The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пропода педала на съединителя Volvo V40 98г.

#1
Здравейте ,колеги ,снощи на едно кръдтовище като потеглях на първа ,педала на съединителя ми пропадна ,след което почна да се движи свободно при натиск.Добре че че беше на 100м от къщи успях да се прибера ,но оттам насетне не мога да потегля :? Въпроса ми е вие като по-опитни какво бихте предположили ,аз не съм наясно с механиката и се надявам да е само жилото скъсано дано не е по-голяма беля ,че направо "ще ме върне в първи клас" Confusedhock:
Reply

#2
Педала преди това беше ли твърд?

Ако да направо сменяй всичко, съединител, лагер помпа(би трябвало и 40-ските да са с хидравлика).
Reply

#3
Тишо ти го върна човека не в първи клас ами направо в градината.
40-ките са с хидравлика и най вероятно е избила долната помпа - ако е това, има ремонти комплектчета и няма да си много "назад".
Reply

#4
Благодаря ви колеги ! Кавалер ,дано да е само това което казваш
Reply

#5
Cavalera Wrote:Тишо ти го върна човека не в първи клас ами направо в градината.
40-ките са с хидравлика и най вероятно е избила долната помпа - ако е това, има ремонти комплектчета и няма да си много "назад".

Ами при мен на S80-то като ми свърши съединителя( да се разбира износи) точно това се случи. Счупи се лагер-помпата. Педала просто си ставаше все по твърд с времето и накрая омекна толкова, че се движеше с едно пръстче и където го оставиш там си стоеше. След като беше разглобен се оказа, че и съединителя е за смяна(което си ми беше ясно още преди да се счупи помпата), а помпата си е отишла от по-голямото усилие в следствие на износения съединител.
Reply

#6
Както писаха колегите, най-вероятно проблем с долната помпа на съединителя.
Прегледай тази тема
Ако си разменим по една вещ, всеки от нас ще си остане с една, но ако си разменим по една идея, всеки ще има по две.

V40, 1,8 115 кс, 1998 г , ГИ "Фобос"
Reply

#7
Благодаря ви за съветите ! При мен съединителя преди да пропадне си беше как да кажа нормален ,със сигурност не е бил твърд прсто на едно кръстовище докато се изнасях пропадна
Reply

#8
Да наистина излезе ,долната помпа на съединителя колеги .Обаче сега не мога да намеря ремонтен комплект за съединител за волво То е една гумичка и някакво цилиндърче ,гледах ги аз за другите марки коли ,но за волвото нема. Дори и в скантех не видях :? :? :roll: :roll: Дали някой от вас който е сменял въпросната част би могъл да ми каже откъде мога да намеря и аз?
Reply

#9
Намерих ,в скантех ,благодарение на темата посочена от дддинев .Сърдечно ти благодаря ти колега
Reply

#10
Гумичката се намира но трябва да свалиш старата. Общо взето ремонта е за 15 минути, гумичката струва стотинки. Добре е да намериш такава от качествен материал за да кара по дълго, иначе има да си ги сменяш доста често, особено ако съединителя е пред смяна.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)