The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VOLVO S40 T5

#1
Здравейте,

Тъй като от известно време насам съм се спрял на едно VOLVO S40 T5 (2004 г.) и сериозно се замислям дали да го купя, реших да се регистрирам във вашия форум, за да мога да ви задам няколко въпроса, които ме вълнуват и като цяло да чуя вашето мнение.

Както вече споменах, моделът е S40 T5 (2004 г.) - 220 конски сили, бензин, автоматична ск. кутия, на 100,000 км.

Конкретните ми въпроси са:

1. Бихте ли споделили вашите лични впечатления от модела? Какви отзиви сте чували? Какво ви харесва? Какво не ви допада? Недостатъци?
2. Какво можете да споделите за поддръжката? Скъпа ли е? Лесно ли се намират части?
3. Заслужава ли си да си купя точно този модел на 100,000 км. и какви консумативи ще трябва да сменя непосредствено след покупката?
4. По официални данни моделът харчи около 10л/100км (смесен разход). Какво можете да споделите за реалния разход на гориво?

Очаквам вашите отговори с нетърпение! Благодаря ви предварително.
Reply

#2
Колега за разхода мога да ти кажа, че имам С70 Т5 и под 11 не пада разхода
Reply

#3
Quote:1. Бихте ли споделили вашите лични впечатления от модела? Какви отзиви сте чували? Какво ви харесва? Какво не ви допада? Недостатъци?
Здрава е, носи на бой, дупки, скапан бензин. Много удобна за каране, много добре подбрана позиция на шофьора и врътките по таблото. Частичен градски недостатък е твърдото задно окачване, но е предимство при дълъг път - много стабилна в завой.

Quote:2. Какво можете да споделите за поддръжката? Скъпа ли е? Лесно ли се намират части?
Части има всякакви, дори и евтини, няма проблем с тях. Поддръжката е евтина - няма нищо за поддържане. Масло, филтри и толкова. Ако уцелиш здрава кола си остава здрава.

Quote:3. Заслужава ли си да си купя точно този модел на 100,000 км. и какви консумативи ще трябва да сменя непосредствено след покупката?
Трябва да смениш ремъците. Интервала е 120 000км или 8 години.

Quote:4. По официални данни моделът харчи около 10л/100км (смесен разход). Какво можете да споделите за реалния разход на гориво?
Моята се води 9.2 среден разход (4 скоростен автоматик). На практика е около 8 на дълъг път и 12 градско. Август градското може да падне до 10, но извънградското се сваля под 8 само ако ти стане цел на пътуването.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#4
lanhol, за мен 11/100 е приемливо. Въпроса е до колко най-много скача. Би ли споделил?

joro74, първо ти благодаря за подробния отговор. Надявам се няма да е проблем да те питам още няколко неща. На кои елементи и детайли трябва да обърна внимание, когато купувам колата, за да съм сигурен, че всичко е окей? Естествено ще държа колата да се прегледа в някой сервиз, но все пак на какво да обърна внимание? Другият ми въпрос сигурно ще прозвучи малко тъпо, имайки предвид, че колата е 220 коня и е спортната версия на S40, но все пак - "върви ли" и има ли истинско удоволствие от шофирането?

Още веднъж благодаря и на двама ви за отговорите!
Reply

#5
Няма неща, които да са й типично слабо място. Гледаш я като всяка друга кола. 2004а всички недоразумения като слаби фарове и изметнати рамена на чистачките са оправени. Провери за теч от скоростната кутия и времето на зацепване на предавките от N към D, трябва да придърпа под 1 секунда. Семерингите на полуоските и откъм хидротрансформатора протичат ако се заседи за няколко месеца и след това се налага да се сменят. Самите семеринги са евтини, но свалянето на скоростната кутия си е приключение.

Моята е 140 кс без турбо и върви доволно добре. Мога да искам още от ускорението над 100 км/ч, но предполагам точно там турбото ще прави чудеса. Купето е леко и маневрено, колата е много стабилна и спирачките са много добри.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)