The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volvo S60 2.4 D5 - мога ли да карам с този проблем?

#21
Изключително много ти благодаря за отговора колега. Всъщност тампоните ги видях, че са тотално заминали ( основния горен и задния ). Относно този хидротрансформатор, как може да се провери дали е разместен и ако е, лесно ли става балансирането му?

Благодаря ти предварително Smile
Reply

#22
Хидротрансформатора или турбина както го наричаш ти се рециклира по следния начин - на струг се разрязва корпуса подменя се лок-ъп съединителя(който блокира турбинта), лагерни втулки ако има проблеми се сменя и турбинното колело и други операции и накрая двете половини се доближават и се заварят на ротационен стенд. След всички тези операции да се запази баланса който е бил първоначално е невъзможно и може би после правят някакъв баланс като заварят по някоя пластинка по корпуса на турбината - на сайта им има снимки на заваръчния апарат и на струга с който режат, но снимка на стенд за балансиране не съм виждал. По това за разместването имах предвид, че коляновия вал си има някакъв дисбаланс и турбината си има някакъв дисбаланс и в зависимост от монтажа дисбаланса може да се сумира, но може и да се неутрлизира в голяма степен и ако е бил монтиран в някакво положение първоначално и след смъкването му и новия монтаж може да е завъртян на 90, 180, 270 градуса или може да са го уцелили, това е ако са 4 болта на фланеца за твоя двигател незнам колко са болтовете. Но това вече е сглобено и няма как да се види и ако не е белязано няма как да се установи, така че сбърках като ти го написах в предния пост защото може да е причина, но няма как да се установи.
VOLVO XC90 2.9T - 272 hp
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)