
Предпазителя е 10А и е в кутията в двигателния отсек. Смяната му става доста лесно-издърпва се нагоре жълтата пластмасова закопчалка държаща трите предпазителя и след това с щипката или с пинцети се изважда.След поставяне на новия предпазител жълтата пластмасова закопчалка се натиска надолу и готово. Успех.
\\// (())  ||_  \\//  (()) S60 D5 185+к.с. М66.
Reply

#6
При отваряне на вратата светва само лампата в краката. Нищо друго. Всичко друго работи - часовник, километраж, запалка и т.н. Бушоните ги знам - здрави са и двата. Когато изгори бушона в кутията при двигателя се нулира километража и часовника, а при мен си работят.
Reply

#7
Остава само копчето на осветлението над огледалото
Reply

#8
Бушона, който нулира километража е друг - той управлява модула за централно заключване, който управлява и осветлението. Лампата в краката е на съвсем друг бушон - тя няма общо.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#9
Колега имах такъв проблем. При мен се оказа модула, който управлява централното - keyless entry. Нещо по електрониката беше. Първоначално вързах осветлението на веригата на лампата в краката. Светеше само при отворена врата при този вариант. От ebay си купих модула с едно дистационно към него и сега всичко е наред. Без да е комплект не става - твоите дистанционни няма да работят към новия модул. Трябва препрограмиране в мотопфое, но преди година ми искаха 120 лв. в Пловдив. Сега съм само с едно дистанционно. Дано да не е това проблема при теб!
1. Volvo S40, 1.8, Manual, 115 к.c., MY 1998, Vialle LPi
2. Volvo V50, 2.4 D5, Auto, 180 к.с., MY 2007
3. Volvo XC70, 3.2, AWD, Auto, 238 к.с., MY 2009
Reply

#10
И за дистанционното има решение - аз вързах евтина аларма да подава сигнал на входа на модула и сега си имам колкото си искам дистанционни. Ключалката във вратата е просто ключе, което подава маса на модула за централното когато отлючваш/заключваш с ключ. Вързах алармата да цъка тези кабели и сега модула си мисли, че влизам с ключ.

Ако те интересува мога да пратя схема.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)