The following warnings occurred:
Warning [2] Undefined property: MyLanguage::$thread_modes - Line: 58 - File: showthread.php(1621) : eval()'d code PHP 8.2.4 (FreeBSD)
File Line Function
/inc/class_error.php 153 errorHandler->error
/showthread.php(1621) : eval()'d code 58 errorHandler->error_callback
/showthread.php 1621 eval



 
Not a member yet? Why not Sign up today
Create an account  

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Още една сбъдната мечта. Горд собственик на XC70

#41
Добре Игнат,
Вместо да даваш пари на разни недоразумения като МП, нека колегите които разбират да го направят хем и някой лев ще изкарат, хем ще се запознаеете, хем ще знаеш че си дал пари на хубави хора. Надявам се да е възможно. Другия вариант е да ти препоръчат механик, но това си е ясно.

Може би е добра идея, да има нещо като техническо форумче. Да се пипне това онова от този който разбира, да се научи другия колега и вечерта то е ясно. Тукашния клуб на Волво (той си е пенсионерски малко и ходят сами без дъщерите) правят такива сесии. Уговарят се с механици и те им показват в работилницата си това онова как се прави после хапване пийване. Последното беше презентация на новите 4 ри цилиндрови мотори в дилъра. Работех и не отидох.
Това клуба може да ползва за идея ако не е правено до сега. Много хубав повод да се съберат хората. Доколкото знам има такива които разбират и може да споделят опит.
I am not suffering from panic attacks, I enjoy them.
Reply

#42
Абеееее, яяяяяяяяяяя запретвай ръкави, малка тресчотка с камъчета 10 и 7 - 1 болт на акумулатора отзад (10); 1 скоба на въздухопровод (7) и 4 болта на клапата (10) + буксата й. Малко Меглио, 4-5 чифта прашки на жената, 3 бири по избор и по обратния път, като за последно добавяш още една бира и едни прашки "за хубавата работа" Smile

АаааамадахаЯ!
:mrgreen: :geek: :ugeek: :geek: :mrgreen:
[Image: ab276107.gif]
[Image: ab245320.gif]

[Image: ab245321.gif]
VOLVO S40, 1.8 115hp, 97г. -Р 9969 минало
VOLVO 440 1.7i 89г. B18E, Р 1401 РС - минало
VOLVO 460 1.8 моно 91г. B18U, Р 0345 РС - минало
Reply

#43
Здравейте,
Нарочно изчаках един месец, преди да докладвам за развитието на ситуацията, че тъкмо похваля някого или пък се похваля с нещо и то вземе, че си е... майката.
След като разбрах, че в МП само ще ям голям ......, реших да потърся други варианти. По съвет на колега от форума отидох в сервиза, който се намира в академичния град в София.
Нарочно не споменавам името му, защото подразбрах, че май има някакви търкания с ръководството на клуба/форума, нещо което не ме засяга. Честно казано мисля, че Жоро и неговите хора заслужават само комплименти във всеки аспект.
Първо, страхотно отношение към клиента. Отидох без предварително обаждане. Въпреки, че бяха достатъчно натоварени, ми отделиха нужното време, за да диагностицират проблема със сигурност.
Поръчаха ми части за тяхна сметка, без дори да са сигурни, че ще докарам колата в уречения ден. Не те гледат като торба с пари, която трябва да се отръска, като на едно друго място, да не го споменавам. Изобщо, чувстваш се като нормален човек.
Самия ремонт бе извършен в уречения ден и час, бързо и качествено. Докато пих едно кафе и подосаждах на Калин, всичко беше готово. За това смъкване и качване на клапата МП ме таксуваха 190 лв, а тук същата работа, че дори и повече, ми излезе на 1/3 от тази цена. Бонус към всичко това беше, че можеш да гледаш какво ти правят по колата, да разпиташ, за неща които те интересуват. Хората са много мили и никой не се държи с теб като с досадна муха.
Старата клапа, която ми бяха "ремонтирали" в МП се оказа пълна с вода или някаква друга течност с подобни свойства, което ми даде да разбера, че като са я чистили , не са я подсушили преди да я затворят.
Освен това хората на Жоро намериха още един проблем, за който от МП бяха "пропуснали" да ми кажат ... Някъде зад двигателя, около колекторите тръби се чува свирене от излизащи под налягане газове, та и това ще трябва да се прави.
Изобщо във всяко едно отношение първокачествено обслужване.
Нещо повече, седмица по-късно, Жоро беше прочел във форума, че си търся един аксесоар за колата и ми се обади да ме свърже с колега, който го притежава, за да направи услуга и на двама ни.
Междувременно за този месец навъртях още към 1000 км. и колата на върви като ракета. Big Grin
С още известно количество инвестиции на пари и време, колата ще е "пушка". За съжаление горчилката от проваления "меден месец" ще си остане.

-----
Една забавна случка от онзи ден. Звъни ми телефона. Вдигам. Мъжки глас - "Обаждаме се от МП, вие ли сте еди кой си". В мен се надига едно топло чувство. Викам си - "Брях, имало някаква коректност в тази организация, сигурно се обаждат да ми се извинят или поне да изяснят проблема." Мъжкият глас обаче ме пита "Нали Вие си търсихте XC-70?" Аз - "!!!Ама вие вече и продадохте едно! При това яко ме обухте."
Горкичкия човечец направи грешката да се изненада, та трябваше да изслуша какво мисля за колегите му, но поне ми поолекна Wink
-----

P.S.
Макар да е по-скоро за темата "сервизи" ...
Миналата неделя, дружките решиха, че ще правим офроуда ( с моторите) в района на Панагюрище. Бях видял, че има доста обяви за XC-та от там и реших на връщане, да използвам случая и да видя какво се продава.
Така се запознах с Ванката. Изключително приятен човек. Най-добро впечатление ми направи, това че изрично го предупредих, че съм с мотора и няма да купувам нищо, но човека въпреки неделния ден ми отдели повече от 2 часа и накрая дори ми подари една част, от която имах нужда.

В заключение, положително на факта, че МП ме извозиха е, че благодарение на това се запознах с много хубави и качествени хора Smile
Reply

#44
Колега май си си купил акъл,както казваше един много възрастен мой колега.
Но е много хубаво,че споделяш неволите.
Поздрави и успех.
V70   2.4 - (2017-)
V40   2.0 - (2010-2017)
Reply



Forum Jump:


Users browsing this thread:
1 Guest(s)