The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S80 - Проблем с автомат. скоростна кутия

#1
Здравейте! Имам Volvo s 80, 2.4i, 170hp с пет степенна автоматична скоростна кутия. Колата е произведена в края на 2001 год. и смятам, че скоростната ми кутия е AW50-55. Светна ми грешка на бордовия комп. за предавките, поне така го преведох от немски (getriebe). Удивителния знак на борд.комп. е в оранжево, а не червено. Има ли значение това? Колата леко вдига оборотите, когато превключва скоростите и понякой път от P (паркинг) на D (директна) се усеща леко "биене". Все пак колата си върви и не е влязла в авариен режим.
Грешката, която се изписва е: Getriebe wartung erforderlich и малко след това втора грешка "Emissionen Wartung erforderlich".
Не съм сменял масло на скоростната кутия, възможно ли е това да е проблемът? На много места ме посъветваха да не го правя.

Благодаря предварително!
Поздрави!
Reply

#2
Без диагностика няма да се мине, съобщението е, че трябва да се ходи в сервиз. По прицип тази кутия има някакъв брояч за смяна на масло на основата на температурни режими и стратирания на двигателя, но дори и да е това след смяната трябва да бъдат изчистени
------------------------------------------
Volvo V40 1997, 2.0
Reply

#3
joro74 Wrote:Без диагностика няма да се мине, съобщението е, че трябва да се ходи в сервиз. По прицип тази кутия има някакъв брояч за смяна на масло на основата на температурни режими и стратирания на двигателя, но дори и да е това след смяната трябва да бъдат изчистени
+1 :!:
Най-безболезнено е да се започне със смяна на масло и нулиране на сервизният интервал.
Препоръчвам ти да го направим в МП и да смениш маслото без промивка! След около 20 000 км направи пак тази процедура - смяната, малко да се поразвърти с опресенено масло.
Немците споделят, че след смяна на масло с промивка се появяват по-сериозни проблеми, така че не рискувай, освен ако не си 100%, че кутията е ОК.
Една смяна без промивка излиза около 200-220 лв. в МП - труд и части, така че няма от какво да се притесняваш Wink
Поздрави!
BG VOLVO Member #00409
Reply

#4
Благодаря за отговорите и на двамата.

Успешен ден!
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)