The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Волво S40 незареждащ алтернатор

#1
Здравейте,
Преди две седмици си купих Volvo S40 1.6 2002г.Колата е много запазена, но за съжеление все още не мога да и се порадвам.Купена е от Плевен, внос от Италия.Когато си тръгнах от Плевен за София след около 30-35 километра всички светлини на колата изгаснаха и остана само с работещ двигател.Веднага спрях на първия сервиз в Луковит.Установи се, че алтернатора не зарежда.Свалиха го, направиха му профилактика и казаха че е здрав, просто от стоене се бил спекъл и задръстил.Провериха и връзките и те били наред.
Върнах си колата в София и една седмица я карах до работа и обратно без никакъв проблем.Вчера за нещастие карах по околовръсното на София и отново фаровете започнаха да премигват, на таблото всичко изгасна и само двигателят остана да работи.Успях да стигна до сервиз, но в събота следобяд всички затварят, а и все още не знам в кой сервиз да я карам и на кои майстори да имам доверие.Оставих им колата да я гледат в понеделник, но те са категорични че бил алтернатора и ще го свалят да го гледат.
Притесненията ми са че алтернатора е гледан преди седмица и уж всичко е наред. И този сервиз ще го свалят, прегледат и ще кажат че няма проблем.Като го монтират ще ми покажат, че ето сега зарежда и точно като тръгна на път пак ще угасне.
Възможно ли е причината да е някъде другаде, а не в алтернатора и каква може да е тя, ако не е това проблема.В Луковит ми гарантираха че той си е напълно изправен. Изглежда странно- една седмица работи, после не работи.
Моля дайте съвети какво друго може да е причина за да се провери.
Благодаря ви.
Reply

#2
При бушоните при двигателя има един бушон 120А, може да има проблем с този бушон или връзката към него да се е разхлабила.
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#3
Здравейте,
Алтернаторът е здрав.Потвърдиха.
Проблемът се оказа в спойка на таблото.Тази вечер си взех колата и дано да не даде дефек та да взема вече да и се порадвам.
Благодаря на майстора (до КАТ зад бензиностацията Петрол).
Трудно беше диагностицирането защото ту зареждаше ту не зареждаше и общо взето работата беше да издебнеш момента та да хванеш причинителя.
Дано да не дава вече проблеми, но все пак като я покарам ще се разбере.
Хубавото е че покрай тия ремонти се вдидя и какво друга ме чака да го сменя.
Айде лека от мен и безаварийно каране на всички.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)