The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем със стъкло купе....?

#11
gustav Wrote:
Quote:Не искам и да ходя в Мото Пфое защото всеки път когато съм бил там ми казват едни цени

Мое лично мнение - оправяш се със застрахователя и отиваш точно в МОТО-ПФОЕ. Лошото при тях е не че са скъпи, а че са бавни. Но ако искаш да си на VOVLO ниво - това е полжението. Другото е мърляшка работа. На мен ми счупиха през лятото страничното стъкло. За 60лв за 1 час ми монтираха едно временно в Кобра. После отидох в представителството и там ми сложиха оригинално за 202 евро. Застраховката ми покри 100% и двете фактури. Сега най-малкото знам, че пасивната сигурност не е нарушена.
Той пак ще сложи оригинално от ВОЛВО, но 2-ра употреба Wink
Все пак 580 лв. за точно това стъкло на колата е наистина висока цена ... но всеки си има право на избор.
Хубавото е, че ти живееш в нормална държава, а лошото - ние в джунгла! Не е нормално всеки застраховател в БГ да прави обезценка на стъкло?! Това е материал, който не се променя и 1% за живота на колата ... но ш*баните печелбари ни клатят както им е изгодно! Когато трябва да застраховат кола са бързи и лесно взимат пари, ама като трябва да покрият полица - от сто кладенеца вода :evil:
На твоето ВОЛВО и след 40 год. ще ти платят необходимата сума, за да си покриеш ремонта, но тук след 5-6 год. всеки гледа да те клати както му е угодно ... купуват си депутати, съдии, адвокати и "бизнесът" им върви ... а народът - кучета го яли.
Така че всеки се оправя както може и затова намекнах на колегата да не търси стъкло за всичките антени, защото по-добре да има нещо на колата и да си я кара.
BG VOLVO Member #00409
Reply

#12
Пак се плаща и застрахователя не поема всичко. Тук си плащаш първите £70, останалото застраховтателя, но е в пъти по- добре от колкото ти да вадиш всичко от джоба си! Иначе, добре си решил за стъклото от моргата, няма смисъл да ги храните тези смешници в МП, те много добре знаят, че хората ги нямат тези пари, но въпри това продължават с малоумието си! Вместо да се съобразят с пазара те си мислят, че "съслите" с костюми в България ще продадат 5 части и 2 коли и ще оправят "меринджейските" си заплати. Това е много грешна политика на компания, но не мисля, че те не го знаят!

Поздрави
Volvo For life!
Reply

#13
Тук също си плащаш една част(100, 200 кинта в зависимост от полицата), след което останалото го поема застраховката.
На Хондата ми бяха счупили задното стъкло тук, след едно ходене до България и си платих като поп 200 кинта, а останалото до 800+ го пое застрахователя.
Volvo V70 2002 Bi-Fuel

Volvo S80 2008 T6 AWD

Ex: Volvo V50 2005 2,4i
Reply

#14
И с двама ви съм съгласен, че за да има самодисциплина, може да се направи самоучастие, солидарност по полица и т.н. - но тук, в България, огромна част от щетата е за сметка на застрахования!!! Мисля, че доловихте тънкият момент :lol:
При вас за щета давате 120-150 лв., а останалото нагоре го покрива застрахователят.
Тук е точно обратното - застрахователят дава 120-150 лв. и застрахованият да се оправя както намери за необходимо - крадени части, 2-ра употреба, поръчка от държава Х и т.н.
Аз лично нямам нищо против да знам, в случай че направя ПТП, ще ми струва и на мен нещо и затова да съм внимателен, но не да внимавам, защото застрахователят няма да ми покрие нищо ... сигурно е по-силен аргумент, но срещу регрес от трети лица няма никаква гаранция!
Да не говорим ако откраднат кола ... по-голямо приключение надали има :evil: Почва се едно овехтяване, гледане на изминати километри ... и накрая 50% от стойността на колата в/у някаква сума, определена в <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mobile.bg">http://www.mobile.bg</a><!-- m --> :evil: Ама това е сайтът на Горубляне, а не е Шваке, но нашите застрахователи са над закона винаги!!! Като ти застраховат колата - по Шваке, като заплащат щета - овехтяване по цени на Горубляне ... абе скапани дупка сме ...

Пример: Моято кола е застрахована на 19 800 евро (супер цена) за годините си и пазара в БГ. Задавам въпрос на застрахователя "Ако утре сутринта колата изчезне, какво ще ми платите?" и получавам отговор "Ами ще видим колко вървят и ще направим оценка!" ... е, да ви е*а и еврейските сметки - когато взимат искат много, а когато дават - по възможност нищо! Аз му отговорих, че ако все пак се наложи да им ползвам полицата за кражба, ще се виждаме години наред в съда, докато не получа пари за чисто нова :lol: ... и ще го направя!

Хайде, поздрави от "островната" държава БулгариСтан :mrgreen:
BG VOLVO Member #00409
Reply

#15
И тук е така, Влади! Когато удариха зелената S40-ка (има и снимков материял някъде из форума) в Австрия, застрахователите тука ми я платиха "напълно"! И те така започнаха да вядят от девет кладенеца вода и да ми обясняват тяхния експерт, защо тка решил, а аз оспорих, но ми се струва че ме порязаха около 500-700 Паунда на кола, която струва 6 хиляди, това не малко!

Едно обаче не може да се отрече, имаше едни 500 спорни паунда в края на разговорите с тях. Те са като доброволен принос към полицата на лицето. Естествено поисках си ги обратно, те ми казаха,че ще ми ги платят, когато затворят случая и се установи кой е виновен. Тъй като ме блъснаха и колата ми беше спряла, нямаше как аз да съм виновен, но те казаха , че като установят ще ми се обадят. Аз реагирах типично по Български и си казах, че работата е повече от ясна, още 500 назад и всички са едни и същи, но мина около година и 3-4 месеца и получих чек за въпросните 500 паунда! Изплатиха ми ги и от тогава знам, че системата работи! Пак те грабят, но когато трябва постъпват коректно с теб. Така е с данъци и много други неща тук!

Поздрави
Volvo For life!
Reply

#16
JMI Wrote:И тук е така, Влади! Когато удариха зелената S40-ка (има и снимков материял някъде из форума) в Австрия, застрахователите тука ми я платиха "напълно"! И те така започнаха да вядят от девет кладенеца вода и да ми обясняват тяхния експерт, защо тка решил, а аз оспорих, но ми се струва че ме порязаха около 500-700 Паунда на кола, която струва 6 хиляди, това не малко!

Едно обаче не може да се отрече, имаше едни 500 спорни паунда в края на разговорите с тях. Те са като доброволен принос към полицата на лицето. Естествено поисках си ги обратно, те ми казаха,че ще ми ги платят, когато затворят случая и се установи кой е виновен. Тъй като ме блъснаха и колата ми беше спряла, нямаше как аз да съм виновен, но те казаха , че като установят ще ми се обадят. Аз реагирах типично по Български и си казах, че работата е повече от ясна, още 500 назад и всички са едни и същи, но мина около година и 3-4 месеца и получих чек за въпросните 500 паунда! Изплатиха ми ги и от тогава знам, че системата работи! Пак те грабят, но когато трябва постъпват коректно с теб. Така е с данъци и много други неща тук!

Поздрави
Здравей, Данчо Wink
Това не е ограбване, а задържане на самоучастието до изясняване на ситуацията Wink
Когато бях в щатите ми се наложи да ходя на доктор. Платих си, попълних документи и изпратих за осребряване по полицата. След 1 седмица получих сумата за всичко, без сумата за кръвни изследвания. Обясниха ми, че по тази диагноза не били необходими и няма да ги покрият. Бях млад и глупав, затова приех нещата нормално и дори не съм се замислял. Но след 1 месец получих чек за въпросните изследвания и писмо, в което ми се извиняват за допусната грешка, т.к. е имало нареждане от тяхното министерство да се провеждат въпросните кръвни тестове при определени симптоми и т.н. Застрахователят е направил проверка в клиниката и после ме обезщетиха на 100% с хиляди извинения, отстъпки за следващ период при застраховка и т.н. Ето това аз наричам РАБОТЕЩА СИСТЕМА!!!
Тук - хващат се за някаква буква в закона и ти слагат пръстчето - надълбокоооо. Ако се обърнеш към адвокат (правят го 0,01%) започват да увъртат и след Х време плащат. Ако не се обърнеш (близо 99,99% не го правят) - пиеш яко студена вода, псуваш системата, късаш си нервите и започваш да търсиш варианти да си оправиш колата. На следващата година те пак са мазни, защото трябва да им снесеш поредната доза пари за полицата ... и параграф 22 Wink
Да не говорим по ГО какви пари правят ... няма да ми стигне редът да пиша нулите :mrgreen:
BG VOLVO Member #00409
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)