The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Харчи масло Волво S60

#1
здравейте имам волво S60 2.4 мотор 140 коня 2001г. след като го купих смених маслото с кастрол 10-40 и когато мина към 600кл му досипвам поне 300г масло.ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е или трябва да взимам някакви мерки
БЛАГОДАРЯ ВИ
Reply

#2
За мен това е абсурд! Излиза, че на километрите на които трябва да го сменяш вече ще си налял 5-6 литра, сиреч двойна смяна на масло. Wink
The Easy Driver
MOSKVICH 426 combi - 1968 - ex
SEAT TOLEDO/1.6 m.i - 1993 - ex
VOLVO S40/1.8 i - 1996 - ex
VOLVO V70 D5 - 2003 - ex
VOLVO S80 V8 - 2006 - now
Reply

#3
два пъти до гърция ходя два пъти доливам
Reply

#4
по принцип волво харчи ли масло?
Reply

#5
andro555 Wrote:по принцип волво харчи ли масло?
ТЦ
За 12 хиляди моето не го е пипнало и грам
volvo v40 1,8  1999г.
[Image: ab206894.gif]
Reply

#6
благодаря Smile
Reply

#7
andro555 Wrote:по принцип волво харчи ли масло?

Турбинираните бензинови да. По около литър литър и половина на 10 000км. Моето S80 го докарва около литър и половина.

Твоето май е без турбина, и не би трябвало да гори масло.
Reply

#8
да няма турбина Smile може колата да е била под наклон и затова да ми е отчело че няма масло и ме е шашнала от първия път когато налях при смяната на маслото и да не са досипали точно колко трябва А иначе колата ми е много добра набира си тихо си работи и така нататък
Reply

#9
принципно при разход на масло над 1л/1000км се препоръчва ремонт, под тази стойност - доливане---
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.zanderbg.com">www.zanderbg.com</a><!-- w -->
Reply

#10
Тедо Wrote:принципно при разход на масло над 1л/1000км се препоръчва ремонт, под тази стойност - доливане---
Литър на хиляда километра е страшно много Wink . Ако изобщо има някаква норма кога да се пристъпи към ремонт, може би 600 мл/1000 км. е пределът. Това число не си го измислих, а го написах, защото фигурира в книжките на много различни марки автомобили като допустима разходна норма на масло. Ако някой не вярва, ще ви снимам книжката на другата ми кола - Астра Г.

На въпроса "По принцип волво харчи ли масло?", отговорът е да. Чисто и просто всички двигатели на всички автомобили харчат по малко масло, но когато двигателят е здрав, разходът на масло е почти незабележим. Важно е обаче как се мери нивото на маслото. И пак стигаме до азбучните истини, които не се знаят и спазват от много хора. Масло се мери на равна повърхност. Дори нещо повече - една и съща равна повърхност. Ако нямате гараж, харесайте си някакво равно място и мерете винаги там маслото. Дори съвсем незабележим наклон променя много нещата. Освен това, необходимо е да са минали поне 10 минути от спиране на двигателя, а най-точните показания на щеката са когато двигателят е напълно изстинал.

Маслото по принцип не служи за горене и мястото му не е в горивната система, а за смазване. Един двигател започва да гори масло, когато маслото навлиза в горивната система. Причините за това могат да бъдат гумички на клапаните, износени или спекли маслени сегменти, както и по-тежките случаи: бутала, които са се свили, както и проблеми в цилиндрите. Всеки двигател, който гори масло, оставя един характерен маслен пръстен в края на ауспуха. Освен това изгорялото масло причинява нагари в двигателя и допълнително го уврежда.
И още нещо: не се заблуждавайте, че ако двигателят работи равномерно и изобщо колата върви добре, със сигурност не гори масло. Няма такова нещо.
По отношение на турбинираните двигатели съм пас - там нищо не разбирам. Знам, че и турбината може да причини харч на масло и дори се приема за нормален разход от литър масло на 10 000 км., но кога и защо се получава и какви са признаците, не съм наясно.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)