The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Филтър купе...

#1
Не мога да открия каде се намира филтъра дето е в купето, поленов филтър май още се нарича....тъсих под жабката но без резултат...колата е V40 '99 ГОДИНА 1.6 МОТОР
Reply

#2
Колега и аз търсих преди около 2 седмици на моята филтъра за купето , ама го нямаше.На 99% и твоята няма такъв филтър.
Sweden style , by momcho00
____________________________________________________________________________
Клубна карта №:00389
[Image: ab271105.gif]
пазлы trefl
Reply

#3
Кофти ако е така, че го купих предварително....би трябвало да има понеже при дъжд ми се потят стъклата а обикновенно е от тоя филтър
Reply

#4
Ако има е очевадно къде е като свалиш капака под жабката. При дъжд без климатик се потят, пускай климатика.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#5
Значи наистина няма.Под капака на жабката просто няма каде да е....
Reply

#6
Ако нямате филтър в купето,то можете спокойно да си направите такъв,като ползвате филтърна материя посочена в линка :
-
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.airtradecentre.com/BG/BG/documentation/G02.011.3-B3-130B-C-%D0%A4%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-G3">http://www.airtradecentre.com/BG/BG/doc ... 8%D1%8F-G3</a><!-- m -->

-
Поставя се на входа на засмукването на пресният въздух,който обикновенно е под кората за предните чистачки.Преди да поставите материята е добре да сложите изрязано по формата парче рабицива мрежа и след тоа да сложите филтърната материя.
При така направеният филтър,няма да имате филтриране на въздухът от купето ( в режим на рециркулация),но ще спрете външните по агресивни частици.
Нека говорят,а ние ще правим каквото трябва и каквото е редно.
Шампион за сезон 2011-2012 с Volvo S60 D5- Шампионат по издръжливост на пилоти и автомибили
Шампион към БФАС 2014 с Volvo 480 ES - Шампионат по издръжливост на пилоти и автомобили
Reply

#7
Изпробвах го. При 40ка едвам се слага с цената на жестоко съдрани ръце. За да се сложи се маха пластмасата под чистачките със съответното псуване и чупене на щипки. След това започва гинеколожката работа по поставянето защото дупката е скрита под тенекии, завързах го със свинска опашка. Използвах филтъра за абсорбатор - за 8 лв 2 кв. м. с активен въглен.

След поставяне при пускане на вентилатора на 5 цялата система така се сгъна, че имаше голям риск да засмуче филтрите и я махнах.

За 850 в ebay има пластмаси около които се зашива филтъра и поставянето и слагането са лесни. За 40ки не намерих такава екстра, дупката за смучене е с такава форма: V и много лесно се изхлузва всичко, а за слагането няма видимост и място да се направи като хората.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#8
Като допълнение към това, което написа Жоро74 по- горе:
При мен не се забелязва такъв напор на въздуха, че да има опасностот засмукването на филтриращия елемент/вата/!
Ако някой си добавя филтър за купето по този начин да внимава да не оставя стърчащи краища от ватата/откъм лостовия механизъм на чистачките/. Защото рамената на чистачките ги докопват, омотават се солидно с ватата и в крайна сметка се стига до момента на затормозяване на лостовата система за чистачктие, или както стана при мен зимата, откачи се цялата лостова система от редуктора на мотора за чистачките :o . След това следваше 1/2 часово гъзене около колата споменаване на майки и други лица от женски пол по права и съребрена линии :lol: Сега ми е смешно ама на -10 градуса не беше!!!
Reply

#9
Ами интересно,мойта е 99година,но има такъв филтър.Явно може би от някой си месец почват да слагат.моята е август доколкото си спомням от Вадиса
Volvo V40 1.9 DI 1999г. август D4192T2 Първа рег.2000г.
[Image: ab202814.gif]
Reply

#10
Да изровя една малко стара тема:

Лятото си свалях и чистих вентилатора (на парното) и транзистора които е с един радиатор до него, та бръкнах къде с ръка къде с прахосмукачка и поизкарах малко шума и борови иглички от радиатора. Нямам филтър на купето.
И сега какво си намерих и какво измислих:
Днес случаино в работата си намерих една много финна мрежа (може би е по финна от тази която е на домашното сито за брашно)на всичкото отгоре е и от месинг.
Дали е добра идея а и дали ще може да се сложи на отвора които е под пласмасата на чистачките отвън.
Идеята ми е поне по големите боклуци да спира
Мисля като се поосвободи малко цеха където работя (че сега е пълен с големи детаили и няма място за ВОЛА) да пробвам да я сложа.
Най-вероятно ще се върже или с медна тел или с свински опашки
volvo v40 1,8  1999г.
[Image: ab206894.gif]
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)