The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ХС90 износване на спирачните дискове - пробег

#1
Здравейте бъдещи колеги!

Решил съм да взимам ХС90 втора употреба бензинова, понеже звукът на дизеловият двигател малко ми дразни слуха. Имам набелязана кола, но имам съмнение, че ме лъжат за реалните километри, за което съдя по износването на спирачните дискове. Във връзка с което, ще съм изключително благодарен ако тези от вас, които имат ХС90 ми кажат колко милиметра са им износени дисковете и съответно на какви километри е колата.

Също ще съм благодарен, ако споделите дали имате впечатления, на какви километри пробег, колко милиметра износване на диска отговаря. Давам си сметка че зависи много от стила на каране но все пак.

Благодаря предварително за всички мнения!
Reply

#2
закарай я в мото пфое и там ще ти кажат на колкото е няма какво да се луташ с спирачните дискове
Volvo S60 D5 163hp D5244T - automatic
[Image: ab192146.gif]
юзербары для форумов
Reply

#3
Малко си пообъркал раздела в който трябва да е темата, но нищо.
И аз се присъединявам към колегата - задължително оглед в МП. Щото знаеш ли какъв трън може да излезе от този заек... Smile
Reply

#4
Ами точно е мотопфое ги гледах две. Възможно ли е кола на уж 17 000 километра да има милиметър и половина зъб на спирачния диск?
Reply

#5
XC90 Wrote:Ами точно е мотопфое ги гледах две. Възможно ли е кола на уж 17 000 километра да има милиметър и половина зъб на спирачния диск?

Колега, не зная как си го премерил точно този милиметър и половина износване на диска от едната страна, но ако е така, дисковете са за смяна вече.
По памет допуска на износване беше сборно около 2,5 мм.
За 17 ооо км. и оригинални накладки не би следвало да има такова износване. Вярно че зависи от стила на каране, но не може един к-т добри накладки да износват един диск до степен за смяна! Обикновено един диск износва (изкарва) поне 2 комплекта накладки.

Ако колата е на тези км, би трябвало веднага да си направиш една справка със сервизната книжка на колата какво и кога е сервизирано по нея.
Или си плащаш да ти направят (извадят) разпечатка от МП за сервизната история на автомобила.
Reply

#6
Изказвам мнение от моят опит.
Зависи от начина и стилът на шофиране.Накладки и дискове са консуматив.Например с моето S60 D5,за едно състезание в рамките на 3 часа (около 320 километра) нон стоп каране,замина един оригинален комплект накладки,а дисковете дадоха фира (износиха се повече от 2 мм и се изкривиха) ...
Не вярвам официалният представител на VOLVO за БГ,да има интерес да те лъже в километрите на автомобила,както и в начина на неговото обслужване.
Поздрави и успех с покупката.
Wink
Нека говорят,а ние ще правим каквото трябва и каквото е редно.
Шампион за сезон 2011-2012 с Volvo S60 D5- Шампионат по издръжливост на пилоти и автомибили
Шампион към БФАС 2014 с Volvo 480 ES - Шампионат по издръжливост на пилоти и автомобили
Reply

#7
Мен ако питаш колега , ако е някое турбо бензин 90-тката е нормално да са поизносени. Все пак турбо бензин не се кара като баба Wink. Щом си я харесал, тествай, вземай и се наслаждавай . Успех!
Reply

#8
XC90 Wrote:Също ще съм благодарен, ако споделите дали имате впечатления, на какви километри пробег, колко милиметра износване на диска отговаря. Давам си сметка че зависи много от стила на каране но все пак.

Благодаря предварително за всички мнения!


По принцип не може кола, която тежи 2,2 тона празна и има спирачен път около 39 метра, да не "яде" дисковете. Особено пък с автоматична трансмисия (95% от ХС90 са такива).

При старата ХС90 D5 на баща ми (който е на 73 години и кара много бавно и предпазливо, никога не вдига повече от 120 км/ч дори и на магистрала и кара основно извънградско) на 75 000 км дисковете бяха за смяна - което за мен е просто МАКСИМАЛНИЯТ ВЪЗМОЖЕН ПРОБЕГ на дисковете. При същата кола, карана от негов съдружник, който шофира агресивно, дисковете се сменят при всяка смяна на маслото - т.е. на 20 000 км. И обикновено са износени много под санитарния мимимум.

Това е положението.
Volvo XC90 D5 Inscription '16
Volvo XC90 D5 Executive '12
Volvo XC60 D5 Summum '11
Alfa Romeo Spider 2.0 '90
Lancia Ypsilon 1.2 '00
ex Volvo XC90 D5 Summum '06 [Image: 492232.png]
ex Jeep Grand Cherokee Limited
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD
Reply

#9
Благодаря ви много за мненията! Има логика да се износват по-бързо наистина но просто на 17000 км кола с 1,5 мм зъб на спирачния диск ми се стори съмнително.
Reply

#10
Хм ще си се окаже интересен и непредвиден консуматив при евентуална покупка на XC90
Volvo S60 D5 163hp D5244T - automatic
[Image: ab192146.gif]
юзербары для форумов
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)