The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Проблем със скорости на S60

#1
Здравейте, нов съм във форума, тъй като от 2 месеца съм собственик на Volvo S60, 2,4 D5, 163к.с. (автоматик). Страшно много ми харесва но от 1-2 седмици имам следния проблем:
Няколко пъти при спряло положение при включен режим (D) - Dynamic), започва да вдига обороти без да зацепи и да тръгне, за целта трябва да превключа на Manual и обратно на (D), тогава вече потеглям. Това се случи няколко пъти, включително и веднъж пред вкъщи преди да тръгна за работа, като се има предвид, че преди да тръгна където и да било колата работи в покои минимум 10 мин. Маслото е сменено веднага, когато я купих. Всички останали консумативи по нея са сменени след покупката. Освен този проблем преди 3 дни започнах да забелязвам леко придърпване или по-точно пресецване от 2-ра към 3-та предавка, което ме притеснява още повече. Някой може ли да ми даде съвет какво да правя? Дали е скоростна кутия или компютъра дава някакви грешки? :?: :?: :?: Cry Cry Cry
Reply

#2
Здравейте,

тъй като аз съм се спрял на точно на такъв модел, дизел, автоматик, 163к.с. с нетърпение ще очаквам отговорите Smile
Reply

#3
Предполагаем проблем - механичен, в скоростите.
Не е софтуерен.
Най-вероятно е някой клапан.
Но това може да го каже почти със сигурност (95%) диагностиката.
Учредител на Волво клуб България.
Притежател на  клубна карта № 0014.

VOLVO 460  1.7  '91
За помощ: 089 66 42 887
[Image: 362784.gif]

Няма по-голяма сила от усмивката и добрата дума!
Reply

#4
Може ли да споделите дали има някакво развитие по въпроса Smile
Че и аз се надявам скоро да се сдобия с подобна машина.
Reply

#5
Здравей колега,
Възможно е проблема да е механически, може и да не е. Отговори, моля на въпросите:
1. Коя година е колата -
Трябва да е след 2000г (S60 е колата). Масло за скоростите JWS 3309 спецификация. На диагностиката ще се види дали има проблем, а освен това може да се задейства и всеки клапан на кутията индивидуално както и да се направи графика за активация на клапаните и съотношение на оборотите на двигателя. Това става само с VIDA- DICE. проблем ако има почти веднага се забелязва.
2. Кога започна да прави проблемите?
Смисъла на въпроса е - Дали е възможно да са сложили грешно масло. Задължително трябва да е JWS 3309 спецификация. Различно масло би показало подобни симптоми. Ако колата е карана малко, много е вероятно това е да е проблема.
3. Гледал ли си за теч под колата?
Симптомите много приличат на ниско ниво. Дали не си изгубил масло. Провери хубаво за течове и провери нивото: https://www.youtube.com/watch?v=XknjRIfjEZQ

Най-накрая може да се мисли за механичен проблем в който аз се съмнявам. Станала е някаква грешка при обслужването на колата.
Залагам на грешен тип масло и/или ниско ниво.

Ако не разбираш потърси човек който разбира, но не тези пичове от сервиза в който си бил.
Късмет
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#6
По т.1 на диагностиката ще изглежда като пушка, по т.2. трябва да са големи новобранци да са объркали маслото, по т.3. е възможно - надеждата умира последно. При приритване между 2 и 3 със сигурност клапановия блок е заминал особено със симптомите че не може да тръгне. Колега може да ходиш да дадеш 80лв на МП да ти упдейтнат софтуера но не очаквай чудеса. По всеобщо мнение живота на тия кутия е кратък особено при неправилна експлоатация/ този автоматик трябва да се гали, вкараш ли е в "спортен режим" - чупи кутията, защо ли ми щото кутията е предвидена за 440НМ/ дори най малките двигатели си правят от раз 400НМ.
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)