The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Волво S60 D5

#1
Здравейте на всички! Нов съм във форума, но се надявам да остана за по-дълго, защото съм планирал покупка на Волво S60 2.4 D5 131к.с. 2001г. Отдавна съм хвърлил око на този модел и най-после ми попадна един такъв екземпляр на приемлива цена. Днес го гледах в една автокъща и се уговорих със собственика утре да направим "тест-драйв" Smile ...та исках да попитам на какво да обърна внимание? Има ли някакви отличителни белези по които да разбера дали колата е наистина в това състояние в което ме убеждават че е...? Забелязах че има два варианта на този D5 двигател-131к.с. и 163к.с...кой е по добрият? Колко е реално разхода на гориво градско и извънградско...питам защото често има разминавания на дадения разход по книжка и реалния разход? Ще бъда благодарен за всяка информация относно този модел...утре към 15ч ще съм при колата и бих искал да съм по-подготвен със съвети от вас, а не само с това което успях да прочета до тук, защото съм супер навит за тази кола и най-вероятно ще я купя...Благодаря Smile
Reply

#2
А само да попитам каква е презумцията да искаш точно 131к.с.? Не че е лош или нещо, ама доста рядък. Интересно каква е идеята да търсиш точно него, а не 163 или 185 к.с. Има и 126 к.с. Разликата е в турбото, софтуера и за друго нямам информация.

Според мен трябва ако колата ти хареса да се обърнеш към Роби и да я видите в Мото-Пфое, ако ти е скъпо можеш в сервиза в Студентски град, но там няма да могат да ти дадат информация за това с колко е връщан километража. Това важи ако си от София. Ако не си - можеш да се обадиш на Роби, да му продиктуваш ВИН номера и да ти даде информация. За целта трябва обаче това да се случи в работен ден.

Успех и сподели мнение после.
Volvo S40 1998 1.8
Volvo 940 1996 2.0T
Opel Astra 2007 CDTI
Renault Megane 2010 dCi


ex - Volvo S60 2001 2.4
[Image: garagephp.jpg]
Reply

#3
2,4 D5 163 кс е доста икономичен двигател - смесен разход при нормално каране - около 6,5/100. Не мога да кажа само за извънградско колко харчи защото не съм засичал само извънградско, но на моменти показанието на бордкомпютъра пада и под 3/100 (при скорост около 80 км/час на 5-та скорост). Иначе е много пъргав двигател. А за 131 кс двигателя нямам никаква информация, но мисля че е по-добре да вземеш по-мощния мотор, въпреки по-соления данък. Успех!
Volvo S60 2.4 D5 - 2003 г.
Reply

#4
До колкото знам двигателите D5 започват да се произвеждат от 2002г.нататък,а иначе ги препоръчват от 2003г.натам,заради проблеми с дюзи,ангренажни ремъци и някакви други детски болести.
VOLVO 850 GLT 2.0Turbo avtomatik 1996g.
Reply

#5
armagedon Wrote:До колкото знам двигателите D5 започват да се произвеждат от 2002г.нататък,а иначе ги препоръчват от 2003г.натам,заради проблеми с дюзи,ангренажни ремъци и някакви други детски болести.
Колега ,то проблем с ангренажите си е направо раково заболяване а не детска болест
Случва се да върви като по масло, а малко по-късно се изяснява, че това е вазелин...
If you dont like where you are, then change it! You are not a tree
Reply

#6
Първо да благодаря за бързите отговори на всички Smile Someone, и аз по принцип съм по навит за повече коне, а разликата в данъка не ми е проблем...просто това волво ми изглежда много запазено но пък е 131к.с. От София съм и със сигурност ще се ходи до сервиз за проверка ако се стигне до покупка...Волвото струва 7000 лева...цената е доста ниска и това допълнително ме зарибява Smile за тази цена не съм виждал варианта с 163к.с.

ЕЕЕЕ благодаря за инфото за разхода..звучи супер Smile но мисля че тази кола трудно бих я карал в режим 80км/ч извънградско Tongue
Reply

#7
Да така е, изисква изключителен самоконтрол и нерви от стомана Smile
Volvo S60 2.4 D5 - 2003 г.
Reply

#8
killara Wrote:
armagedon Wrote:До колкото знам двигателите D5 започват да се произвеждат от 2002г.нататък,а иначе ги препоръчват от 2003г.натам,заради проблеми с дюзи,ангренажни ремъци и някакви други детски болести.
Колега ,то проблем с ангренажите си е направо раково заболяване а не детска болест
Колега,аз изброявам проблеми (с ангренажния ремък) +детските болести,които трябва да ровя да ти ги изкарам,какви по точно бяха.А иначе,защо си мислиш,че не може да има детска болест-скъсан ангр.ремък поради някаква си причина?!
VOLVO 850 GLT 2.0Turbo avtomatik 1996g.
Reply

#9
Здравейте отново! Днес покарах Волвото и останах силно впечатлен от възможностите на тези 130к.с. , возията и лукса...с една дума навих се на 100% да го взема. Двигателя буквално не се чува... Сега да спомена и минусите...пукнато стъкло на един от фаровете, счупено е капачето на жабката която се намира веднага зад скоростния лост и всъщност най-големия проблем е че потропва нещо...и понеже отидох с познат който е по-разбирач от мен, според него клопането идва от биалетки (отпред и отзад) и един тампон...разбира се и един от ремъците е напукан, но е ясно че като се изкара колата от автокъщата веднага отива за смяна на всички масла и филтри, та това не ме притеснява. Имате ли представа за цените на биалтеките, тампоните и обслужването (масла, ремъци, филтри)? И още едно питане...възможно ли е тази проверка на колата която спомена колегата Someone в Мото-Пфое да се извърши на място в автокъщата и по принцип каква е цената на тази услуга?
Reply

#10
Вярно ли е че Волвото за което говорим е "китайско" и че двигателят е Рено?
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)