The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 въпроса за S40

#21
cenovski Wrote:В ръководството за експлоатация пише:LED ще мига на всеки две секунди,когато активирате системата на имобилайзера
Заключвам колата с бутона Lock на дистанционното. Нещо друго необходимо ли е, за да активирам системата на имобилайзера?
Сега, ако нещо се е случило през тези няколко месеца, в които колата е събирала прах в автокъщата без акумулатор, вече не знам. Но едва ли колата забравя, че има аларма, ако остане без акумулатор.
Reply

#22
Здрасти! Аз разбрах ,че имам аларма, едва когато смених гумите. Беше заключена колата и я свалиха по-рязко от крика. Тогава запищя зверски. Иначе пробвах разни варианти да я активирам, но безуспешно. :roll: Това малко ме обърква, защото би било по-добре по-лесно да се активира...
"Нов внос" -> нови знания и умения
Wink
Reply

#23
Хм, ето на каква интересна тема попаднах: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.volvoclub-bg.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=8474">viewtopic.php?f=8&t=8474</a><!-- l -->

Явно алармата, ако я има, ще трябва да се търси в десния подкалник. Осен това от темата разбирам, че в зависимост от настройките алармата може да се активира след различен интервал от време: 2-3-5-6 минути :roll: . Аз чаках най-много 2 минути и не се случи нищо. Следващият път влизам и сядам удобно вътре без да затварям вратата, натискам бутона-датчик, заключвам с дистанционното и чакам поне 10 минути преди да пусна бутона, с което да имитирам отваряне на шофьорската врата без оригинален ключ или дистанционно.
Reply

#24
Правих си доста експерименти днес, но не мога да изкарам звук от моята кола. Може би разковничето е тук:

[Image: 6_713.jpg]

Демек - LED само в някои страни. А няма ли LED, вероятно няма и аларма.
Reply

#25
http://new.volvocars.com/ownersdocs/2001...a.htm#pg44. Тук има някакво инфо...
"Нов внос" -> нови знания и умения
Wink
Reply

#26
Здравейте колеги.И аз опитах по горе споменатите действия да установя дали имам и аз аларма,но нищо не стана.Може би съм чакал малко минути.Ще пробвам като почакам поне 5-6 мин.Когато купувах колата,джамбазинът ми даде ключове,като каза че са за алармата,но така и не намерих къде да ги вкарам.Някой знае ли къде е модулът на тази (уж)фабрична аларма,да видя дали има място там за ключ.И на мен диодът започва да мига след заключване на колата дали с ключ,дали с дистанционното.Поздрави Wink
Reply

#27
моята 2001г. е със заводска аларма, диодчето мига учестено, ако се е включвала алармата, алармата е със звукова и светлинна индикация.Дистанционното за алармата и централното е едно, ако отключа врата с ключа, алармата се включва , докато не запаля колата, ако остане отворен прозорец също се включва, заради обемните датчици.Ако оставя не на скорост и бутна колата дори няколко сантиметра, алармата се включва, няма шокови датчици -при ритник в гумата, пиратки и други, не се активира, но при лек удар от др. кола или по-скоро избърсване, се включва, знам го от личен опит Smile, алармата се активира със заключването на колата и НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ изключена, има бутон за тих режим, при който се изключват обемните датчици, в случай, че оставя детето в колата. Има и датчици за счупено стъкло (ултрасоник), също така може да бъде програмирана например за отложено отключване или дилей, при което отключва шофьорската врата, а останалите след определено време - тази функция е за по-крадливите държави, и на последно място сирената е с батерия, и при прекъсване на захранването , продължава да свири около 5 минути. Всичко това го пиша най-отговорно, ако има някой, който не вярва, да дойде да му демонстрирам.
S402.0T99 - на части
S402.0T01
Reply

#28
Защо да не вярваме? Щом в книжката пише, че LED се предлага само в някои страни, значи има и такива със заводска аларма, и такива без. Аз вероятно съм попаднал на волво без заводска аларма. Но някой път, като ми остане време, ще сваля десния мигач и ще търся под калника. Може пък да има и по някаква причина да не работи, нещо да се е прекъснало, знам ли :roll: .
Reply

#29
На моето воло S40 98-ма има такова диотче и се държи като все едно е с аларма но от както иа имам от 5 години никога не ми свирила. Съвсем скоро от дистанционното спря да се отключва и заключва колата съответно и диодчето не се включва вече. Централното иначе работи от копчето вътре. Няколко пъти сменях батериите на дистанционното и нищо. Някакви идеи?
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)